TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Gentlemannatjuven återvänder – mer Lupin på Netflix

Netflix har i dag meddelat att Lupin återvänder i del 2 av första säsongen.

Den mest sedda franska Netflix-serien någonsin, Lupin, fick sin första säsong uppdelad i två delar.

Den första släpptes för tre veckor sedan och har redan setts av otroligt 70 miljoner Netflix-abonnenter (hushåll).

 

Handlingen bygger löst på den franska fiktiva gentlemannatjuven Arsène Lupin (en bokserie från början av 1900-talet som är skriven av Maurice Leblanc) och vi möter den driftige Assane Diop (Omar Sy) som livnär sig helt i Lupins anda.

Som pojke fick Assane böckerna om Arsène Lupin av sin pappa, Babakar. Pappan jobbade som chaufför åt en av Frankrikes mest välbärgade familjer, frontad av patriarken – och självutnämnde filantropen – Hubert Pellegrini (Hervé Pierre).

Franska frestelser Omar Sy är en fransk gentlemannatjuv med finess och list, i en serie som dryper av charm och lekfullhet.

Anställningen slutade dock med en tragedi efter att ett unikt diamanthalsband, som en gång tillhört självaste Marie Antoinette, försvunnit från familjens kassaskåp. Babakar åtalades och hittades strax efteråt död i sin cell. 25 år senare dyker det unika smycket upp igen. Då är det tillbaka i Pellegrini-familjens ägo och ställs ut på Louvren i väntan på en exklusiv auktion. Av en ”slump” får Assane jobb som städare på Louvren …

Lupin, säsong 1 – del 1 (Foto: Netflix)

Del 1 av den första säsongen slutade plötsligt, med en riktig cliffhanger – nu kan Netflix avslöja att del 2 är på väg.

De fem nya avsnitten regisseras av Ludovic Bernard (The Climb) och Hugo Gélin (Love at Second Sight) och släpps globalt på strömningsjätten ”sommaren 2021”.

Något mer specifikt datum nämner inte Netflix. Men under alla omständigheter ser vi redan fram emot det!

Omar Sy. Lupin, säsong 1 – del 1 (Foto: Netflix)

Lämna en kommentar

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.