Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Nya releaser, november 2021: Netflix, Disney+, Prime Video, HBO Max, Apple TV+, Paramount+, Viaplay

Här är serierna och filmerna du kan strömma i november – och nu är HBO Max här.

Av / 2021-11-05 - 06:25
Nya releaser, november 2021: Netflix, Disney+, Prime Video, HBO Max, Apple TV+, Paramount+, Viaplay

I helgen ställde vi om klockan mot mörkare tider. Från den ljusare sidan går vi mot en perfekt årstid för att gotta sig med en bra serie eller film hemma i TV-soffan.

Den absolut största nyheten för strömningsintresserade i november är att tekniskt föråldrade HBO Nordic ersattes av HBO Max i slutet av förra månaden.

Läs också ALLT du behöver veta om HBO max Idag förvandlas HBO Nordic till HBO Max – så här får du tillgång till tjänsten.

Rent tekniskt är det en mycket bättre plattform (fast fortfarande trist lite innehåll i 4K) samt ett större och bredare utbud av filmer och serier.

Netflix

Den största av dem alla drar igång höstmånaden med säsong 3 av häftiga Narcos: Mexico (3/11).

https://youtu.be/hhZBDO0CKJo

 

17 november kan du se säsong 6 av Riverdale, samt säsong 2 av crazyserien Tiger King.

https://youtu.be/pT4NYto3abM

 

Netflix tar upp dramat kring det olösta Palmemordet i Den osannolika mördaren (5/11). Huvudrollen spelas av eminente Robert Gustafsson.

 

Vi får mer nordiskt innehåll med den danska skräckserien Nissar (28/11). I pressmeddelandet läser vi följande om handlingen:

En familj på fyra reser till en avlägsen ö i den danska skärgården i hopp om att hitta tillbaka till varandra över jul. Familjen upptäcker snart att ön är kontrollerad av medlemmar ur ett religiöst samhälle och lever sida vid sida med varelser från skogen som visar sig vara nissar – de verkliga och vidunderliga varelser som inspirerat de folksägner och myter vi alla känner till. När flickan i familjen hittar och tar hem en liten nisse råkar hon oavsiktligt störa balansen på ön, och de alla slängs in i en kamp på liv och död präglad av tro, familj och ren överlevnad.

Actionfans får sin beskärda dos i den nya serien Cowboy Bebop (19/11).

 

Missa inte heller Dwayne Johnson, Gal Gadot och Ryan Reynolds i kriminalkomedin Red Notice (12/11).

 

Andra höjdpunkter är westernfilmen The Harder They Fall (ute nu), 7 Prisoners (11/11) och Tom Hanks som Fred Rogers i A Beautiful Day in the Neighborhood (29/11).

 

 

Disney+

Den 12 november firar strömningsjätten officiella ”Disney+ Day” och släpper många stora titlar, som Shang-Chi and the Legend of The Ten Rings och Jungle Cruise (nu gratis för alla abonnenter). Du får även en smygtitt på ett antal nyheter, nya trailers, exklusiva klipp samt framträdanden från film- och serieskapare och stjärnor från Disney+.

 

På Disney+ Day släpps också den nya dramaserien som bygger på den sanna historien om drogepidemin som har drabbat USA som en mardröm de senaste 20 åren: Dopesick.

Glöm dödssiffrorna för Covid-19, uppskattningsvis har otroliga 700 000 amerikaner dött av opioidöverdoser sedan 1999 – bara under 2020 var dödssiffran svindlande 80 000!

Mot slutet av 1990-talet exploderade opioidanvändningen i USA. Opioider är en vanlig term för (narkotika-)preparat som kan binda till sig opioidreceptorer, bland annat i det centrala nervsystemet där de har en smärtstillande effekt.

Miniserien är baserad på den bästsäljande boken Dopesick: Dealers, Doctors, and the Drug Company That Addicted America (2018), av Beth Macy, och manuset är skrivet av Danny Strong. Barry Levinson (Rain Man) står för regin. Michaell Keaton spelar huvudrollen.

Recensionen kan du läsa här på måndag!

 

Peter Jackson har tagit sig an ”The Fab Four” i den nya dokumentären The Beatles: Get Back.

Dokumentären visar den värme, kamratskap och kreativa talang som definierar arvet efter den ikoniska gruppen. Den har samlat in och restaurerat mer än 60 timmars osett filmmaterial från januari 1969, och mer än 150 timmars ohört ljudmaterial. Jackson är den enda personen på 50 år som har fått tillgång till dessa privata arkiv. Premiär 26 november.

 

 

Andra höjdpunkter är den nya antologiserien The Premise (3/11), säsong 2 av den underhållande infotainmentserien The World Enligt Jeff Goldblum (12/11), den 18:e (!) säsongen av Grey’s Anatomy (3/11) och 9-1-1, säsong 5 (10/11).

Från och med 26 november kan du streama filmerna Bad Times at the El Royale och Morgan.

HBO Max

För en vecka sedan ersatte HBO Max den tekniskt underlägsna tjänsten HBO Nordic.

Precis som Disney+ har HBO Max valt att organisera sitt innehåll i olika ”universum”:

 • HBO
  • Allt HBO-innehåll (som Game of Thrones, The Sopranos och The Wire)
 • Max Originals
  • Nya originalserier som är exklusiva för HBO Max (som Raised by Wolves, The Flight Attendant och (kommande) House of the Dragon)
 • Warner Bros.
  • Det enorma filmarkivet från Warner Bros. (som Harry Potter-serien, The Shining, Sagan om ringen och Dunkirk)
 • DC Univers
  • Superhjältarna i DC-universum (Superman, Batman, Wonder Woman och Zack Snyders Justice League)
 • Cartoon Network
  • Medelmåttiga serier för de minsta

Om du har retat dig på användarvänligheten, och sökfunktionen, på HBO Nordic – misströsta inte! HBO Max kommer med en helt ny teknisk plattform (samma som USA fick i maj 2020).

Användargränssnittet blir betydligt mer dynamiskt, där du kan skapa din egen personliga profil och få förslag på innehåll anpassat efter ditt användarmönster/preferenser.

I plattformarna kommer inte bara algoritmer att styra rekommendationerna, utan också justeras av människor.

Du kan streama från upp till 3 enheter samtidigt (mot 2 idag), samt prenumerera på ett obegränsat antal enheter (max 5 idag). Dessutom kommer det att finnas möjlighet att installera barnfilter/föräldrakontroll så att femåringen inte får tillgång till våldsfilmer.

 

En av de största nyheterna är att det lanseras biofilmer på Max redan 45 dagar efter biopremiären.

Detta innebär att efterlängtade titlar och stora produktioner så som Suicide Squad 2, Godzilla vs Kong, Dune och Matrix 4 kan streamas på HBO Max strax efter att filmerna har släppts på bio. Detta till stor förtret och förtvivlan för biobranschen.

Sci-fi-eposet Dune har redan släppts (1/11).

 

En av serierna vi ser mest fram emot är danska Kamikaze. Den är baserad på romanen av Erlend Loe och handlar om Julie som lämnas ensam kvar med en enorm herrgård och två dyra bilar i garaget. Hon har i princip allt som andra bara drömmer om – hon är ung, vacker och har pengar. Massor av pengar. Förlusten av familjen tvingar Julie att försöka hitta meningen med livet igen och hon ger sig ut på en turbulent upptäcktsresa som tar henne från sitt hemland Danmark till världens alla hörn.

Premiär 14 november. Vår recension kommer nästa fredag!

 

Andra godsaker från Max är Single Mother by Choice, säsong 1 (2/11) och Legacies, säsong 4 (12/11).

Prime Video

Jeff Bezos slår på stortrumman med den nya äventyrsserien The Wheel of Time.

Handlingen i The Wheel of Time utspelas i en episk fantasyvärld. I den avlägsna byn Emondsmark bor herdepojken Rand al’Thor, som måste fly från sin hemstad tillsammans med Moiraine Damodred (Rosamund Pike) och hennes vakt, Lan Mandragoran. Tillsammans med dem reser Mattrim Cauthon, Perrin Aybara, Egwene al’Vere och Nynaeve al’Meara genom en magisk och farlig värld där de möter många karaktärer, städer och kulturer.

Serien handlar till stor del om kampen mellan mörker och ljus. Huvudkaraktärerna tar gradvis en roll i kampen mot de mörka krafterna och blir viktiga pjäser i denna kamp, ​​i en värld präglad av magi som bara utvalda kvinnor behärskar. Premiär 19 november.

 

Kriminalserien Hanna får sin tredje säsong den 24 november.

Apple TV+

Apple bjuder på den nya koreanska originaldramaserien Dr. Brain.

Kim Jee-wo är serieskapare, manusförfattare, producent och regissör. Sci-fi-serien är baserad på en tecknad serie med samma namn, av Hongjacga, om en hjärnforskare som försöker lösa morden på sin familj genom att hacka sig in i de dödas hjärnor.

 

Andra höjdpunkter är Dickinson, säsong 3 (5/11), Finch (5/11), Hello, Jack! The Kindness Show, säsong 1 (12/11), Snoopy in Space, säsong 2 (12/11), The Shrink Next Door, säsong 1 (12/11), Harriet the Spy, säsong 1 (19/11) och The Line, säsong 1 (19/11).

Läs också Vi utser den bästa strömningstjänsten I och med Disney+ har strömningskriget satt igång på allvar, men vilka av de stora MÅSTE du ha?

Paramount+

Nykomlingen Paramount+ lovar inget mindre än ”tidernas seriemånad” i november!

Höjdpunkten är förmodligen nylanseringen av Dexter, Dexter: New Blood som kommer redan 8 november.

Vi möter Dexter (Michael C. Hall) 10 år efter att han försvann i samband med orkanen Laura. Han har nu ett täcknamn och bor i den fiktiva, snötäckta lilla staden Iron Lake, New York. Dexter försöker leva ett normalt liv, men efter oväntade händelser i lokalsamhället väcks hans ”dark passenger” till liv igen.

https://youtu.be/l9H1uSS_zkk

 

Samma dag kan fans av Kevin Costner sätta sig framför storskärmen när säsong 4 av det moderna westerndramat Yellowstone har premiär.

Tänk Falcon Crest à la vilda västern.

 

Andra höjdpunkter är Yellowjackets och Mayor of Kingstown, båda har premiär 15 november.

Viaplay

Vår nordiska strömningstjänst utlovar riktigt fin krim-godbit i form av den nya serien The Box. Det är ett psykologiskt brottsdrama med övernaturliga inslag som följer Kansas City-polisen Sharon Pici som dras in i en polisutredning som snart utvecklas till en mardröm där hon inte vet vad som är sanning eller lögn.

Huvudrollerna spelas av Anna Friel, Alexander Karim och den smått legendariske Peter Stormare. Premiär 28 november.

The Box (Foto: Viaplay)

25 november kan du se dokumentärserien om en av Danmarks värsta brottslingar, Amagermannen.

Marcel Lychau Hansen, den så kallade Amagermannen, är Danmarks värsta seriebrottsling. Lychau Hansen var en populär familjefar och fotbollstränare som visade sig vara en blodtörstig sexuell sadist. Amagermannen dömdes för mordet på två kvinnor och sex våldtäkter, men frågan är om det kan finnas ouppklarade brott?

Charlie Cox och Clare Dunne spelar huvudrollerna i thrillerdramat Kin, en klassisk berättelse om blodsband, kärlek och lojalitet som utspelar sig i Dublin. En ung pojke dödas och hans familj inleder därför ett gängkrig mot en internationell kartell – ett krig som är omöjligt att vinna. De har däremot något som kartellen inte har: en familjs obrytbara band. Serien är skriven av den kritikerrosade författaren Peter McKenna. Premiär 7 november.

 

Här följer en komplett lista över alla nya titlar hos de största strömningstjänsterna.

Mycket nöje – och njut av höstmörkret 😊

John Wick: Chapter 2
[imdb style="white"]tt4425200[/imdb]
01.11.2021
Holy Mess
[imdb style="white"]tt4728582[/imdb]
01.11.2021
Four Christmases
[imdb style="white"]tt0369436[/imdb]
01.11.2021
The Hangover
[imdb style="white"]tt1119646[/imdb]
Hangover 2
[imdb style="white"]tt1411697[/imdb]
01.11.2021
Hangover 3
[imdb style="white"]tt1951261[/imdb]
01.11.2021
Second Act
[imdb style="white"]tt2126357[/imdb]
01.11.2021
Assassins
[imdb style="white"]tt113942762[/imdb]
01.11.2021
Project X
[imdb style="white"]tt1636826[/imdb]
01.11.2021
Striptease
[imdb style="white"]tt0117765[/imdb]
01.11.2021
Sune vs Sune
[imdb style="white"]tt7474512[/imdb]
01.11.2021
The Claus Family
[imdb style="white"]tt12459520[/imdb]
01.11.2021
Bad Boys For Life
[imdb style="white"]tt1502397[/imdb]
Below Deck Mediterranean S03
[imdb style="white"]tt5665418[/imdb]
01.11.2021
Line of Duty
[imdb style="white"]tt3541524[/imdb]
01.11.2021
On Becoming a God in Central Florida S01
[imdb style="white"]tt6398232[/imdb]
01.11.2021
Our Ladies
[imdb style="white"]tt9489598[/imdb]
01.11.2021
People Places Things
[imdb style="white"]tt4104022[/imdb]
01.11.2021
Sitting in Limbo
[imdb style="white"]tt10619332[/imdb]
01.11.2021
Vida S02
[imdb style="white"]tt7725422[/imdb]
02.11.2021
The Trick
[imdb style="white"]tt14876294[/imdb]
02.11.2021
Camp Confidential: America’s Secret Nazis
[imdb style="white"]tt15470770[/imdb]
02.11.2021
Ridley Jones S02
[imdb style="white"]tt13351440[/imdb]
02.11.2021
Single Mother by Choice S01
[imdb style="white"]tt12643356[/imdb]
02.11.2021
Miami Vice S01
[imdb style="white"]tt0086759[/imdb]
03.11.2021
Miami Vice S02
[imdb style="white"]tt0086759[/imdb]
03.11.2021
Miami Vice S03
[imdb style="white"]tt0086759[/imdb]
03.11.2021
Miami Vice S04
[imdb style="white"]tt0086759[/imdb]
03.11.2021
Miami Vice S05
[imdb style="white"]tt0086759[/imdb]
03.11.2021
The Harder They Fall
[imdb style="white"]tt10696784[/imdb]
03.11.2021
DC’s Legends of Tomorrow S07
[imdb style="white"]tt4532368[/imdb]
03.11.2021
Mutiny on the Buses
[imdb style="white"]tt0068981[/imdb]
03.11.2021
On the Buses
[imdb style="white"]tt0067528[/imdb]
03.11.2021
Grey’s Anatomy S18
[imdb style="white"]tt0413573[/imdb]
03.11.2021
The Premise S01
[imdb style="white"]tt10731840[/imdb]
03.11.2021
Big City Greens S02
[imdb style="white"]tt7165904[/imdb]
03.11.2021
The Chi S01
[imdb style="white"]tt6294706[/imdb]
03.11.2021
The Chi S02
[imdb style="white"]tt6294706[/imdb]
03.11.2021
The Chi S03
[imdb style="white"]tt6294706[/imdb]
03.11.2021
The Newsreader S01
[imdb style="white"]tt13925142[/imdb]
04.11.2021
The Rest of Us
[imdb style="white"]tt8584722[/imdb]
04.11.2021
Alone in Berlin
[imdb style="white"]tt3026488[/imdb]
04.11.2021
Away We Go
[imdb style="white"]tt1176740[/imdb]
04.11.2021
Locke
[imdb style="white"]tt2692904[/imdb]
04.11.2021
Catching Killers S01
[imdb style="white"]tt14021890[/imdb]
04.11.2021
Dr. Brain S01
[imdb style="white"]tt15758760[/imdb]
04.11.2021
The King of Staten Island
[imdb style="white"]tt9686708[/imdb]
05.11.2021
Chicago
[imdb style="white"]tt0299658[/imdb]
05.11.2021
The King’s Speech
[imdb style="white"]tt1504320[/imdb]
05.11.2021
The Club S01
[imdb style="white"]tt13317582[/imdb]
05.11.2021

3 reaktioner på ”Nya releaser, november 2021: Netflix, Disney+, Prime Video, HBO Max, Apple TV+, Paramount+, Viaplay”

 1. Zarko Stoiljkovic

  “Glöm dödssiffrorna för Covid-19, uppskattningsvis har otroliga 700 000 amerikaner dött av opioidöverdoser sedan 1999 – bara under 2020 var dödssiffran svindlande 80 000!”

  Wait, what? Över 5 miljoner människor världen över har dött i Covid-19!

  1. Tor Aavatsmark

   Hej, Zarko!

   Det stämmer, men 5 miljoner är dödssiffran globalt.

   Bara i USA har ca. lika många dog i opioidöverdos som av Covid.

 2. Sven Pettersen

  Hei

  Lurer på om lyd og bilde har tenkt å gjøre en test av de nye konseptmodellen til XTZ?
  XTZ SUB D12.17 Edge
  De virker svært interessante da de er ganske like Arendal sine 1723 Subwoofer 2S, men med en hyggeligere pris.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sci-fi-klassiker klar för streaming!

Premiärdatumet är klart!

MILF-trailer!

Redo för en ny omgång?

Ett gott skratt förlänger livet!

Kungen ryter igen!

De kriminellas härjningar fortsätter i Kingstown

Harry Potter-ljudböckerna får Dolby Atmos

Se den nya trailern från Förintelsen-helvetet

Hysterisk ny trailer!

Fortfarande hel-MAX?

Så här fungerar Foley och ADR till filmljud

Rulla till toppen