TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Snart blir det lättare att få tag i PS5

Sony har skaffat fram miljontals processorer.

forfatter
Publicerad 2021-08-09 - 13:20

Efter att Intel nyligen meddelade att bristen på processorer skull kunna pågå i ytterligare två år har det spekulerats om PlayStation 5 ska fortsätta att vara lika svår att få tag i.

Men under Sonys presentation av sin senaste kvartalsrapport meddelade CFO Hiroki Totoki att Sony har köpt tillräckligt med processorer för att leverera PS5-konsoler för hela 2021. Nyheten publicerades först av Gamingintel.

Läs också Vi har testat PlayStation 5! Sonys fullmatade spelkonsol har blixtrande prestanda och knivskarp grafik – skräddarsydd för nästa generation avancerade spel.

– Halvledarbristen påverkar olika områden, och vi har genomfört olika åtgärder. Till PS5 har vi säkrat det antal chip som behövs. När det gäller leveranser av halvledare är vi inte oroliga, sade Totoki.

playstation 5
PlayStation 5 och Xbox Series X. (Foto: Geir Gråbein Nordby)

14,8 miljoner PlayStation 5

Sonys plan är att sälja 14,8 miljoner PlayStation 5-konsoler före 31 mars 2022, en ökning från bara 2,3 miljoner under första kvartalet 2021. Det verkar alltså som om Sony har lagt beslag på 12,5 miljoner Intel -processorer.

Även om PS5 förmodligen inte kommer att vara särskilt enkel att få tag i direkt så räknar Sony med att det ska finnas tillräckligt med konsoler till julhandeln.

Detta betyder dock inte att halvledarproblemen är över på något sätt och vi undrar om inte årets Black Friday-försäljning kan bli en smula lugnare i år.

playstation 5
Foto: Audun Hage
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

1 Kommentar
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments

12,5 miljoner Intel processorer, till en konsol som är byggda på AMDs SoC verkar inte så troligt…..

Samsungs ultrahäftiga gaming-skärm kommer snart till Norden Den böjda 55-tummaren Odyssey Ark kan förbeställas i slutet av augusti – nu vet vi vad den kostar!
Lysande jättematta Få Tron-stil på skrivbordet med Razers gigantiska musmattor med inbyggda RGB-lampor.
Nu finns Samsungs nya spelskärmar att köpa De nya Odyssey Neo G8- och Odyssey Neo G7 4K-skärmarna lovar rejäl prestanda!
Kone skippar sladden 15 års forskning tog det innan den klassiska spelmusen Roccat Kone XP kom i en trådlös utgåva.
Razers tåliga ljusdrivna tangenter Razer DeathStalker V2 har uppdaterats med lägre, lättare tangenter som håller längre.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend