Search
Generic filters

Bärbar högtalare med HD-ljud

Bärbara Harman Kardon Citation 200 har både Wi-Fi och Bluetooth.

Citation är Harman Kardons inredningsvänliga smarthögtalare, klädda i ulltyg från danska Kvadrat. Google-assistenten finns i alla modeller och ljudsignaturen drar mot det klara och neutrala, snarare än den dundrande bas som högtalarna i Harman Kardons systermärke JBL är mer kända för.

Harman Citation 200 IFA 2020
På en digital och corona-anpassad IFA-konferens presenterade Harman nya Citation 200. Foto: Skärmdump

I Citation-serien finns högtalare i många storlekar, från små och ganska stora bordshögtalare hela vägen upp till golvstående Citation Tower. Där finns också soundbar-högtalaren Multibeam 700, som vi testade nyligen.

Vad som har saknats i Citation-familjen är en bärbar högtalare. Tills nu. Nu kommer nämligen Citation 200, en batteridriven smarthögtalare som kan spela musik via både Wi-Fi och Bluetooth. Den kan flyttas runt hemma, från vardagsrummet till terrassen, eller tas med ut till parken.

HK Citation 200 black
Citation 200 i svart. Foto: Harman Kardon

Stöder högupplöst ljud

Harman Kardon gör alltså som Sonos, som har haft stor framgång med sin Move-högtalare – en potent bärbar högtalare med respektabel batteritid på 10 timmar, som förutom Bluetooth kan användas i en fullfjädrad multiroom-anläggning med Wi-Fi.

Citation 200 kostar 500 kronor mindre än Sonos Move, och till skillnad från Sonos stöder Citation högupplöst ljud upp till 24 bit/96 kHz. Huruvida man hör skillnad på det och vanlig musikkvalitet i en sådan här högtalare är förstås något som kan diskuteras, men med Citation kan man åtminstone spela sådana filer.

Högtalaren innehåller en 1-tums diskant, ett 5-tums mellanregister och två passiva baselement som ger en djupare, fylligare bas genom att simulera ett större kabinett.

HK Citation 200 grey-gigapixel-width-3840px
Citation 200 i grått. Foto: Harman Kardon

Åtta timmars batteri

Kontinuerlig speltid på en laddning är åtta timmar. Laddningen görs genom att ställa högtalaren i den lilla laddningsdockan. Den kan också laddas enkelt via vanlig USB-C.

Liksom övriga familjemedlemmar är Citation 200 klädd i ulltyg från Kvadrat, med en speciell ytbehandling som gör den enkel att hålla ren. Den är dessutom IPX4-stänkskyddad och tål alltså en skvätt vatten.

Hey Google!

Precis om i andra Citation-högtalare är finns Google-assistenten inbyggd. Detsamma gäller både AirPlay och Chromecast, så att högtalaren är enkel att koppla upp, oavsett man har en Android- eller iPhone-mobil. Om högtalaren är ansluten till Wi-Fi kan den ingå i ett multiroom-system, då kan alla högtalarna spela samma musik.

Pris och tillgänglighet

Harman Kardon Citation 200 finns i ljusgrått (Winter Gray) och svart (Classic Black) och kostar 3 500 kronor när den kommer längre fram i höst.

PS. Du läser nu en öppen artikel. Om du vill få tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild,
så kan du läsa om våra prenumerationserbjudanden här .
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Fritt val av ljuseffekter och inspelningskaraktäristik.
  Bang & Olufsen i gaming-samarbete med e-sportmästarna i Astralis. Första gaming-headsetet kommer i vår.
  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Harman Kardon Citation Tower

  Riktpris: 25000 kr Tornande bekvämlighet

  Elipson Legacy 3210

  Riktpris: 32000 kr Små franska delikatesser

  Klipsch The Fives

  Riktpris: 10000 kr Explosivt ljud i vardagsrummet

  Denon Home 350

  Riktpris: 7500 kr Snygg design – mäktigt inre
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.