Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

The Matrix Resurrections kommer till HBO Max

Om du missade den fjärde vändan med Neo & Co på bio så kan du snart se filmen på HBO Max.

Av / 2022-02-03 - 14:00
The Matrix Resurrections kommer till HBO Max

Efter den bedrövliga The Matrix Revolutions (2003), vem hade väl trott att vi skulle få se en återuppståndelse av Neo (Keanu Reeves) och Trinity (Carrie-Anne Moss)?

Men förra hösten dammade alltså Warner och systrarna Wachowski av franchisen och släppte den fjärde filmen i serien: The Matrix Resurrections.

The Matrix Resurrections 9
Keanu Reeves, ”The Matrix Resurrections” (Foto: HBO Max)

I The Matrix Resurrections återvänder vi till en värld med två verkligheter: den ena är vardagen, den andra är det som döljer sig bakom. För att ta reda på om hans verklighet bara är en fysisk eller mental konstruktion, och för att verkligen lära känna sig själv, måste Mr Anderson (Reeves) ännu en gång välja om han ska följa den vita kaninen.

Och om Thomas/Neo har lärt sig något så är det att valet, även om det är en illusion, fortfarande är den enda vägen ut ur – eller in i – The Matrix. Naturligtvis vet Neo redan vad han måste göra. Men vad han ännu inte vet är att Matrix är starkare, säkrare och farligare än någonsin tidigare. Déjà vu.

Samtliga av de tre första Matrix-filmerna finns redan på HBO Max, och från 8 februari kan du även strömma The Matrix Resurrections.

 

Reeves upprepar rollen som Thomas Anderson/Neo, mannen som en gång räddades från Matrix för att bli mänsklighetens frälsare, och som återigen måste välja vilken väg han ska följa.

Moss är tillbaka som den ikoniska krigaren Trinity… eller är hon Tiffany, en förortsfru och trebarnsmor med förkärlek för motorcyklar?

Yahya Abdul-Mateen II (Watchmen) spelar den kloke och världslige Morpheus som (i vanlig ordning) fungerar som guide åt Neo, samtidigt som han går sin egen väg mot självförverkligande.

The Matrix Resurrections 10
The Matrix Resurrections (Foto: HBO Max)

Jessica Henwick (Game of Thrones, Star Wars: Episod VII – The Force Awakens) spelar hackern Bugs, den vita kaninen som letar efter mannen som offrade sig för mänskligheten och som är villig att ta alla risker i jakten på legend hon har som idol.

Jonathan Groff (Hamilton), spelar Thomas Andersons affärspartner Smith, en slug, självsäker affärstyp med ett avväpnande leende och fokus på slutresultatet – allt Mr. Anderson inte är.

Neil Patrick Harris (Gone Girl) spelar The Analyst, Thomas terapeut som arbetar nära sin patient för att förstå innebörden av hans drömmar och skilja dem från verkligheten.

Läs också Alla nya strömningstitlar, februari Här är alla nya filmer och serier du kan strömma i februari – och nu är Mrs. Maisel tillbaka!

Priyanka Chopra Jonas spelar Sati, en ung kvinna med mycket visdom och en förmåga att se sanningen, hur dimmig den än verkar.

Och Jada Pinkett Smith (Angel Has Fallen) är tillbaka som Niobe, den stenhårda generalen som en gång kämpade för Zions överlevnad och som fortfarande kämpar för folkets välfärd, samtidigt som hon är väldigt misstänksam mot Neos återkomst.

The Matrix Resurrections 13 989x409 1 The Matrix Resurrections 12 989x408 1 The Matrix Resurrections 4 989x414 1 The Matrix Resurrections 5 989x414 1 The Matrix Resurrections 2 989x414 1 The Matrix Resurrections 6 989x414 1 The Matrix Resurrections 8 989x414 1 The Matrix Resurrections 3 989x414 1 The Matrix Resurrections 11 989x414 1 The Matrix Resurrections 7 989x414 1
<
>
The Matrix Resurrections (Foto: HBO Max)

 

Lana Wachowski har regisserat filmen baserat på ett manus skrivet av The Wachowskis, David Mitchell, Aleksandar Hemon, baserat på karaktärer skapade av The Wachowskis.

Filmen är producerad av James McTeigue, Lana Wachowski och Grant Hill.

Exekutiva producenter är Garrett Grant, Terry Needham, Michael Salven, Karin Wachowski, Jesse Ehrman och Bruce Berman.

Läs också John Wick Mannen som vid ett flertal tillfällen har varit Keanu Reeves stuntman debiterar som regissör med en film som har Reeves i huvudrollen. Det färdiga resultatet är absolut inte intellektuell föda, men i allra högsta grad lätt lättsmält tilltugg med hög testosteronhalt.
The Matrix Resurrections 14
The Matrix Resurrections (Foto: HBO Max)
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Snart är väntan över!

Släpp drakarna loss!

Spionuppföljare

To Infinity and Beyond!

RIP Wheeler?

Dags för mer fransk romantik

No more Netflix...!

Ny trailer från kostymdramats värld

Trailern är här!

Komedilegenden återvänder till sina rötter!

Väntan är över!

Premiär i höst!

Rulla till toppen