Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Maskineriet återvänder

Se den första trailern till andra säsongen av ”Maskineriet”.

Av / 2022-05-10 - 01:06
Maskineriet återvänder

Få nordiska serier har väl fått tuffare kritik av recensenterna Maskineriet. Men Viaplay har inte gett upp Kristoffer Joners och Hanna Alströms stjärnglans och lanserar säsong 2 den 5 maj.

Viaplay lovar ”nagelbitande spänning, action och brutala förhållanden”.

Nu har den första trailern kommit:

Säsongen börjar med att huvudpersonen Olle Hultén (Kristoffer Joner) avtjänar ett fängelsestraff i Sverige och hoppas på att bli frisläppt för gott uppförande. Men utsikterna för att släppas hotas av att Olle anklagas för medverkan till ett mord som hans exfru Monika (Emilia Roosmann) har begått.

Intrigerna tätnar när Olles och Monikas son tar sin skolklass som gisslan, för att få ut sina föräldrar från fängelset. Frågan är nu hur långt Olle är villig att gå för att rädda sig själv och sin familj?

Läs också Alla nya streamingtitlar i maj Dessa serier/filmer kan du streama i maj – och nu kommer Stranger Things tillbaka!

Roshi Hoss gör en av de mer framträdande rollerna. I ett pressmeddelande säger hon så här:

– Det var utvecklande och väldigt speciellt för mig. Det är min första dramaserie där jag har en större roll. Richard Holm är en av de bästa regissörerna jag jobbat med. Han utmanade mig, han utvecklade mig och han såg direkt hur jag ville absorbera in alla lärdomar han hade, så han höll inte tillbaka och det är en stor anledning till att jag känner mig vassare än någonsin med mitt skådespeleri.

Maskineriet sesong 2 2
Maskineriet (Foto: Viaplay)

Förutom ovan nämnda Joner, Alström och Roosmann ser vi Julia Schacht (Beforeigners) och Anastasios Soulis i andra roller.

Säsong två av Maskineriet består av sex avsnitt och regissör även för andra säsongen är Richard Holm. Producenter är Martin Persson, Mia Welin, samt exekutiv producent Miira Paasilinna för Anagram Sverige. Jon Petersson är exekutiv producent för NENT Group.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sci-fi-klassiker klar för streaming!

Premiärdatumet är klart!

MILF-trailer!

Redo för en ny omgång?

Ett gott skratt förlänger livet!

Kungen ryter igen!

De kriminellas härjningar fortsätter i Kingstown

Harry Potter-ljudböckerna får Dolby Atmos

Se den nya trailern från Förintelsen-helvetet

Hysterisk ny trailer!

Fortfarande hel-MAX?

Så här fungerar Foley och ADR till filmljud

Rulla till toppen