TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Här är Sonos Roam SL

Sonos lanserar en ny och billigare SL-version av den bärbara Roam-högtalaren.

forfatter
Publicerad 2022-03-02 - 11:15

Bärbara Roam är Sonos minsta högtalare, men nu får den en lillebror: Sonos Roam SL.

Sonos Roam SL: Utan mikrofon

I det här fallet är lillebror faktiskt lika stor, och mycket av funktionaliteten är samma som i storebror – inklusive möjligheten att spela trådlös musik via både Wi-Fi och Bluetooth. Det här är alltså en praktisk liten pryl som är lätt att ta med sig runt i huset, eller på resan.

Roam SL är dessutom IP68-klassad, vilket innebär att den är både damm- och vattentät. Sonos utlovar 10 timmars batteritid om högtalaren spelar musik utan avbrott, och har upp till 10 dagars viloläge. Vill man spara på batteritiden så går det att stänga av högtalaren helt och hållet när den inte används.

Roam SL Wireless Charger 989x659 1 Roam SL Hike 989x659 1 Roam SL In Hand 989x659 1 Roam SL Rain 989x659 1 Roam SL Camping 989x659 1
<
>
Roam SL får klara sig utan mikrofonen som finns den vanliga Roam. (Foto: Sonos)

Den största skillnaden mellan Roam SL och originalet är att Sonos har tagit bort den integrerade mikrofonen. Det betyder att SL-versionen inte fungerar som en smarthögtalare med röststyrning, och förlorar dessutom förmågan att anpassa ljudåtergivningen efter miljön den befinner sig i. I stället måste ljudet justeras för hand med EQ:n i Sonos-appen. Bortsett från detta ska ljudspecifikationerna vara desamma. Högtalaren kan även kopplas i stereopar med andra Roam SL, eller Roam via WiFi.

Pris och tillgänglighet

Sonos Roam SL kostar 2 000 kronor, 200 kronor mindre än vanliga Roam. Trådlös laddningsdocka är extrautrustning och kostar 500 kronor.

Roam SL landar i butikerna den 15 mars men går redan att förbeställa på Sonos hemsida. Högtalaren finns i svart och vitt.

Roam SL Shadow Black 989x659 1 Roam SL Lunar White 989x659 1
<
>
Roam SL i Shadow Black. (Foto: Sonos)

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Partyhögtalare och massor av helt trådlöst från JBL Oavsett smak och plånbok bör du kunna hitta en par helt trådlösa öronproppar från JBL som passar. De har också nya partyhögtalare.
Vi testar Devialets första soundbar Devialet Dione ger TV-ljudet ett veritabelt lyft samtidigt som den fungerar utmärkt med musik. Men den kostar!
Vi testar Samsungs bästa soundbar En av våra soundbar-favoriter är tillbaka i en finputsad version. Samsung HW-Q995B låter kanonbra med film!
Sonos mindre och billigare subwoofer försenad Sonos planerade Sub Mini verkar bli försenad i några månader.
Soundbar för bara några hundralappar Creative Stage Air V2 är en bärbar, batteridriven soundbar som kostar nästan ingenting.
Hur bra låter Samsungs ultratunna soundbar? Samsung Ultra Slim Soundbar måste vara den tunnaste vi har skådat, men ljudet är förvånansvärt stort! HW-S810B kan också ett par trick som gör den extra lättplacerad.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend