TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Snart klart för säsong 5 av The Handmaid’s Tale

Trailern för den efterlängtade säsong 5 av The Handmaid's Tale är nu släppt

forfatter
Publicerad 2022-08-27 - 12:09

Det har länge varit tyst från Margaret Atwoods dystopiska version av det framtida USA, där fanatiskt religiösa män styr allt, förtrycker kvinnor och använder (de få) fertila som våldtagna förlossningsmaskiner. Eller som Donald Trump skulle kalla det: En drömvärld…

Nu dröjer det inte länge innan vi får en efterlängtad återförening med Elisabeth Moss, i huvudrollen som upproriska June/Offred.

Läs också Rödluvan har fått nog! Det brutala livet i moraliskt förtappade USA fortsätter när June är ute efter hämnd.

HBO Max har precis släppt den officiella trailern för säsong 5 av The Handmaid’s Tale.

 

Den femte säsongen har premiär den 15 september på HBO Max i Norden.

I säsong 5 av The Handmaid’s Tale måste June (Moss) leva med konsekvenserna av det dramatiska mordet på befälhavare Waterford, medan hon kämpar för att definiera vem hon är och vad det är hon vill uppnå.

Gileads inflytande kryper sakta men säkert över Kanadas gränser. Änkan Serena (Yvonne Strahovski) försöker höja sin status i Toronto, medan befälhavare Lawrence arbetar med Nick och moster Lydia för att uppnå sitt mål att reformera Gilead och öka sitt inflytande.

Juni, Luke och Moira slåss mot Gilead på avstånd och för att uppnå sitt mål att rädda och slutligen återförenas med dottern Hannah.

The Handmaids Tale sesong 5 2
Yvonne Strahovski, ”The Handmaids Tale, säsong 5” (Foto: HBO Max)

The Handmaid’s Tale är baserad på den bästsäljande romanen av Margaret Atwood och handlar om livet i det dystopiska Gilead, en totalitär och förtryckande republik i det som tidigare var USA.

I huvudrollerna ses Elisabeth Moss, Bradley Whitford, Yvonne Strahovski, Max Minghella, O-T Fagbenle, Samira Wiley, Ann Dowd, Madeline Brewer, Amanda Brugel och Sam Jaeger.

Säsong 5 kommer att ha 10 avsnitt.  Seriens skapare är, som tidigare, Bruce Miller.

Läs också Nu är musen störst av dem alla! Det tog bara Musse Pigg två och ett halvt år att putta ner Netflix från strömningstronen.
Steamboat Willie Disney 1536x864 1

The Handmaid’s Tale, säsong 2

Den andra säsongen om det amerikanska samhället, som i en nära framtid styrs med järnhand av religiösa fanatiker, fortsätter lika starkt.

The Handmaid’s Tale, säsong 3

Vi är ganska säkra på att Brett Kavanaugh inte har Handmaid's Tale som favoritserie.

The Handmaid’s Tale, säsong 4

Rödluvan har fått nog!

Det brutala livet i moraliskt förtappade USA fortsätter när June är ute efter hämnd.

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Lämna en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range

Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today

Fler maffiaförvecklingar från Stallone & Co! Fans av en sarkastisk, hårdslående (men mjuk på insidan) Sly Stallone kan nu se fram emot uppföljaren.
Kokainsnortarna är tillbaka! Hedonisterna på Aker Brygge har mer heroin, och viagra, i kassaskåpet!
Klart för säsong 2! Svamp-zombieserien har verkligen fångat både publik och kritiker - nu ger HBO Max grönt ljus för säsong 2.
Gangsterhelvete! Taylor Sheridan, och en perfekt castad Jeremy Renner, serverar stenhård socialrealism och gangsterhelvete – både innanför och utanför murarna.
Black Panther kommer till Disney+! Nu kan du snart se den Oscar-nominerade Marvel-filmen på Disney+.
Följ Ljud & Bild