Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Ny dansk Netflix-serie: Nissar

Netflix lovar oss en klassisk julberättelse med drag av övernaturlig skräck.

Av / 2020-10-06 - 10:44
Ny dansk Netflix-serie: Nissar

För knappt två veckor sedan släppte Netflix trailern till sin första norska film, Kadaver, i dag annonserar strömningsjätten en ny dansk serie: Nissar.

Skaparna av den kommande serien är samma team som ligger bakom Netflix-serien The Rain.

Läs också Se trailern till sista säsongen av The Rain Kan de överleva varandra? Netflix har släppt trailerna till sista säsongen av den danska apokalypsserien The Rain

Filmandet av den danskspråkiga serien påbörjas i dagarna utanför Köpenhamn. Nissar sägs ”återskapa de verkliga och vidunderliga varelserna som inspirerat de folksägner och myter vi alla känner till”. I huvudrollerna finns Ann Eleonora Jørgensen, Rasmus Hammerich, Peder Thomas Pedersen, Lila Nobel (The Rain) och Lukas Løkken (The Rain).

Blir Netflix ”Nissar” en lika stor tittarsuccé som den norska serien ”Tomtar på loftet”? (Foto: TV Norge)

I Netflix pressmeddelandet kan vi läsa följande om handlingen: ”I hopp om att hitta tillbaka till varandra över jul, reser en familj på fyra till en avlägsen ö i den danska skärgården. Familjen upptäcker snart att ön är kontrollerad av medlemmar ur ett religiöst samhälle, som lever sida vid sida med varelser från skogen som visar sig vara nissar – de verkliga och vidunderliga varelser som inspirerat de folksägner och myter vi alla känner till. När flickan i familjen hittar och tar hem en liten nisse råkar hon oavsiktligt störa balansen på ön, och de alla slängs in i en kamp på liv och död präglad av tro, familj och ren överlevnad.”

Den nya serien ska bara bestå av sex avsnitt, handlingen utspelas (naturligtvis) i Danmark och är skapad och skriven av Stefan Jaworski (Those Who Kill, Når støvet har lagt seg). Regin står Roni Ezra (The New Nurses) för och serien produceras av Elise H. Lund för Miso Film.

Premiärdatum är ännu så länge okänt.

Läs också Kadaver-trailer I dag släpper Netflix trailern till deras första norska originalfilm: Kadaver

Nissar bygger på en originalidé från Jannik Tai Mosholt och Christian Potalivo (The Rain), som också är verkställande producenter.

Peter Bose, VD och producent på Miso Film, säger: ”Med vår nya Netflix-serie Nissar fortsätter vi det starka partnerskap som vi har byggt upp med Netflix över tre säsonger av The Rain. Nissar är en skräckserie som utspelar sig i juletid och utforskar frågan ’Vad skulle hända om Nissar var verkliga och farliga?’. Återigen visar Netflix att de vågar när andra inte gör det. Vi berömmer Netflix för att de öppnar dörrar för nya genrer som vi tidigare inte har haft råd att utveckla och producera på vår lokala marknad. Nissar kommer att spelas in kring Köpenhamn och vi ser väldigt mycket fram emot att ge Netflix medlemmar mer av julgenren, men i ny och unik tappning.”

 

“Det finns flera skäl till varför vi är glada över denna danska produktion. För det första, att återigen få teama upp med våra partners på Miso Film – som har visat sig vara fantastiska historieberättare. För det andra, att koppla an till de lokala myter som alltid resonerat i Norden och att kunna förvandla detta till en modern julhistoria – med en liten touch av skräck.”

– Tesha Crawford, Netflix

Läs också Behöver du verkligen Disney+? I och med lanseringen av Disney+ är strömningskriget igång på allvar – men vilka abonnemang MÅSTE du ha?
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hel-MAX?

Se trailern!

Premiär idag!

Känslorna är tillbaka!

Netflix slår tillbaka!

Premiär idag!

And the Oscar Goes to...

Trailern är här!

Se trailern för den nya serien från skaparna av Game of Thrones

Netflix Slam: Nadal vs. Alcaraz

Ny svensk/norsk Netflix-serie

Taylor Swift kommer hem till dig!

0
Rulla till toppen