Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Irma Vep släpps som serie på HBO Max till sommaren

Oscar-vinnaren Alicia Vikander får huvudrollen i ny dramaserie.

Av / 2022-05-01 - 23:06
Irma Vep släpps som serie på HBO Max till sommaren

Nordens främsta, kvinnliga filmstjärna; svenska gunstlingen Alicia Vikander, kommer vi att kunna se i en ny originalserie från HBO Max till sommaren.

Vikander har spelat i stora internationella toppfilmer som bland annat Ex Machina, The Man From U.N.C.L.E., The Danish girl (som hon, välförtjänt, vann Oscar för!), Jason Bourne, The Light Between Oceans (där hon träffade sin nuvarande kärlek, Michael Fassbender), Tulip Fever, Tomb Raider och The Green Knight.

Läs också The Danish Girl Tidsriktigt historiskt drama tar upp aktuellt tema.

I den nya dramaserien Irma Vep får vi se Vikander i huvudrollen som Mira. Serien är skapad, skriven och regisserad av Emmy-nominerade Olivier Assayas (Carlos); och baserar sig på fransmannens egen film från 1996.

Irma Vep 2 scaled 1
Alicia Vikander, ”Irma Vep” (Foto: HBO Max)
Läs också Ex Machina Kan en maskin verkligen tänka själv och ha mänskliga känslor? Och hur skulle det i så fall påverka människors inställning till den? Följ med på en fascinerande tanke-tripp!

I pressmeddelandet kan vi läsa följande om handlingen:

Mira (Alicia Vikander) är en amerikansk filmstjärna som har blivit desillusionerad av karriären och en färsk separation. Hon åker till Frankrike för att spela Irma Vep i en nyinspelning av den franska stumfilmsklassikern Les Vampires. Efter ett tag får hon svårt att se skillnaden mellan sig själv och karaktären hon spelar, och gränserna mellan dessa börjar suddas ut och smälta ihop. Irma Vep utspelar sig som en skrämmande kriminalthriller som utmanar den osäkra gränsen mellan fiktion och verklighet, konst och autenticitet.

Irma Vep 3 2048x1488 1
Irma Vep (Foto: HBO Max)

I tillägg till Vikander har följande ledande roller i serien: Vincent Macaigne som René Vidal, Jeanne Balibar som Zoe, Devon Ross som Regina, Lars Eidinger som Gottfried, Vincent Lacoste som Edmond Lagrange, Nora Hamzawi som Carla, Adria Arjona som Laurie, Carrie Brownstein som Zelda, Tom Sturridge som Eamonn, Byron Bowers som Herman, Fala Chen som Cynthia Keng, Hippolyte Girardot som Robert Danjou, Alex Descas som Gregory Desormeaux och Antoine Reinartz som Jeremie.

Exekutiva producenter är Olivier Assayas, Alicia Vikander, Sylvie Barthet, Daniel Delume, Ravi Nandan, Hallie Sekoff, Kevin Turen, Stuart Manashil, Sam Levinson och Ashley Levinson.

Irma Vep kommer vara 8 timmeslånga avsnitt och har världspremiär på HBO Max 7 juni.

la et mn oscar supporting actress 20160229
I 2016 kammade Alicia Vikander hem en Oscar för bästa kvinnliga biroll, för insatsen i ”The Danish girl” (Foto: Oscars.org)
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

No more Netflix...!

Ny trailer från kostymdramats värld

Trailern är här!

Komedilegenden återvänder till sina rötter!

Väntan är över!

Premiär i höst!

Sci-fi-klassiker klar för streaming!

Premiärdatumet är klart!

MILF-trailer!

Redo för en ny omgång?

Ett gott skratt förlänger livet!

Kungen ryter igen!

Rulla till toppen