Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Snart blir det lättare att få tag i PS5

Sony har skaffat fram miljontals processorer.

Efter att Intel nyligen meddelade att bristen på processorer skull kunna pågå i ytterligare två år har det spekulerats om PlayStation 5 ska fortsätta att vara lika svår att få tag i.

Men under Sonys presentation av sin senaste kvartalsrapport meddelade CFO Hiroki Totoki att Sony har köpt tillräckligt med processorer för att leverera PS5-konsoler för hela 2021. Nyheten publicerades först av Gamingintel.

Vi har testat PlayStation 5! Sonys fullmatade spelkonsol har blixtrande prestanda och knivskarp grafik – skräddarsydd för nästa generation avancerade spel.

– Halvledarbristen påverkar olika områden, och vi har genomfört olika åtgärder. Till PS5 har vi säkrat det antal chip som behövs. När det gäller leveranser av halvledare är vi inte oroliga, sade Totoki.

playstation 5

PlayStation 5 och Xbox Series X. (Foto: Geir Gråbein Nordby)

14,8 miljoner PlayStation 5

Sonys plan är att sälja 14,8 miljoner PlayStation 5-konsoler före 31 mars 2022, en ökning från bara 2,3 miljoner under första kvartalet 2021. Det verkar alltså som om Sony har lagt beslag på 12,5 miljoner Intel -processorer.

Annons

Även om PS5 förmodligen inte kommer att vara särskilt enkel att få tag i direkt så räknar Sony med att det ska finnas tillräckligt med konsoler till julhandeln.

Detta betyder dock inte att halvledarproblemen är över på något sätt och vi undrar om inte årets Black Friday-försäljning kan bli en smula lugnare i år.

playstation 5

Foto: Audun Hage

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

1 Comment

  1. Patrik

    2021-08-11 at 19:35

    12,5 miljoner Intel processorer, till en konsol som är byggda på AMDs SoC verkar inte så troligt…..

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.