Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Marks Wahlbergs ”Infinite” har premiär på Paramount+

Ännu en storfilm från Hollywood släpps direkt på strömning.

Som en följd av corona-pandemin (med stängda biografer) har filmbolagen varit tvungna att leta efter alternativa distributionsformer.

Studior som Warner, Disney och MGM har antingen skjutit upp biopremiärerna (som med James Bond: No Time to Die), lanserat filmerna direkt på strömningstjänster (som med Soul och Luca), haft premiärer samtidigt på öppna biografer och strömningstjänster (som med Wonder Woman 1984 och Black Widow) eller sålt filmerna till andra tjänster (som med The Tomorrow War).

James Bond flyttas igen Ännu en gång flyttas premiären av den 25:e Bond-filmen fram.

Nu har nykomlingen på strömningsmarknaden, Paramount+, säkrat den senaste actionfilmen med kassasuccén Mark Wahlberg.

 

Infinite utforskar fenomenet reinkarnation, där det sakta men säkert går upp för huvudpersonen Evan McCauley (Wahlberg) att hallucinationerna han upplever i själva verket är minnen från tidigare liv. Minnen och förmågor från ”det förflutna” som han nu måste aktivera för att säkra framtiden.

Annons

Infinite har premiär i Norden på Paramount+ den 11:e augusti.

PS! Filmen släpptes på den amerikanska marknaden redan den 10:e juni och blev genast den mest sedda på Paramount+ i USA.

Sophie Cookson, ”Infinite” (Foto: Paramount+)

Filmen är baserad på romanen The Reincarnationist Papers av D. Eric Maikranz, och regisseras av den gamle ringräven Antoine Fuqua.

Fuqua ligger bakom actionsuccéer som Training Day, Olympus has Fallen, The Equalizer och The Magnificent Seven. Med andra ord behärskar amerikanen actiongenren ut i fingerspetsarna – så det här kan bli riktigt kul.

Annons

Från pressmeddelandet läser vi följande om premissen i Infinite:

Evan McCauley (Mark Wahlberg) hemsöks av minnen från platser han aldrig har besökt och färdigheter han aldrig lärt sig. Självmedicinerad och på gränsen till nervsammanbrott får han kontakt med en hemlig grupp som kallar sig ”The Infinites” som avslöjar att hans minnen kan vara verkliga – men att det är minnen från tidigare liv. ”The Infinites” är utvalda att återfödas med minnen och kunskap som samlats under århundraden för att skydda mänskligheten. Med hemligheter begravda i sitt eget förflutna måste Evan nu gräva i sina minnen för att rädda mänskligheten från Bathurst (Chiwetel Ejiofor) som försöker avsluta allt liv på jorden för att stoppa det han ser som en förbannelse, en oändlig cykel av reinkarnation.

 

Infinite_2 Infinite_3 Infinite_6
<
>
Infinite (Foto: Paramount+)

Läs också

The Magnificent Seven

Förutom Wahlberg som dragplåster spelas huvudrollerna av Chiwetel Ejiofor (12 Years a Slave), Sophie Cookson, Jason Mantzoukas, Rupert Friend, Liz Carr, Toby Jones och Dylan O’Brien.

Chiwetel Ejiofor, ”Infinite” (Foto: Paramount+)

Kelly Day, VD, Streaming och COO på ViacomCBS Networks International, utlovar mer premiuminnehåll direkt-till-strömning den närmaste tiden:

Annons

”Med den internationella premiären av Infinite på Paramount+ i Norden, Australien, Kanada och Latinamerika etablerar vi oss nu som en stark leverantör av premiuminnehåll på alla Paramount+ marknader. Och vi har bara börjat.”

 

Bioindustrin är så hårt drabbad att man nu ifrågasätter om Covid-19 kommer ta livet av, eller åtminstone radikalt förändra biomarknaden för alltid. En sak är säker, pandemin med påföljande lockdown och restriktioner har inneburit en guldgruva för streamingtjänster som Netflix och Disney+.

Huruvida corona blir nådastöten för biograferna återstår att se, men med filmföretag som trycker på för att krympa det exklusiva ”biofönstret” och beslut att släppa storfilmerna direkt på sina egna strömningstjänster (som Disney+ och Paramount+) kommer biokedjorna att få det tufft.

Läs alla artiklar i 1 vecka för 1 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ngen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter
Skrevet av

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Redaktionen rekommenderar

Läs också

Ännu en storfilm från Hollywood släpps direkt på strömning.

Ännu en storfilm från Hollywood släpps direkt på strömning.

Ännu en storfilm från Hollywood släpps direkt på strömning.

Ännu en storfilm från Hollywood släpps direkt på strömning.

Ännu en storfilm från Hollywood släpps direkt på strömning.

Ännu en storfilm från Hollywood släpps direkt på strömning.

Vi recenserar bra och lätt sommarunderhållning som du kan streama en regnig sommarkväll.

Ännu en storfilm från Hollywood släpps direkt på strömning.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.