TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Netflix första norska film

I dag släpper Netflix trailern till deras första norska originalfilm: Kadaver

forfatter
Publicerad 2020-09-22 - 08:05

Netflix har förberett sig för Disneys ”nedkomst” i flera år, ”receptet” har varit strömningsjätten tvingats bygga upp sitt eget unika innehåll, med starka varumärkesserier och filmer som man bara kan se på Netflix. Dessutom har mycket satsats på lokalt innehåll, som Störst av allt, The Rain, Ragnarok och La Casa de Papel.

Läs också Behöver du verkligen Disney+? I och med lanseringen av Disney+ är strömningskriget igång på allvar – men vilka abonnemang MÅSTE du ha?

4 november släpps Netflix andra originalproducerade svenska serie, Kärlek och anarki, och redan 22 oktober kan du titta på den första norska Netflix-filmen: Kadaver. I dag släppte Netflix trailern.

Kadaver är skriven och regisserad av Jarand Herdal, och huvudrollerna spelas av Gitte Witt, Thorbjørn Harr (Tunneln), Thomas Gullestad, Helge Jordal och Kingsford Siayor, från Home for christmas.

Läs också All kraft i ett piller! Stenhård socialrealism mixas med intressanta karaktärer och en rörig, halvdan handling i Netflix senaste storfilm.

I pressmeddelandet kan vi läsa att ”Kadaver” är en norsk psykologisk rysare som utforskar hur långt en människa kan pressas. I efterdyningarna av en kärnkraftskatastrof försöker Leonora (Gitte Witt), Jacob (Thomas Gullestad) och deras dotter Alice (Tuva Olivia Remman) överleva. En dag bjuder det lokala hotellet in överlevande till en teaterföreställning, där det ingår mat, som välgörenhet för behövande. Utan att egentligen ha något val bestämmer sig familjen för att besöka hotellet.

Hotelldirektören Mathias (Thorbjørn Harr) introducerar hela hotellet som scen. Publiken får masker för att kunna skilja dem från skådespelarna, men pjäsen tar en obehaglig vändning när gästerna börjar försvinna. Skillnaden mellan verklighet och skådespel suddas ut, ända tills Alice försvinner framför Leo och Jacob, och det inte längre råder några tvivel: något är väldigt fel med Mathias hotell.

 

Kadaver_2 Kadaver_3 Kadaver_4 Kadaver_5 Kadaver_6 Kadaver_7 Kadaver_8
<
>
Kadaver (Foto: Netflix)

Filmen är producerad av Espen Horn och Kristian Strand Sinkerud från Motion Blur Films. 22 oktober kan Netflix nästan 200 miljoner abonnenter se det färdiga resultatet.

Kadaver (Foto: Netflix)

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Maverick är (äntligen!) tillbaka Endast få dagar kvar tills Maverick flyger igen - i Top Gun 2.
Marvel-hjältarna kommer hem Alla de ursprungliga Marvel-serierna, som från början producerade av Netflix, har nu försvunnit från streamingtjänsten.
Svensk Prime Video-serie Äntligen satsar Prime Video på lokalproducerat innehåll.
Spänningsthriller från Mellanöstern håller tempot Mossads intrikata skuggkrig mot ärkefienden är fortfarande en av de bättre spionserierna.
Medelmåttigt av Connelly Halvbrodern till den mer berömde Harry Bosch har fått en egen TV-serie – men vi är inte särskilt imponerade.
Se den första Avatar 2-trailern Nu är trailern till James Cameron efterlängtade (?) uppföljare till megasuccén Avatar här.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend