Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Bärbar musik från Philips

Philips har tre olika tunga och bärbara anläggningar som kan tas med överallt.

Av / 2016-03-02 - 14:55
Bärbar musik från Philips

Nu när våren (förhoppningsvis) snart kommer är det många som vill ta med sig musiken ut. Här är tre olika anläggningar från Philips som kan spela musik lite varstans.

Philips/Gibson har släppt tre nya anläggningar, som kostar mellan 280 och 20 000 kronor. Väljer man den mest exklusiva får man – utöver 150 kilo hårdvara – en enorm LED-ljusshow med på köpet.

I handen och under armen
Den minsta och billigaste heter BT50 och kostar 300 kronor. Den är en Bluetooth-högtalare som bara är 61 x 76 x 61 millimeter stor och väger 100 gram. Högtalaren har 2-watts effekt och laddas med en mikroUSB-kontakt. Förutom Bluetooth går det att lyssna på musik via en analog ljudkabel.

Foto: Philips/Gibson
Foto: Philips/Gibson

PX840T (bilden överst) är en helt ny bergsprängare som mäter en halvmeter på längden och 50 watt på höjden. Musiken kommer via Bluetooth eller från den inbyggda CD-spelaren eller radion med FM och AM(!). Dynamic Bass Boost ger ljudet extra tryck och kronan på verket är en ljusshow som blinkar i takt med musiken. PX840T kostar strax över 2 000 kronor.

Partymaskin med 260 000 färger
Om det ska vara en riktigt bra fest och får kosta vad det vill så har Philips också något som de själva kallar för den ultimata partymaskinen: NTRX900.

Enligt pressmeddelandet ligger effekten på 3 600 watt RMS, med tre stegs dynamisk basförstärkning och en inbyggd 20-tums subwoofer som ska ge ännu bättre (mer) bas!

Man kan spisa CD, radio, MP3/WMA från USB eller streama musik via Bluetooth. Karaoke finns också. Auto DJ-funktionen mixar låtarna på USB-minnen och det går att lägga på ljudeffekter med DJ-ratten och crossfade mellan låtarna. Och så har den en LED-ljusshow som kan visa 260 000 färger som blinkar, flimrar och sveper i takt med musiken och det valda temat. Och tycker man att det fortfarande låter tamt så finns det en NX-basknapp att trycka på …

NTRX900 kostar 20 000 kronor, men då får man också något som kräver en generator för att driva. Högtalarna är mer än en meter höga väger strax under 70 kilo. Och sedan tillkommer huvudenheten.

Philips partyanläggning har ett pris och en effekt som kan mäta sig med professionella system. Foto: Philips/Gibson
Philips partyanläggning har ett pris och en effekt som kan mäta sig med professionella system. Foto: Philips/Gibson
John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Sonos vill göra vardagen enklare med en ny app

Upp till 18 tum med baspulver!

Dessa högtalare är mer speciella än de ser ut

Högtalare upp och ner - i ljudkvalitetens tjänst

Bowers & Wilkins finjusterar ljudet

Så får du bättre ljud från rummet

En ovanlig högtalare för vanliga vardagsrum

Rymdforskaren Carlsson

Sonos-lavin i sommar?

Denon-soundbar med bas utan sub

Kanske den tuffaste högtalare vi någonsin har sett

Kolla in den här in-wall-högtalaren

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen