TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Netflix lovar mer Squid Game

Det kommer en uppföljare till Sydkoreas megasuccé Squid Game.

forfatter
Publicerad 2022-06-13 - 17:41

Många tror nog att det är kultserien  Stranger Things, eller det påkostade kostymdramat Bridgerton som är Netflix största framgångar genom tiderna.

De ligger på andra respektive tredje plats bland de mest streamade serierna – men det är en sydkoreansk (!) serie som tronar högst upp: Squid Game!

Läs också Alla nya streaming-titlar i juni Här är alla nya serier och filmer som du kan streama i juni – och nu kommer Only Murders in the Building 2!
Only Murders in The Building sesong 2 1 989x655 1

Seriens skapare Hwang Dong-hyuk hade ursprungligen planerat en långfilm, men efter att Netflix öppnat plånboken såg han möjligheten till en hel serie om det brutala överlevnadsspelet.

Squid Game sesong 1 3
Squid Game säsong 1 (Foto: Netflix)

Vi introduceras till en slags realitytävling där helt vanliga, desperata människor som har befunnit sig i skuldkris (bokstavligen) sätter sina liv på spel i ett våldsamt, bisarrt spel med barnlekar som tema.

Efter sin mycket oväntade megasuccé har Netflix nu officiellt gett grönt ljus för säsong 2.

 

Under de första 28 dagarna efter premiären hade vansinniga 1,65 miljarder människor sett serien – så det har länge varit väntat att Netflix skulle spinna vidare på sitt framgångsrecept.

I ett uttalande som tillkännagav säsong 2 sa seriens skapare och regissör Dong-hyuk:

It took 12 years to bring the first season of Squid Game to life last year, but if took 12 days for Squid Game to become the most popular series ever. Gi-hun returns. The front man returns. The man in the suit ddakji might be back. You also will be introduced to Young-hee’s boyfriend, Cheol-su.

Du måste förmodligen utrusta dig själv med en rejäl dos tålamod, för Netflix har ännu inte bekräftat premiärdatumet för säsong 2 av Squid Game, men antyder att den inte kommer förrän 2024.

 

Squid Game sesong 1 2
Squid Game säsong 1 (Foto: Netflix)
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
En kvinnlig Hulk kan väl omöjligen vara bra? Det finns många droppar i havet – och uppenbarligen ännu fler i Marvel-universumet. Men She-Hulk är faktiskt en frisk fläkt i genren.
Se Karpe på Viaplay Från och med idag kan du se den kritikerrosade Karpe-dokumentären på Viaplay.
Vi vill hellre se Durek som norsk kung! Netflix kokar pinsam, bitvis amatörmässig, såpopera-soppa av historien om det norska kronprinsparet.
HBO rasar över jätteläcka Handlingen i alla avsnitt av den nya HBO-serien House of the Dragon har läckt ut på Reddit.
Marvel lanserar kvinnlig version av Hulken! Marvel-universumet är uppenbarligen inkomplett utan en kvinnlig version av den arga gröna mannen känd som Hulken.
Nu är musen störst av dem alla! Det tog bara Musse Pigg två och ett halvt år att putta ner Netflix från strömningstronen.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend