Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

TEST: Audio Pro A15

Multiroom i nästan-hifi

Audio Pro A15 är en stark liten multiroom-bordshögtalare som du kan ta med dig ut i trädgården.

Av / 2023-03-14 - 12:00
Audio Pro A15
John Hvidlykke

Vi har redan testat golvhögtalarna A38 och stativhögtalarna A28 från Audio Pro. Båda är riktiga stereohögtalare med inbyggda förstärkare och omfattande multiroom-funktioner.

Audio Pro A15 befinner sig i en annan och lättare viktklass, den är nämligen en bordshögtalare som kan användas på ställen där man bara vill ha lite musik när man jobbar. Eftersom A15 har ett inbyggt batteri kan den dessutom tas med runt i huset utan att fippla med sladden.

Audio Pro A15 är en mellanstor bordshögtalare som är 28 cm bred. Kabinettet är täckt med grått, grovt möbeltyg hela vägen runt. På ovansidan hittar man knappar för styrning och förval, och på baksidan en basreflexport – som även fungerar som bärhandtag.

Audio Pro A15 front 3 Audio Pro A15 front 1
<
>
Audio Pro A15 är en medelstor bordshögtalare, och ganska elegant med sitt gråa tyg. (Foto: Audio Pro)

Det finns inte samma generösa utbud av in- och utgångar som på A28 och A38. En 3,5 mm minijack-kontakt och en RCA-utgång för subwoofer täcker dock behoven. Speciellt som en multiroom-bordshögtalare först och främst ska kunna spela musik från streamingtjänster och trådlöst från mobilen via AirPlay 2, Google Cast eller Bluetooth.

(Foto: Audio Pro)

Precis som sina större syskon stöder Audio Pro A15 två multiroom-standarder: Audio Pros egen och Google Home.

Audio Pro A15 är en ren monohögtalare med ett enda 4,5-tums bas/mellanregister och en 1-tums domediskant. Å andra sidan är den äkta aktiv. Det betyder att det finns separata förstärkare till varje element. Det finns 30 watt till basen och 10 watt till diskanten.

 

Audio Pro A15 top 2 Audio Pro A15 top 1
<
>
Panelen på ovansidan har knappar för manövrering och förval. (Foto: Audio Pro)

Ljudkvaliteten

Audio Pro har förmodligen använt sig av likadana högtalarelement i A15 som i de större

hifi-modellerna. Det är en ganska lyxig bestyckning i en relativt billig bordshögtalare. Och det låter också riktigt bra.

Precis som övriga modeller i serien har Audio Pro A15 en fyllig och varm ljudbild. Basen är djup och ganska slagkraftig. Speciellt om högtalaren är placerad på nära håll, vilket batteriförsörjningen inbjuder till.

Återgivningen av mellanregister och diskant är behaglig och naturlig. Speciellt jämfört med andra multiroom-högtalare. Och särklassigt med tanke på priset.

Konkurrenter

När det gäller multiroom-högtalare är Sonos den oundvikliga måttstocken, de har dominerat området i mer än ett årtionde. När det gäller Audio Pro A15 är den direkta konkurrenten Sonos Move, som kostar lika mycket. Och A15 klarar den jämförelsen briljant: basen är djupare, ljudet i allmänhet lite renare – och den ser ännu bättre ut i sitt gråa tyg.

Audio Pro A15 bag 2 Audio Pro A15 bag 1
<
>
Basreflexporten på baksidan fungerar som ett bärhandtag. (Foto: Audio Pro)

Tar sig vatten över huvudet

Det smartaste med en batteridriven högtalare är att man kan ta den med sig vart man än vill lyssna på musik. Till exempel ute i trädgården. På sin hemsida uppger Audio Pro att A15 är IPX2-vattentät. Om jag vore en tillverkare av bärbara högtalare med IPX2-skydd så skulle jag försöka gömma IPX-certifieringen långt ner i texten. För den är verkligen inte imponerande! IPX2 innebär att produkten tål regn som faller någorlunda lodrätt från himlen. Som jämförelse tål Sonos Move att spolas med trädgårdsslangen från alla håll (IPX6).

Audio Pro A15 Lifestyle 1 Audio Pro A15 Lifestyle 5
<
>
Audio Pro A15 är batteridriven och kan därför tas med överallt. (Foto: Audio Pro)

Slutsats

Audio Pro A15 är en ren multiroom-högtalare utan ambitioner att vara en komplett stereoanläggning. Den spelar bara i mono, men om du kan acceptera dessa få, inbyggda begränsningar så levererar den varorna på alla andra områden. Audio Pros multiroom-system fungerar lika bra som de större plattformarna Sonos, HEOS och BluOS. Men om du inte håller på att gå all-in på Audio Pros högtalare kan den fungera sömlöst med Google-kompatibla högtalare. Att den kan flyttas runt och fortsätta spela på batteri är ett stort plus. Men i likhet med Gremlins får den inte bli blöt.

(Foto: Audio Pro)

Ljud & Bild tycker

Riktigt bra ljud och fin streaming via både Google Home och Audio Pros egen app. Priset är helt rätt. Ingen fysisk fjärrkontroll. Spelas bara i mono. IPX2-tålighet passar bäst för inomhusbruk.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Garanterat bra stämning på sommarfesterna

Focal-ljud i Tesla: Så enkelt – så bra!

Är det här framtidens trådlösa PA-system?

Äntligen helt trådlösa

Hinkvis med engagemang och spelglädje

Sublim musikpresentatör i utsvängda 70-talsbyxor

Den här högtalaren kommer du att älska

Högtalare du bara kan drömma om

Smalare – och mjukare

Sätter fyr på festen

Sony ULT Field 1: Bärbar högtalare med saftig bas

Nostalgi i praktiskt paket

Rulla till toppen