Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Audio Pro: Multirumshögtalare är MYCKET bättre än Bluetooth-högtalare

Audio Pro har skapat en ny videoserie som förklarar varför du ska välja Wi-Fi i stället för Bluetooth.

Skrivet av / 2023-03-31 - 15:23
Audio Pro: Multirumshögtalare är MYCKET bättre än Bluetooth-högtalare

Svenska Audio Pro är kända för sina kompakta men ändå välljudande multirumshögtalare med Wi-Fi, och nu vill de förklara för oss exakt varför dessa är överlägsna vanliga Bluetooth-högtalare. Därför har de skapat en ny serie Youtube-videor där de berättar mer om multirumshögtalare och hur man skapar den perfekta installationen hemma.

Som högtalartillverkare har man en tendens att tro att allt är solklart för våra konsumenter. Själv tycker man att tekniken är enkel och självklar, men vi märker allt som oftast att vi bedrar oss. Och vi kan väl egentligen inte annat än klandra oss själva och branschen som helhet. Vi har helt enkelt inte lyckats med uppgiften att föra ut vårt budskap, säger marknadschefen på Audio Pro, Jens Henriksen.

Läs också Slår Sonos på deras hemmabana Audio Pro A15 är en stark liten multiroom-bordshögtalare som du kan ta med dig ut i trädgården.

Bluetooth vs WiFi

Audio Pro hoppas att de nya videorna ska göra människor mer medvetna om skillnaden mellan de olika högtalartyperna.

Youtube har blivit en kanal som många söker sig till för information för att lära sig mer om en produkt man nyss köpt eller planerar att köpa, och enkelheten att förklara genom rörliga bilder är onekligen tydlig. På detta vis kan vi visa hur WiFi som multirumshögtalaren använder sig av både erbjuder bättre kvalitet, användarvänlighet och extra funktioner, i jämförelse med Bluetooth, säger Henriksen.

Audio Pro lyfter fram flera fördelar med att strömma musik via Wi-Fi, inklusive bättre ljudkvalitet och praktiska funktioner som Google Cast, AirPlay2 och Spotify Connect. De pekar också på möjligheten att ansluta din skivspelare och strömma ljudet till alla multirumshögtalare i huset.

Du kan titta på fler videor på Audio Pros Youtube-kanal.

Läs också En liten ljudrevolution Årets kanske mest hajpade talare har besökt testrummet. Sonos Era 300 representerar en ny våg inom 3D-musikuppspelning, med ett ljud som kan framkalla allt från gåshud till illamående ...
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Här är Sonos utmanare till Sonos Beam

Nya utomhushögtalare för sommarsäsongen

PMC sänker priset på ordentlig bas

Här är Lyngdorfs nya högtalare

Uppgradering av retrohögtalarna

Nu gör de högtalare också

Rulla till toppen