Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Fler säsonger av Pörni – på Netflix

Mer tragikomik från Henriette Steenstrups oefterhärmliga Pörni, men nu får succéserien ett nytt streaminghem.

Av / 2024-03-05 - 15:11
Fler säsonger av Pörni – på Netflix

Henriette Steenstrups favoritbarn, Pörni, tog både tittare och kritiker i Norden med storm.

Steenstrups egensnickrade serie kom verkligen som en dark horse 2021. I december -22 släppte Viaplay den tredje säsongen – som vi trodde var det sista kapitlet i sagan om den ensamstående mamman.

Läs också Tragikomedi-drottningen Ännu en gång bjuder Henriette Steenstrup på utmärkt, varmhjärtat, tragikomiskt vardagsdrama.

Men i april förra året överraskade Viaplay alla genom att plötsligt tillkännage säsong 4 och 5 av Pörni.

Pörni säsong 4-5 (Foto: Netflix)

Sedan dess har dock mycket vatten runnit under broarna och Viaplay har skrotat, avbrutit eller sålt det mesta av sitt omfattande serieutbud.

Läs också Viaplay säljer av familjesilvret! En hårt pressad strömningstjänst säljer nu ut kärninnehåll

Idag äger Netflix rättigheterna till äldre och kommande säsonger av den charmiga komedi-dramaserien.

Nu har den amerikanska streamingjätten meddelat att säsong 4 och 5 kommer att släppas på Netflix.

Porni-sesong-4-5_1-2 Porni-sesong-4-5_1-3 Porni-sesong-4-5_1-4 Porni-sesong-4-5_1-1-1920x1440
<
>
Pörni säsong 4-5 (Foto: Netflix)

Steenstrup spelar singelmamman Pernille ”Pörni” Middlethon med två krävande tonårsdöttrar, en introvert brorson, en nybliven homosexuell pappa (Nils Ole Oftebro) och ett mentalt krävande jobb inom barnomsorgen.

Pörni har nått en ålder i livet där brösten inte längre mäts i kupstorlekar utan i meter. Fem år efter den hemska skilsmässan från den egocentriske författaren Finn (Jan G. Røise) har hon fortfarande ett mycket ansträngt förhållande till det motsatta könet och två mycket krävande döttrar.

Pörni, säsong 4-5 (Foto: Netflix)

De kommande säsongerna kommer att bestå av sex avsnitt vardera och är (som tidigare) skrivna av Steenstrup. Regissörsteamet består av Gunnar Vikene, Charlotte Blom, Petter Næss och Hallvar Witzø.

Huvudrollerna spelas av Henriette Steenstrup, Nils Ole Oftebro, Vivild Falk Berg, Ebba Bellarubin Jacobsen Öberg, Jon Ranes, Jan Gunnar Røise, Gunnar Eiriksson, Deniz Kaya och Henrik Mestad.

Inspelningen av den fjärde säsongen inleddes i april förra året.

Läs också Den starkaste säsongen! I den tredje omgången av komedisocialdramat Pörni gör Henriette Steenstrup sin starkaste säsong.

Om säsong 4

Två år har gått och våren närmar sig. Pörni är i ett nytt förhållande och lever ett relativt stabilt liv – med Pörnis mått mätt.

Plötsligt möter Pörni Bjørnar (Gunnar Eriksson) på ett flyg från Trondheim, som är i farten igen och på väg tillbaka till huvudstaden. Nyheten lyckas tillfälligt inte väcka några gamla romantiska känslor hos Pernille, som har en ny käresta – och ett bonusbarn.

Med Bjørnar tillbaka i Oslo, där han tar över Yngvars gamla chefsposition, tar livet en oväntad vändning. Kan de återgå till att vara vänner och kollegor med den historia de delar?

Porni sesong 2 13
Pörni, säsong 2 (Foto: Netflix)

Hannah (Vivild F. Berg) har kommit in på läkarlinjen och klarar sig bra i skolan, men är i övrigt ganska orolig både fysiskt och psykiskt. I klassisk Hannah-stil ställer hon sig själv frågan: Varför betala dyra pengar för ett svampinfekterat kollektiv när man kan få rena kläder och mat serverad hemma?

Lillasystern Sigrid (Ebba J. Öberg) ska börja 10:an och har haft en pojkvän i två år samtidigt som hon utvecklats till en duktig målvakt.

 

I samband med Pörnis nya hem på Netflix säger Steenstrup:

Mottagandet av de tre första säsongerna av Pörni har varit anmärkningsvärt positivt, och jag är mycket glad över att de kommande säsongerna kommer att ha premiär på Netflix – jag hoppas att Pörni-fansen kommer att fortsätta titta, och kanske kommer serien till och med att locka en ny och fräsch publik som fascineras av Pörnis relaterbara, men ibland kaotiska och ibland pinsamma, liv.

Premiärdatumen för de två kommande säsongerna har ännu inte meddelats, men säsong 1-3 finns redan tillgängliga på Netflix.

Pörni, säsong 4-5 (Foto: Netflix)
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hysterisk ny trailer!

Fortfarande hel-MAX?

Så här fungerar Foley och ADR till filmljud

God knows who did it...

Prisbelönt kärleksdrama

Max med norska MILFs!

Gängkriget fortsätter

Vill tillbaka i sadeln!

Högerextrem valmanipulation!

Se Robert Downey Jr. i en ny spionserie!

Premiär igår!

Yellowstone lever!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen