Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Netflix första norska film

I dag släpper Netflix trailern till deras första norska originalfilm: Kadaver

Av / 2020-09-22 - 08:05
Netflix första norska film

Netflix har förberett sig för Disneys ”nedkomst” i flera år, ”receptet” har varit strömningsjätten tvingats bygga upp sitt eget unika innehåll, med starka varumärkesserier och filmer som man bara kan se på Netflix. Dessutom har mycket satsats på lokalt innehåll, som Störst av allt, The Rain, Ragnarok och La Casa de Papel.

Läs också Behöver du verkligen Disney+? I och med lanseringen av Disney+ är strömningskriget igång på allvar – men vilka abonnemang MÅSTE du ha?

4 november släpps Netflix andra originalproducerade svenska serie, Kärlek och anarki, och redan 22 oktober kan du titta på den första norska Netflix-filmen: Kadaver. I dag släppte Netflix trailern.

Kadaver är skriven och regisserad av Jarand Herdal, och huvudrollerna spelas av Gitte Witt, Thorbjørn Harr (Tunneln), Thomas Gullestad, Helge Jordal och Kingsford Siayor, från Home for christmas.

Läs också All kraft i ett piller! Stenhård socialrealism mixas med intressanta karaktärer och en rörig, halvdan handling i Netflix senaste storfilm.

I pressmeddelandet kan vi läsa att ”Kadaver” är en norsk psykologisk rysare som utforskar hur långt en människa kan pressas. I efterdyningarna av en kärnkraftskatastrof försöker Leonora (Gitte Witt), Jacob (Thomas Gullestad) och deras dotter Alice (Tuva Olivia Remman) överleva. En dag bjuder det lokala hotellet in överlevande till en teaterföreställning, där det ingår mat, som välgörenhet för behövande. Utan att egentligen ha något val bestämmer sig familjen för att besöka hotellet.

Hotelldirektören Mathias (Thorbjørn Harr) introducerar hela hotellet som scen. Publiken får masker för att kunna skilja dem från skådespelarna, men pjäsen tar en obehaglig vändning när gästerna börjar försvinna. Skillnaden mellan verklighet och skådespel suddas ut, ända tills Alice försvinner framför Leo och Jacob, och det inte längre råder några tvivel: något är väldigt fel med Mathias hotell.

 

Kadaver_2 Kadaver_3 Kadaver_4 Kadaver_5 Kadaver_6 Kadaver_7 Kadaver_8
<
>
Kadaver (Foto: Netflix)

Filmen är producerad av Espen Horn och Kristian Strand Sinkerud från Motion Blur Films. 22 oktober kan Netflix nästan 200 miljoner abonnenter se det färdiga resultatet.

Kadaver (Foto: Netflix)
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sci-fi-klassiker klar för streaming!

Premiärdatumet är klart!

MILF-trailer!

Redo för en ny omgång?

Ett gott skratt förlänger livet!

Kungen ryter igen!

De kriminellas härjningar fortsätter i Kingstown

Harry Potter-ljudböckerna får Dolby Atmos

Se den nya trailern från Förintelsen-helvetet

Hysterisk ny trailer!

Fortfarande hel-MAX?

Så här fungerar Foley och ADR till filmljud

Rulla till toppen