Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

DALI lanserar Phantom in-wall subwoofer med förstärkare

DALI Phantom SUB S-100 och AMP-2500 DSP är en skräddarsydd lösning för inbyggnad.

Skrivet av / 2023-07-04 - 19:34
DALI lanserar Phantom in-wall subwoofer med förstärkare

Även om många drömmer om fet bas för sin stereo eller hemmabio i vardagsrummet, vill inte alla ha en enorm subwoofer stående på golvet. I andra fall finns det helt enkelt inte plats för ordentlig bas! Lösningen kan vara att gömma suben under soffan eller i en garderob, eller som DALI nu erbjuder: att montera den infälld i väggen, på samma sätt som andra in-wall högtalare.

Läs också Ljud som inte tar plats Inbyggnadshögtalarna DALI Phantom K-60 LP kräver praktiskt taget inget utrymme på djupet.

DALI PHANTOM SUB S-100: Subwoofer för inbyggnad i väggen

DALI PHANTOM SUB S-100 använder ett 10-tums baselement i ett kompakt lågprofilchassi av MDF. Det speciella baselementet har ett membran av aluminium, med en upphängning av CSS-typ som ger både en lång slaglängd och en tunn profil.

DALI PHANTOM SUB S-100 levereras komplett med chassi och fästs på väggen med ”dog-leg” hakar. (Foto: DALI)

PHANTOM CI AMP-2500 DSP

DALI-subwoofern har också en skräddarsydd förstärkare med i laget. Phantom CI AMP-2500 DSP-förstärkaren matar ut 2 x 500 watt, eller 1 x 1000 watt när den är bryggad. Den kan driva upp till fyra Phantom-subwoofers och har egna filterinställningar som gör att DALI rekommenderar att använda den för bästa resultat.

DALI PHANTOM CI AMP-2500 DSP-förstärkaren är designad för rackmontering och kan driva upp till fyra Phantom-subwoofers. (Foto: DALI)

Den kraftfulla förstärkaren är utformad för skåp- eller rackmontering och är utrustad med fläktkylning som automatiskt justeras för att hålla oljudet nere. Förstärkaren har DSP-inställningar för olika DALI-högtalare och kan konfigureras via ett webbgränssnitt, eller styras via appen DALI Configurator.

Pris och tillgänglighet

DALI PHANTOM SUB S-100 och PHANTOM CI AMP-2500 DSP finns nu och kostar 41 996 kronor för en uppsättning (1 subwoofer + förstärkare).

I videon nedan kan du se Thomas Holm Petersen, Senior Product Specialist på DALI, ge en grundlig genomgång av den nya subwoofern och förstärkaren.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Bordshögtalare med ljudtryck

Spännande golvmodell från Revival Audio

Småstenar för skrivbordet

Golvhögtalare som har allt

En liten nyhet i gammal stil

Steinway Lyngdorf har bantat

Elegant från Børresen

Nu i butik: Audiovector QR Special Edition

Lyxljud på resan

Kraftfull subwoofer från ATC

Fabriksbesök: Bang & Olufsen överraskar

Vattentäta takhögtalare

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen