Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Snart blir det lättare att få tag i PS5

Sony har skaffat fram miljontals processorer.

Av / 2021-08-09 - 13:20
Snart blir det lättare att få tag i PS5

Efter att Intel nyligen meddelade att bristen på processorer skull kunna pågå i ytterligare två år har det spekulerats om PlayStation 5 ska fortsätta att vara lika svår att få tag i.

Men under Sonys presentation av sin senaste kvartalsrapport meddelade CFO Hiroki Totoki att Sony har köpt tillräckligt med processorer för att leverera PS5-konsoler för hela 2021. Nyheten publicerades först av Gamingintel.

Läs också Vi har testat PlayStation 5! Sonys fullmatade spelkonsol har blixtrande prestanda och knivskarp grafik – skräddarsydd för nästa generation avancerade spel.

– Halvledarbristen påverkar olika områden, och vi har genomfört olika åtgärder. Till PS5 har vi säkrat det antal chip som behövs. När det gäller leveranser av halvledare är vi inte oroliga, sade Totoki.

playstation 5
PlayStation 5 och Xbox Series X. (Foto: Geir Gråbein Nordby)

14,8 miljoner PlayStation 5

Sonys plan är att sälja 14,8 miljoner PlayStation 5-konsoler före 31 mars 2022, en ökning från bara 2,3 miljoner under första kvartalet 2021. Det verkar alltså som om Sony har lagt beslag på 12,5 miljoner Intel -processorer.

Även om PS5 förmodligen inte kommer att vara särskilt enkel att få tag i direkt så räknar Sony med att det ska finnas tillräckligt med konsoler till julhandeln.

Detta betyder dock inte att halvledarproblemen är över på något sätt och vi undrar om inte årets Black Friday-försäljning kan bli en smula lugnare i år.

playstation 5
Foto: Audun Hage
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

1 reaktion på ”Snart blir det lättare att få tag i PS5”

  1. 12,5 miljoner Intel processorer, till en konsol som är byggda på AMDs SoC verkar inte så troligt…..

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mängder av nya spelskärmar

De bästa spelen 2024 (hittills)

IKEA: Gatustil för gamers

Razers nya samarbete tar kunderna med byxorna nere

Flaggskepp för spel från LG

Så här blir PS5 Pro

Streaming och teamchatt med färger

PS5-uppdatering rullas ut nu

Spela PS5 i Sonys Afeela-bil

Epic Games måste hosta upp

Samsungs 3D-skärm utan 3D-glasögon

Razer ger dig en spark i baken

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen