TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
L&B:s Julkalender 2022
Nyhet

Maskineriet återvänder

Se den första trailern till andra säsongen av ”Maskineriet”.

forfatter
Publicerad 2022-05-10 - 01:06

Få nordiska serier har väl fått tuffare kritik av recensenterna Maskineriet. Men Viaplay har inte gett upp Kristoffer Joners och Hanna Alströms stjärnglans och lanserar säsong 2 den 5 maj.

Viaplay lovar ”nagelbitande spänning, action och brutala förhållanden”.

Nu har den första trailern kommit:

Säsongen börjar med att huvudpersonen Olle Hultén (Kristoffer Joner) avtjänar ett fängelsestraff i Sverige och hoppas på att bli frisläppt för gott uppförande. Men utsikterna för att släppas hotas av att Olle anklagas för medverkan till ett mord som hans exfru Monika (Emilia Roosmann) har begått.

Intrigerna tätnar när Olles och Monikas son tar sin skolklass som gisslan, för att få ut sina föräldrar från fängelset. Frågan är nu hur långt Olle är villig att gå för att rädda sig själv och sin familj?

Läs också Alla nya streamingtitlar i maj Dessa serier/filmer kan du streama i maj – och nu kommer Stranger Things tillbaka!
Stranger Things sesong 4 1

Roshi Hoss gör en av de mer framträdande rollerna. I ett pressmeddelande säger hon så här:

– Det var utvecklande och väldigt speciellt för mig. Det är min första dramaserie där jag har en större roll. Richard Holm är en av de bästa regissörerna jag jobbat med. Han utmanade mig, han utvecklade mig och han såg direkt hur jag ville absorbera in alla lärdomar han hade, så han höll inte tillbaka och det är en stor anledning till att jag känner mig vassare än någonsin med mitt skådespeleri.

Maskineriet sesong 2 2
Maskineriet (Foto: Viaplay)

Förutom ovan nämnda Joner, Alström och Roosmann ser vi Julia Schacht (Beforeigners) och Anastasios Soulis i andra roller.

Säsong två av Maskineriet består av sex avsnitt och regissör även för andra säsongen är Richard Holm. Producenter är Martin Persson, Mia Welin, samt exekutiv producent Miira Paasilinna för Anagram Sverige. Jon Petersson är exekutiv producent för NENT Group.

Annons
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Lämna en kommentar

Här är den första Indy-trailern Den 30 juni 2023 är premiärdagen för 'Indiana Jones and the Dial of Destiny'. Nu har den första trailern kommit ut.
Svensk deckare från Disney Disney gör serie av den svenska kriminalsuccén Koka björn.
Fungerar Willow-magin 2022? Disney försöker andas nytt liv i 80-talsklassikern.
Kommer redan i december! SkyShowtime släpper idag en ny trailer för Taylor Sheridan-serien 1923 - och tidigarelägger premiären!
Stallone gör en underhållande comeback Sly Stallone gör en mer än hygglig comeback som seriös skådespelare i en ojämn maffiakomedi.
Ny dansk Netflix-serie har premiär 5 januari 2023 Serien består av sex avsnitt, och bland skådespelarna finns Zlatko Buric, Mikael Bertelsen och Mads Brügger.
Följ Ljud & Bild