TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Marks Wahlbergs ”Infinite” har premiär på Paramount+

Ännu en storfilm från Hollywood släpps direkt på strömning.

forfatter
Publicerad 2021-07-06 - 09:15

Som en följd av corona-pandemin (med stängda biografer) har filmbolagen varit tvungna att leta efter alternativa distributionsformer.

Studior som Warner, Disney och MGM har antingen skjutit upp biopremiärerna (som med James Bond: No Time to Die), lanserat filmerna direkt på strömningstjänster (som med Soul och Luca), haft premiärer samtidigt på öppna biografer och strömningstjänster (som med Wonder Woman 1984 och Black Widow) eller sålt filmerna till andra tjänster (som med The Tomorrow War).

Läs också James Bond flyttas igen Ännu en gång flyttas premiären av den 25:e Bond-filmen fram.

Nu har nykomlingen på strömningsmarknaden, Paramount+, säkrat den senaste actionfilmen med kassasuccén Mark Wahlberg.

 

Infinite utforskar fenomenet reinkarnation, där det sakta men säkert går upp för huvudpersonen Evan McCauley (Wahlberg) att hallucinationerna han upplever i själva verket är minnen från tidigare liv. Minnen och förmågor från ”det förflutna” som han nu måste aktivera för att säkra framtiden.

Infinite har premiär i Norden på Paramount+ den 11:e augusti.

PS! Filmen släpptes på den amerikanska marknaden redan den 10:e juni och blev genast den mest sedda på Paramount+ i USA.

Sophie Cookson, ”Infinite” (Foto: Paramount+)

Filmen är baserad på romanen The Reincarnationist Papers av D. Eric Maikranz, och regisseras av den gamle ringräven Antoine Fuqua.

Fuqua ligger bakom actionsuccéer som Training Day, Olympus has Fallen, The Equalizer och The Magnificent Seven. Med andra ord behärskar amerikanen actiongenren ut i fingerspetsarna – så det här kan bli riktigt kul.

Från pressmeddelandet läser vi följande om premissen i Infinite:

Evan McCauley (Mark Wahlberg) hemsöks av minnen från platser han aldrig har besökt och färdigheter han aldrig lärt sig. Självmedicinerad och på gränsen till nervsammanbrott får han kontakt med en hemlig grupp som kallar sig ”The Infinites” som avslöjar att hans minnen kan vara verkliga – men att det är minnen från tidigare liv. ”The Infinites” är utvalda att återfödas med minnen och kunskap som samlats under århundraden för att skydda mänskligheten. Med hemligheter begravda i sitt eget förflutna måste Evan nu gräva i sina minnen för att rädda mänskligheten från Bathurst (Chiwetel Ejiofor) som försöker avsluta allt liv på jorden för att stoppa det han ser som en förbannelse, en oändlig cykel av reinkarnation.

 

Infinite_2 Infinite_3 Infinite_6
<
>
Infinite (Foto: Paramount+)
Läs också The Magnificent Seven En av historiens mest hyllade västernfilmer får en ”modern” uppdatering.

Förutom Wahlberg som dragplåster spelas huvudrollerna av Chiwetel Ejiofor (12 Years a Slave), Sophie Cookson, Jason Mantzoukas, Rupert Friend, Liz Carr, Toby Jones och Dylan O’Brien.

Chiwetel Ejiofor, ”Infinite” (Foto: Paramount+)

Kelly Day, VD, Streaming och COO på ViacomCBS Networks International, utlovar mer premiuminnehåll direkt-till-strömning den närmaste tiden:

”Med den internationella premiären av Infinite på Paramount+ i Norden, Australien, Kanada och Latinamerika etablerar vi oss nu som en stark leverantör av premiuminnehåll på alla Paramount+ marknader. Och vi har bara börjat.”

 

Läs också Vi utser den bästa strömningstjänsten I och med Disney+ har strömningskriget satt igång på allvar, men vilka av de stora MÅSTE du ha?

Bioindustrin är så hårt drabbad att man nu ifrågasätter om Covid-19 kommer ta livet av, eller åtminstone radikalt förändra biomarknaden för alltid. En sak är säker, pandemin med påföljande lockdown och restriktioner har inneburit en guldgruva för streamingtjänster som Netflix och Disney+.

Läs också Corona-boost för Netflix Jobb hemifrån och coronakarantän har gett strömningsjätten en enorm tillväxt.

Huruvida corona blir nådastöten för biograferna återstår att se, men med filmföretag som trycker på för att krympa det exklusiva ”biofönstret” och beslut att släppa storfilmerna direkt på sina egna strömningstjänster (som Disney+ och Paramount+) kommer biokedjorna att få det tufft.

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Drakens tidsålder HBO Max satser stort på att prequel-serien till Game of Thrones ska lyfta streamingtjänsten till gamla höjder. Det tror vi att den gör!
En kvinnlig Hulk kan väl omöjligen vara bra? Det finns många droppar i havet – och uppenbarligen ännu fler i Marvel-universumet. Men She-Hulk är faktiskt en frisk fläkt i genren.
Se Karpe på Viaplay Från och med idag kan du se den kritikerrosade Karpe-dokumentären på Viaplay.
Vi vill hellre se Durek som norsk kung! Netflix kokar pinsam, bitvis amatörmässig, såpopera-soppa av historien om det norska kronprinsparet.
HBO rasar över jätteläcka Handlingen i alla avsnitt av den nya HBO-serien House of the Dragon har läckt ut på Reddit.
Marvel lanserar kvinnlig version av Hulken! Marvel-universumet är uppenbarligen inkomplett utan en kvinnlig version av den arga gröna mannen känd som Hulken.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend