Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Användarna rasar mot den nya Sonos-appen: En av de sämsta appar jag någonsin har använt

Sonos, kungen av trådlösa högtalare, släppte nyligen en omfattande uppdatering av sin mobilapp. Den har inte fallit i god jord.

Av / 2024-05-19 - 20:42
Användarna rasar mot den nya Sonos-appen: En av de sämsta appar jag någonsin har använt

Syftet med den nya appen var att ge användarna en bättre och mer personlig upplevelse, baserat på åratal av forskning och feedback. Men lanseringen har inte riktigt gått enligt plan.

Sociala medier och Sonos egna användarforum har under den senaste veckan fyllts av frustrerade användare som klagar på allt från fördröjningar och avbrott i uppspelningen till saknade funktioner och en rörig användarupplevelse.

– Den sämsta någonsin

”Den här nya appen är en av de sämsta appar jag någonsin har använt!” skriver användaren WebbdogSonos eget användarforum. Han påstår sig ha varit integratör av high-end ljudsystem i 30 år. ”Jag älskar Sonos men måste nu hitta ett nytt musiksystem att sälja om de inte fixar det här!”

Flera användare rapporterar att appen inte kan hitta deras Sonos-system överhuvudtaget, medan andra klagar på att tidigare enkla uppgifter, som att justera EQ i enskilda rum eller lägga till låtar i uppspelningskön utan att ersätta den, nu har blivit onödigt komplicerade – eller rent av omöjliga.

Undertecknad journalist kan bekräfta att jag själv har haft problem. Allt är inte lika intuitivt, sökfunktionen fungerar inte alltid sömlöst mellan olika tjänster, och väckningsfunktionen som jag använder för att få upp mina barn i tid till dagis och skola har tagits bort från den nya mobilappen. Visserligen finns den fortfarande tillgänglig i webbläsarversionen, men det hjälper inte mycket för dem som vill styra detta från sängen.

Jag har också upplevt att Sonos-systemet inte har hittats och att det inte har hjälpt att starta om mobilen. Lösningen har i stället varit att avinstallera och installera om appen.

sonos-app 2024
Den nya appen ska göra det enklare att spela till och gruppera enheter. Skärmdump: iOS

– Otroligt frustrerad

”Jag har aldrig kommenterat på ett forum tidigare, men jag gör ett undantag för den här tråden”, skriver användaren gjsam. ”Jag är så otroligt frustrerad! Om jag inte hade investerat så mycket pengar i deras högtalare skulle jag ha bytt till ett annat märke!”

Vissa spekulerar i om Sonos överhuvudtaget har betatestat den nya appen ordentligt före lanseringen.

Återigen kan den här journalisten bekräfta att han inte blev inbjuden till betatestning och att han nekades tillgång före lanseringen.

Andra användare hotar med att göra sig av med hela sitt Sonos-system om problemen inte löses snabbt.

”Jag har rekommenderat Sonos så många gånger, aldrig har jag inte rekommenderat dem”, skriver kmplatprod.” Jag har bokstavligen talat om för sex personer de senaste två dagarna om den här smörjan och avrått dem från att köpa den.”

”Chockad över att upptäcka att det inte längre är möjligt att spela upp låtar som lagrats på datorn i iTunes-biblioteket via Sonos-systemet”, skriver JJAJ2024, som fortsätter: ”Vi hade planer på att uppgradera våra Sonos-högtalare och Sub. Nu undersöker vi alternativa tillverkare. Så tråkigt att vi har nått den här punkten.”

Läs också Sonos vill göra vardagen enklare med en ny app Torsdagen den 23 april presenterade Sonos sin mest omfattande omdesign av appen någonsin.

Sonos svarade på Reddit

Sonos själva har inte kommenterat stormen av klagomål på sitt eget forum, men för två dagar sedan genomförde de en Ask Me Anything-session på Reddit. Det verkar ha gått ganska bra.

Utöver detta rapporterar flera användare om långa köer till kundtjänst och brist på svar på frågor.

Kommentar från Sonos: – Arbetar så fort vi kan

Vi kontaktade Sonos före publiceringen av den här artikeln. PR-ansvarig Sabrina Krim hade följande att säga som svar på vår förfrågan:

Appen byggdes om från grunden för att säkerställa att den kan stödja framtida innovation under kommande år. Under lanseringen den 7 maj fokuserade vi på hur vi skulle kunna svara på några av de vanligaste önskemålen från våra kunder, bland annat ökad tillförlitlighet, prestanda och snabbare tillgång till musik. Den 14 maj levererade vi en uppdatering som återinförde möjligheten att lägga till och redigera larm, samt initiala förbättringar för skärmläsare på iOS VoiceOver, vilket gör det enklare för användare att navigera i appen. – Sabrina Krim, PR-ansvarig på Sonos.

”Mycket hårt arbete har lagts ner på den nya appen och vi arbetar så snabbt vi kan för att se till att alla funktioner är på plats och att alla Sonos-användare är nöjda med sin upplevelse”, säger Sabrina, som tillägger att det kommer att ske en rad uppdateringar under sommaren:

”Under de närmaste veckorna kommer vi också att återinföra följande funktioner, samtidigt som vi arbetar med buggfixar och andra eventuella prestandarelaterade problem:

  • Ytterligare förbättringar av skärmläsare för synskadade kunder: 21 maj.
  • Lägg till i kö och spela nästa: början av juni
  • Insomningstimer: mitten av juni
  • Sökning och uppspelning av lokal musiksamling: mitten av juni
  • Uppdatering av Wi-Fi-inställningar: mitten av juni

Vi hade också en ”Ask Us Anything”-session på Reddit för två dagar sedan, där vi strävade efter att ge snabba svar på alla frågor som har dykt upp.”

Källa: community.sonos.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Dolda basmuskler från Neat

Franska högtalare som får det att vattnas i munnen på oss

Berömd konstnär utsmyckar B&O

Se vilken högtalare som är tillbaka!

Se den häftigaste JBL-samlingen i världen

Superdiskanten är kronan på verket

En ny stjärna på högtalarhimlen

Jordbävning i vardagsrummet

Här är Samsungs nya soundbars

Sonos Roam uppdaterad till sommaren

- Den nya Sonos-appen suger

Superbillig högtalare

Rulla till toppen