Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Pörni förnyas med ytterligare två säsonger!

Viaplay lovar mer tragikomedi från Henriette Steenstrups oefterhärmliga Pörni.

Av / 2023-04-27 - 19:57
Pörni förnyas med ytterligare två säsonger!

Henriette Steenstrups hjärtebarn Pörni tog såväl nordiska tittare som kritiker med storm.

Steenstrups egenkomponerade serie kom verkligen som en dark horse förrförra året. I december förra året släppte Viaplay den tredje säsongen – som vi trodde var den sista.

Läs också Tragikomedi-drottningen Ännu en gång bjuder Henriette Steenstrup på utmärkt, varmhjärtat, tragikomiskt vardagsdrama.

Idag släpper Viaplay den glada nyheten att Pörni förnyas med ytterligare två säsonger!

Porni-sesong-4-5_1-4 Porni-sesong-4-5_1-3 Porni-sesong-4-5_1-2 null
<
>
Pörni säsong 4-5 (Foto: Viaplay)l

Steenstrup spelar ensamstående mamman Pernille ”Pörni” Middlethon, med två krävande tonårsdöttrar, en introvert brorson, en nyfrälst homosexuell pappa (Nils Ole Oftebro) och ett psykiskt krävande jobb inom barnvården.

Pörni (Henriette Steenstrup) har nått en ålder i livet där brösten inte längre anges i kupstorlek utan mäts i meter. Fem år efter den jobbiga skilsmässan, från den egocentriska författaren Finn (Jan G. Røise), har hon fortfarande ett särskilt ansträngt förhållande till det motsatta könet; samt två krävande döttrar.

Pörni, säsong 4-5 (Foto: Viaplay)

Viaplay bekräftar idag att Pörni får två ytterligare säsonger nästa år. Inspelningen har precis börjat i Oslo, och handlingen i den nya säsongen kommer att äga rum två år efter avslutningen av säsong tre.

Läs också Den starkaste säsongen! I den tredje omgången av komedisocialdramat Pörni gör Henriette Steenstrup sin starkaste säsong.

I samband med inspelningsstarten säger Steenstrup:

”Pörni” har varit ett glädjefyllt maraton från första stund, och det ska bli riktigt kul att spela in ytterligare två säsonger med en filmfamilj som jag älskar så mycket. Det är det bästa och läskigaste i världen att få fortsätta historien om familjen Middelthon, och ett ansvar jag inte på något sätt tar lätt på. Men nu när lyckligtvis fler än jag har lärt mig älska det här gänget ser jag fram emot att följa Hanna, Sigrid och Leos resa in i vuxenlivet, och inte minst Ole Johan och Pörnis vanliga kamp med livet självt.

Säsong fyra tar upp tråden två år efter att vi senast träffade familjen Middelthon, när Pörni på ett plan från Trondheim träffar Bjørnar (Gunnar Eriksson), som återigen är på resande fot och på väg tillbaka till huvudstaden. Nyheten väcker dock inga gamla, romantiska känslor hos Pernille, som har en ny pojkvän – och ett bonusbarn.

Hannah (Vivild F. Berg) har lyckats komma in på läkarutbildningen och klarar sig bra i skolan, men är annars ganska plågad både fysiskt och psykiskt. I klassisk Hannah-anda ställer hon sig frågan: Varför betala i dyrt för att bo i ett kollektiv när man kan få rena kläder och mat serverad hemma?

Hennes lillasyster Sigrid (Ebba J. Öberg) ska börja i årskurs 10 och har haft en pojkvän i två år, samtidigt som hon utmärker sig som en stor målvaktstalang.

Pörni, säsong 4-5 (Foto: Viaplay)

Ett antal bekanta ansikten från tidigare säsonger kommer också tillbaka i de nya säsongerna: Nils Ole Oftebro, Henrik Mestad, Ulrikke Døvigen, Agnes Kittelsen, Jan Gunnar Røise, Gunnar Eriksson, Deniz Kaya och Jon Ranes. Dessutom möter vi nya karaktärer som spelas av Mees Borgman, Ada Othilie Eide, Ole Stavrum och Jake Simmance.

Hallvar Witzø är regissör, medan Henriette Steenstrup skriver manus. Pörni är en av Viaplays största framgångar och serien har dominerat norska tv-prisutdelningar de senaste åren.

För närvarande är inga konkreta premiärdatum för säsong 4 och 5 kända, annat än under 2024.

Läs också Kevin Costner lämnar Yellowstone Två stora egon står mot varandra i Yellowstone - nu är det bekräftat att Costner lämnar.

Läs också:

Pörni, säsong 2

Vardagshjältinnan kämpar vidare

Ännu en gång bjuder Henriette Steenstrup på utmärkt, varmhjärtat, tragikomiskt vardagsdrama.

Läs mer

Pörni, säsong 3

Pörni har hittat formen – och stilen

I den tredje omgången av komedisocialdramat Pörni gör Henriette Steenstrup sin starkaste säsong.

Läs mer
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Väntan är nästan över!

Väntan är snart över!

Snart är väntan över!

Släpp drakarna loss!

Spionuppföljare

To Infinity and Beyond!

RIP Wheeler?

Dags för mer fransk romantik

No more Netflix...!

Ny trailer från kostymdramats värld

Trailern är här!

Komedilegenden återvänder till sina rötter!

Rulla till toppen