Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV
L&B:s Julkalender: Lucka 09Delta

Nyhet

Julmys (?) med Eddie Murphy i Candy Cane Lane

Det blir ingen riktig jul förrän strömningstjänsterna har serverat oss en amerikansk, generisk julmys-komedi.

Skrivet av / 2023-10-19 - 16:19
Julmys (?) med Eddie Murphy i Candy Cane Lane

Det vore en överdrift att påstå att Eddie ”Beverly Hills Cop” Murphys karriär har blommat under det senaste decenniet. Raden av mediokra, tretton-på-dussinet-komedier tycks oändlig.

När julssäsongen börjar gör han ett nytt försök att återuppliva sin karriär, i Prime Videos Candy Cane Lane.

 

Den 1 december ringer Prime Video in julen med den globala strömningspremiären av Candy Cane Lane, med Murphy och Tracee E. Ross i huvudrollerna.

Filmens huvudperson är ”jultomten” Chris Carver (Murphy), en hängiven familjefar som är fast besluten att vinna grannskapets årliga juldekorationstävling.

För att öka sina chanser att vinna gör han en överenskommelse med den stygga nissen Pepper (Jillian Bell). Hon kastar en magisk trollformel som väcker de 12 juldagarna till liv och orsakar kaos i hela staden.

Candy Cane Lane (Foto: Prime Video)

För att rädda allas jul kämpar Chris, hans fru Carol (Tracee E. Ross) och deras tre barn mot klockan och magiska varelser för att bryta Peppers förbannelse.

Candy Cane Lane (Foto: Prime Video)

Candy Cane Lane är regisserad av Reginald Hudlin (Sidney).

Läs också Fulländat blodstänk! Prime Video tar oss med på en blodsprutande våldsresa i ursprungsberättelsen om en av John Wick-universumets mest centrala karaktärer.

Prime Video lovar oss julstämning, en stjärnspäckad rollista och hysterisk underhållning från en legendarisk komiker. Vi har våra tvivel, men vi lämnar malörten för tillfället – för vem vet, julen är känd för sina mirakel, och Murphy har överraskat oss positivt förut 🙂

 

Candy-Cane-Lane_1-10 Candy Cane Lane Candy Cane Lane Candy Cane Lane Photo: Courtesy of Prime Video © AMAZON CONTENT SERVICES LLC Candy Cane Lane Candy Cane Lane Candy Cane Lane
<
>
Candy Cane Lane (Foto: Prime Video)

Manuset skrevs av Kelly Younger, som hämtade inspiration från sin egen barndoms julupplevelser på Candy Cane Lane i El Segundo, Kalifornien. Personligen kan vi också se vissa likheter med julklassikern National Lampoon’s Christmas Vacation.

Förutom Murphy och Ross kommer vi att få se Jillian Bell, Thaddeus J. Mixson, Ken Marino, Nick Offerman, Robin Thede, Chris Redd, Genneya Walton, Madison Thomas, D.C. Young Fly, Anjelah Johnson-Reyes och Nancy Lenehan i bärande roller.

Det som ger oss en antydan till tro på projektet är att Candy Cane Lane kommer att återförena regissören Hudlin, Murphy och producenten Brian Grazer för första gången sedan Boomerang (1992) – och det var inte alls en dålig komedi.

God jul!

Candy Cane Lane (Foto: Prime Video)

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Slutet närmar sig!

Ny trailer - True Detective, säsong 4

Trailer - House of the Dragon, säsong 2

Williams svåra tid!

Ny nordisk serie på SkyShowtime

Lassgård till Disney+

Game over?

Percy Jackson-trailer

Mr & Mrs Smith kommer tillbaka!

Mord i Venedig går snart att streama

Bättre än Yellowstone?

Spidey!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen