TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Byt ut Sonos Move-batteriet själv

Är batteriet dåligt i din Sonos Move? Nu kan du byta ut det själv.

Batterier försämras med tiden, det är allmänt känt. Batteriet i den bärbara högtalaren Sonos Move är beräknat att hålla för ungefär 900 laddningscykler innan kapaciteten sjunker med 50 procent.

Sonos vill dock att Move ska hålla längre än så och ger därför kunder som tycker att batteriet försämrats en möjlighet att byta ut det. Allt för att bidra till mindre elavfall och slöseri med pengar och resurser genom att man alltid måste köpa nya produkter.

Videorecension: Äntligen en Sonos-högtalare som kan följa med ut Sonos kapar kedjorna och släpper ut sin första högtalare från hemmets väggar.
Battery kit Sonos Move - white
Batteripaket till Sonos Move, här i vitt. Foto: Sonos

Från och med nu kan du köpa ett nytt gör-det-själv-kit som innehåller ett nytt batteri och verktygen som behövs för att byta ut det. Instruktioner om hur man gör ingår också. Sonos lovar att det är enkelt. Kitet säljs i Sonos egen webbutik för 849 kronor och du kan välja mellan vitt och svart. Bottendelen är nämligen synlig.

sonos.com

 

 

Lämna en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.