TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
L&B:s Julkalender 2022
Nyhet

High-End 2022: Audiovector QR7

En större och tuffare högtalare för stora rum och alla som älskar bas.

forfatter
Publicerad 2022-05-20 - 07:31

Audiovectors billigare QR-serie tog oss med storm när vi testade den, en av modellerna blev till och med Årets högtalare i L&B. Nu kommer en ännu större modell i serien. Den heter QR7 och ser ut som den golvstående QR5, fast med större baselement i ett större kabinett.

Den nya modellen går inte bara upp i storlek, prislappen 5 750 euro flyttar den också närmare Audiovectors R3 – och även Bowers & Wilkins 702 S2 Signature och Technics SB-G90M2.

8DA5D97A 4812 4E9E 8DA4 9F2DA73014DE
Audiovector QR7 med AMT-diskant. Foto: Lasse Svendsen

Liksom sina mindre syskon har den en Air Motion Transformer, en sorts banddiskant med ett membran som är veckat som ett dragspel. Diskanten spelar tillsammans med ett 6-tums mellanregister i aluminium och två 8-tums baselement med sandwich-membran. Med aluminium på utsidan.

Högtalaren har en känslighet på välkomna 90,5 dB. Den är 104 cm hög och 40 cm djup men bara 25 cm bred. Kabinettet finns i svart eller vit lack och mörkt valnötsfaner. Någon nordisk träfaner, till exempel ljus bok, finns inte i QR-serien.

QR7 är på väg till butikerna och vi har redan ett par på ingång för test. Så de som är intresserade bör följa med under de kommande veckorna.

Det här är nämligen en högtalare som tycks gilla Radka Toneff lika mycket som Rammstein, och jag kan redan nu avslöja att den levererar ett fysiskt ljudtryck som kombineras med nödvändig finess och raffinemang. Det kan göra QR7 till en framgångsrik allroundhögtalare.

9FF3973E 661A 42A0 B4FF 39AA77ED0821
QR7 i mörk valnöt. Foto: Lasse Svendsen

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

4 veckor 49 kr
(Erbjudande, ingen bindingstid.)
12 Månader 900 kr
(du sparar 288 kr)
12 Månader 1198 kr
(med tidningen)
Annons
forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna en kommentar

Fem decennier med Polk Amerikanska Polk Audio har gjort högtalare i 50 år. R200AE är en jubileumsmodell, signerad av företagets grundare.
Högtalare till salongen Elipson Heritage XLS11 är franska – men ser ut som amerikanska monitorhögtalare från stereons guldålder.
Ta med bioljudet hem till vardagsrummet. Låter TV:n svagt och klent? Vi har testat fem prisvärda högtalare som botar mager bas och ger dig feta surroundupplevelser!
Bästa vi har hört En sådan födelsedagspresent de gröna högtalarna från Monitor Audio är! Här får man faktiskt allt på en gång.
QUAD ESL 63 – klassikern vi aldrig glömmer I högtalarnas Hall of Fame finns det en som borde stå för sig själv. I ett eget rum, inkopplad till en liten rörförstärkare. Som spelar Ella Fitzgerald eller Arthur Rubinstein. Folk skulle bli helt hänförda av ljudet.
Ljud som inte tar plats Inbyggnadshögtalarna DALI Phantom K-60 LP kräver praktiskt taget inget utrymme på djupet.
Följ Ljud & Bild