Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Se den första trailern för Willow på Disney+

Lucasfilms klassiska fantasyfilm från 80-talet får en uppföljare. Huvudrollsinnehavaren Warwick Davis är tillbaka.

Skrivet av / 2022-05-29 - 09:21
Se den första trailern för Willow på Disney+

Lucasfilm, som köptes upp av Disney i 2012, stod på 70- och 80-talet bakom storfilmer som bl.a. Star Wars och Indiana Jones.

På 80-talet hade George Lucas’ filmbolag också filmtitlar som Labyrinth och Howard the Duck på tablån. Den mest ikoniska kultklassikern från den tiden var dock fantasyfilmen Willow från 1988 – regisserad av Ron Howard och med Warwick Davis i huvudrollen som dvärgen och trollmannen Willow Ufgood.

George Lucas hade skrivit manuset, som iscensatte Willow som den osannolike hjälten som tillsammans med krigaren Madmartigan (Val Kilmer) motvilligt blev tvungen att hjälpa till med att skydda en baby på dennes flykt från en ond trollkvinna.

Historien hade (självklart) ett lyckligt slut, men nu är Warwick Davis och Willow tillbaka i sin egen TV-serie på Disney+.

I serien, som har premiär 30 november, ska Willow hjälpa en prinsessa och en grupp unga äventyrare med att rädda prinsessans tvillingbror.

I tillägg till Warwick Davis hittar man bl.a. Ruby Cruz (känt från Mare of Easttown) som Prinsessan Kit, Erin Kellyman (känd från Solo: A Star Wars Story) som krigaren Jade, och Tony Revolori (känd från The Grand Budapest Hotel).

Den första trailern för TV-serien Willow har just släppts och du kan se den under artikeln.

För extra intresserade kan det också vara kul att se den lilla behind the scenes-dokumentären (se längre upp i artikeln) som Warwick Davis själv lade ut på Twitter förra året. Här introducerar han seriens unga skådespelare, som verkar alldeles hänförda över att vara med i den kommande succéserien…

 

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Klart för Avatar-strömning!

Sista säsongen!

Skarpare version av Kill Bill

Nu på Disney+!

Poker Face?

Close your eyes!

Rulla till toppen