Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Här är Sonos Roam SL

Sonos lanserar en ny och billigare SL-version av den bärbara Roam-högtalaren.

Skrivet av / 2022-03-02 - 11:15
Här är Sonos Roam SL

Bärbara Roam är Sonos minsta högtalare, men nu får den en lillebror: Sonos Roam SL.

Sonos Roam SL: Utan mikrofon

I det här fallet är lillebror faktiskt lika stor, och mycket av funktionaliteten är samma som i storebror – inklusive möjligheten att spela trådlös musik via både Wi-Fi och Bluetooth. Det här är alltså en praktisk liten pryl som är lätt att ta med sig runt i huset, eller på resan.

Roam SL är dessutom IP68-klassad, vilket innebär att den är både damm- och vattentät. Sonos utlovar 10 timmars batteritid om högtalaren spelar musik utan avbrott, och har upp till 10 dagars viloläge. Vill man spara på batteritiden så går det att stänga av högtalaren helt och hållet när den inte används.

Roam SL Wireless Charger 989x659 1 Roam SL Hike 989x659 1 Roam SL In Hand 989x659 1 Roam SL Rain 989x659 1 Roam SL Camping 989x659 1
<
>
Roam SL får klara sig utan mikrofonen som finns den vanliga Roam. (Foto: Sonos)

Den största skillnaden mellan Roam SL och originalet är att Sonos har tagit bort den integrerade mikrofonen. Det betyder att SL-versionen inte fungerar som en smarthögtalare med röststyrning, och förlorar dessutom förmågan att anpassa ljudåtergivningen efter miljön den befinner sig i. I stället måste ljudet justeras för hand med EQ:n i Sonos-appen. Bortsett från detta ska ljudspecifikationerna vara desamma. Högtalaren kan även kopplas i stereopar med andra Roam SL, eller Roam via WiFi.

Pris och tillgänglighet

Sonos Roam SL kostar 2 000 kronor, 200 kronor mindre än vanliga Roam. Trådlös laddningsdocka är extrautrustning och kostar 500 kronor.

Roam SL landar i butikerna den 15 mars men går redan att förbeställa på Sonos hemsida. Högtalaren finns i svart och vitt.

Roam SL Shadow Black 989x659 1 Roam SL Lunar White 989x659 1
<
>
Roam SL i Shadow Black. (Foto: Sonos)

[prisguiden1]

https://youtu.be/F3PKdtBOYK8

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Läs hela artikeln? Redan prenumerant? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här

Högtalardesign från 70-talet

Stentuffa bashögtalare från Klipsch

Aktiva retrohögtalare från Klipsch

Musik i duschen

Bang & Olufsen Beosound A9

Nästa generations smarthögtalare från Sonos

Rulla till toppen