TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

High-End 2022: Audiovector QR7

En större och tuffare högtalare för stora rum och alla som älskar bas.

forfatter
Publicerad 2022-05-20 - 07:31

Audiovectors billigare QR-serie tog oss med storm när vi testade den, en av modellerna blev till och med Årets högtalare i L&B. Nu kommer en ännu större modell i serien. Den heter QR7 och ser ut som den golvstående QR5, fast med större baselement i ett större kabinett.

Den nya modellen går inte bara upp i storlek, prislappen 5 750 euro flyttar den också närmare Audiovectors R3 – och även Bowers & Wilkins 702 S2 Signature och Technics SB-G90M2.

8DA5D97A 4812 4E9E 8DA4 9F2DA73014DE
Audiovector QR7 med AMT-diskant. Foto: Lasse Svendsen

Liksom sina mindre syskon har den en Air Motion Transformer, en sorts banddiskant med ett membran som är veckat som ett dragspel. Diskanten spelar tillsammans med ett 6-tums mellanregister i aluminium och två 8-tums baselement med sandwich-membran. Med aluminium på utsidan.

Högtalaren har en känslighet på välkomna 90,5 dB. Den är 104 cm hög och 40 cm djup men bara 25 cm bred. Kabinettet finns i svart eller vit lack och mörkt valnötsfaner. Någon nordisk träfaner, till exempel ljus bok, finns inte i QR-serien.

QR7 är på väg till butikerna och vi har redan ett par på ingång för test. Så de som är intresserade bör följa med under de kommande veckorna.

Det här är nämligen en högtalare som tycks gilla Radka Toneff lika mycket som Rammstein, och jag kan redan nu avslöja att den levererar ett fysiskt ljudtryck som kombineras med nödvändig finess och raffinemang. Det kan göra QR7 till en framgångsrik allroundhögtalare.

9FF3973E 661A 42A0 B4FF 39AA77ED0821
QR7 i mörk valnöt. Foto: Lasse Svendsen

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+. Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

Lämna en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
MSI RTX 40: Nya prisbelönta serier med bärbara datorer

Ta språnget till en helt ny nivå med de senaste grafikkorten i GeForce RTX 40-serien och 13:e generationens Intel® Core™-processorer.

Stentuffa bashögtalare från Klipsch Toppmodellen har ett 16(!) tums baselement.
Aktiva retrohögtalare från Klipsch Vill du ha trådlösa högtalare med drag i? Klipsch The Sevens och The Nines borde rocka tillräckligt.
lbpluss
Slår Sonos på deras hemmabana Audio Pro A15 är en stark liten multiroom-bordshögtalare som du kan ta med dig ut i trädgården.
lbpluss
Fylligt ljud och full streaming Golvhögtalarna Audio Pro A38 är en inredningsvänlig allt-i-ett stereo med musikstreaming, multiroom och TV-anslutning.
Musik i duschen Ikea Vappeby är en liten Bluetooth-högtalare som tål att användas i badrummet.
Följ Ljud & Bild