Nyheter

Philips har tre olika tunga och bärbara anläggningar som kan tas med överallt.
Annons
Annons
forfatter

Nu när våren (förhoppningsvis) snart kommer är det många som vill ta med sig musiken ut. Här är tre olika anläggningar från Philips som kan spela musik lite varstans.

Philips/Gibson har släppt tre nya anläggningar, som kostar mellan 280 och 20 000 kronor. Väljer man den mest exklusiva får man – utöver 150 kilo hårdvara – en enorm LED-ljusshow med på köpet.

I handen och under armen
Den minsta och billigaste heter BT50 och kostar 300 kronor. Den är en Bluetooth-högtalare som bara är 61 x 76 x 61 millimeter stor och väger 100 gram. Högtalaren har 2-watts effekt och laddas med en mikroUSB-kontakt. Förutom Bluetooth går det att lyssna på musik via en analog ljudkabel.

Foto: Philips/Gibson
Foto: Philips/Gibson

PX840T (bilden överst) är en helt ny bergsprängare som mäter en halvmeter på längden och 50 watt på höjden. Musiken kommer via Bluetooth eller från den inbyggda CD-spelaren eller radion med FM och AM(!). Dynamic Bass Boost ger ljudet extra tryck och kronan på verket är en ljusshow som blinkar i takt med musiken. PX840T kostar strax över 2 000 kronor.

Partymaskin med 260 000 färger
Om det ska vara en riktigt bra fest och får kosta vad det vill så har Philips också något som de själva kallar för den ultimata partymaskinen: NTRX900.

Annons

Enligt pressmeddelandet ligger effekten på 3 600 watt RMS, med tre stegs dynamisk basförstärkning och en inbyggd 20-tums subwoofer som ska ge ännu bättre (mer) bas!

Man kan spisa CD, radio, MP3/WMA från USB eller streama musik via Bluetooth. Karaoke finns också. Auto DJ-funktionen mixar låtarna på USB-minnen och det går att lägga på ljudeffekter med DJ-ratten och crossfade mellan låtarna. Och så har den en LED-ljusshow som kan visa 260 000 färger som blinkar, flimrar och sveper i takt med musiken och det valda temat. Och tycker man att det fortfarande låter tamt så finns det en NX-basknapp att trycka på …

NTRX900 kostar 20 000 kronor, men då får man också något som kräver en generator för att driva. Högtalarna är mer än en meter höga väger strax under 70 kilo. Och sedan tillkommer huvudenheten.

Philips partyanläggning har ett pris och en effekt som kan mäta sig med professionella system. Foto: Philips/Gibson
Philips partyanläggning har ett pris och en effekt som kan mäta sig med professionella system. Foto: Philips/Gibson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.
Annons
Annons

Läs också

Creative lovar att SXFI Air Gamer passar alla tack vare både trådlöst och trådbundet ljud.
För första gången på tio år petar AMD Ryzen ner Intel i nya gaming-datorer från Dell och Alienware.
HP Envy 17 och Envy x360 med 11:e generationens processorer och Nvidia-hemmakontorsgrafik
Om du har ett hårt och smutsigt arbete, eller bara är fumligare än de flesta, så ställer det speciella krav på datorn.
Där andra fuskar fram en 4K-bild från en HD-panel har Sony-projektorerna riktiga 4K-paneler. Nu kommer två viktiga modeller med den nya X1-processorn för högkvalitativ bildbehandling.
Den ser mycket större ut än den är, nya 4309 Studio Monitor.
Den danska storstjärnan har fått ytterligare en internationell mega-roll.
Blir ny säkerhetsbil i FIA Formula E.
770 km räckvidd, självkörning på nivå 3 och ett överflöd av lyx.
Urbanista Los Angeles laddas med solceller.
Vackert och uppseendeväckande från Sony World Photography Awards 2021.
Canons nya generation skrivare har påfyllningsbara bläckbehållare.
Audis nya el-SUV blir den första bilen med Sonos-ljud. Kolla lanseringvideon här!
Här är det vi vet om Samsungs nya 2021-modeller
Canon släpper också objektiven RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L och RF 600mm f4L.
Två nya mobiler med fokus på kameran.