Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Photoshop för Apple M1 MacBook Pro

Ny version för M1-processorn.

Skrivet av / 2021-03-12 - 10:14
Photoshop för Apple M1 MacBook Pro

När vi testade den nya 13-tums MacBook Pro med Apples nya M1-processor blev vi alldeles till oss av dess prestanda. Den lilla Macen klådde den dyraste MacBooken vi hade testat fram till dess.

Men många av programmen var tvungna gå genom Apples Rosetta-översättare för att kunna köras på den nya processorn. Utom en betaversion av Adobe Photoshop, som vi testade på datorn. Inte en färdig version – många funktioner saknades – men den var ändå snabbare än att köra Photoshop genom Rosetta.

Läs också Snabbaste MacBooken hittills Apples egen processor har gjort MacBook Pro till den grymmaste bärbara 13-tummaren vi har testat.

Nu slipper man detta eftersom Adobe är färdiga med en speciell version av Photoshop för M1-processorer. Enligt Adobe är den nya programversionen en och en halv gånger snabbare än den förra.blank

På samma gång uppdateras Camera Raw till Photoshop med stöd för ännu fler kameror, inklusive Sonys nya a1, och dessutom en funktion som heter Super Resolution. Med den kan man fyrdubbla uppskalningen av råfiler, JPEG, TIFF eller PNG-filer, upp till 500 Mp.

I en liten blänkare meddelar Adobe också att Photoshop till iPad har uppdaterats med stöd för Cloud Documents Version History, som även kan användas om man jobbar offline.

Läs också Här är de bästa foto-apparna Fotografer som behöver ett kraftfullt redskap kommer långt med en iPad och några av de bästa apparna.
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

  • Prova LB+ i 30 dagar
    Bara 49:-

    Förnyas efter 30 dagar, ingen bindningstid.

  • LB+ Total i 12 mån
    Bara 125 kr/mnd

    Du sparar 288 :-

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Den här 6K-skärmen dreglar vi över

Kompaktkamera för vlogging

Leica Q3 med trippel upplösning

Fuji kamera lägger video blogga

Canon sänker prisen med EOS R100

Kompaktkamera för bloggare

Rulla till toppen