TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
L&B:s Julkalender 2022
Nyhet

Snart dags för högaktuell Jack Ryan

John Krasinski förbereder sig för den tredje säsongen av Tom Clancys Jack Ryan.

forfatter
Publicerad 2022-10-28 - 14:22

En sak kan komma ur det pågående kriget i Ukraina, västvärldens utbredda bojkott och Putins oförsonliga retorik: Det kalla kriget är definitivt tillbaka; och det kommer Hollywood, och spiongenren, att använda sig av.

PS! Glöm inte Ukrainas kamp mot krigsförbrytande Ryssland. Här kan du skänka pengar till det livsviktiga hjälparbetet för Ukrainas barn!

Intressant nog är författaren Tom Clancys fiktiva agent Jack Ryan en typisk produkt av det kalla kriget. Men när agenten skulle ”återupplivas” till vår tid, med omfattande handel med Ryssland, normalisering och ömsesidig förståelse, måste berättelsen uppdateras.

Men nu kan du glömma arabiska terrorister och misslyckade stater som Afghanistan och Venezuela i centrum för kontraspionage – välkommen till 2022, där USSR (AKA: Ryssland) återigen är ärkefiende till väst och Nato. Ett faktum som författarna till Jack Ryan, säsong 3 definitivt har noterat.

 

Tom Clancys böcker om den lite nördige och försiktige, men desto vassare, CIA-analytikern som kastas in på fältet, Jack Ryan, har tidigare gestaltats av Alec Baldwin, Harrison Ford, Ben Affleck och nu senast Chris Pine (Shadow Recruit). Med tv-serien Jack Ryan blir John Krasinski den femte skådespelaren (på fem filmer och en serie) som ska rädda USA/världen från okända faror.

Prime Videos TV-serie startade om franchisen, och den är inte heller baserad på en av Clancys böcker, utan ger oss en särdeles dagsaktuell intrig.

Läs också Action-Ryan! Jack Ryan är tillbaka – och den här gången har han lämnat sin analytiska hjärnhalva hemma.

Efter en lysande första säsong blev vi besvikna på Jack Ryan, säsong 2. Men efter att ha satt trailern för säsong 3 har vi återfått tron på den nördiga agenten, som faktiskt trivs bäst bakom ett skrivbord.

Tom-Clancys-Jack-Ryan-sesong-3_3 Tom-Clancys-Jack-Ryan-sesong-3_2
<
>
Tom Clancys Jack Ryan, säsong 3 (Foto: Prime Video)

Förutom Krasinski i huvudrollen och Wendell Pierce som Agent Greer, kommer vi i den tredje säsongen att se följande skådespelare i ledande roller: Michael Kelly (House of Cards), Betty Gabriel, Abbie Cornish och vår egen Noomi Rapace.

Ryssarnas kärnvapen hotar återigen världsfreden – och bara Jack Ryan kan stoppa galningen i toppen…

Säsong 3 har premiär den 2 december – vi ser redan fram emot julen!

Läs också Ingen mer gratis kontodelning! Netflix har länge arbetat för att stoppa lösenordsdelning – nu vidtar streamingjätten åtgärder.
Tom Clancys Jack Ryan sesong 3 1
Tom Clancys Jack Ryan, säsong 3 (Foto: Prime Video)

Annons
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Lämna en kommentar

Här är den första Indy-trailern Den 30 juni 2023 är premiärdagen för 'Indiana Jones and the Dial of Destiny'. Nu har den första trailern kommit ut.
Svensk deckare från Disney Disney gör serie av den svenska kriminalsuccén Koka björn.
Fungerar Willow-magin 2022? Disney försöker andas nytt liv i 80-talsklassikern.
Kommer redan i december! SkyShowtime släpper idag en ny trailer för Taylor Sheridan-serien 1923 - och tidigarelägger premiären!
Stallone gör en underhållande comeback Sly Stallone gör en mer än hygglig comeback som seriös skådespelare i en ojämn maffiakomedi.
Ny dansk Netflix-serie har premiär 5 januari 2023 Serien består av sex avsnitt, och bland skådespelarna finns Zlatko Buric, Mikael Bertelsen och Mads Brügger.
Följ Ljud & Bild