TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Fler danska Netflix-lanseringar nästa år

Netflix tillkännager nu två nya danska titlar för 2023.

forfatter
Publicerad 2022-12-28 - 12:01

Streamingjätten Netflix fortsätter sin solida satsning på lokalproducerat, nordiskt, serie- och filminnehåll.

Nästa år kommer de två nya danska titlarna Sjuksköterskan (serie) och A beautiful life (film) att innehålla.

Sjuksköterskan blir en thrillerserie med Josephine Park och Fanny L. Bernth i huvudrollerna. Serien är baserad på boken Sjuksköterskan (av Kristian Corfixen), som berättar den sanna historien om en dansk sjuksköterska som dömdes för mordförsök på fyra patienter på Nykøbing Falsters sjukhus.

Kasper Barfoed ansvarar för regin, som tillsammans med Dorte W. Høgh också står för manuset.

Läs också Dansk spermie-tjuv Lättsam och lättsmält romantisk komedi om barnlöshet och det eviga (hopplösa) sökandet efter en livspartner.
Baby Fever Skruk 1

Med Sjuksköterskan återvänder Josephine Park till sjukvården, ett segment hon gästspelade i den humoristiska fertilitetsserien Baby Fever (Skruk) tidigare i år.

Från pressmeddelandet kan vi läsa följande om handlingen:

En tidig morgon i mars 2015 får dansk polis ett samtal från en sjuksköterska på Nykøbing Falsters sjukhus. Hon misstänker en kollega för att medvetet ha dödat patienter och befarar att det har hänt igen. Snart utspelar sig ett mordfall som aldrig tidigare i dansk rättshistoria. Flera anställda berättar för polisen att de också misstänker att sjuksköterskan har förgiftat patienter, och vissa säger till och med att de har misstänkt detta i flera år. Men varför har ingen reagerat tidigare? Och var finns bevisen? Sjuksköterskan bygger på den sanna historien om den danska sjuksköterskan Christina Aistrup Hansen, som dömdes till livstid för mordförsök i fyra fall 2016.

 

Sjuksköterskan (Foto: Netflix)

I långfilmen A Beautiful Life får vi se den danske sångaren Christopher i sin första huvudroll någonsin!

A Beautiful Life berättar historien om Elliott (Christopher), en ung fiskare med en extraordinär röst, som får livets chans när den högprofilerade managern Suzanne upptäcker honom på en fest.

Filmen är regisserad av Mehdi Avaz, med Stefan Jaworski som manusförfattare. Christopher har också skrivit ny originalmusik till filmen.

https://youtu.be/rEFj9NysjKE

 

Från pressmeddelandet kan vi läsa följande om handlingen:

Elliott, en ung fiskare med en extraordinär röst, får sitt livs chans när han upptäcks av den framgångsrika högprofilerade musikchefen Suzanne. Suzanne kopplar snart ihop Elliott med sin dotter och musikproducent, Lily. På sin resa till att bli en stjärna hotar händelser från det förflutna inte bara hans genombrott utan också den spirande kärleken till Lily.

Läs också På jakt efter mening Den första danska originalserien från HBO Max skickar ut Julie, som har gått igenom en omvälvande upplevelse, på ett sökande meningen med det meningslösa livet.

Både den nya serien och filmen kommer att ha en global Netflix-premiär 2023, men hittills har inga konkreta datum meddelats.

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Lämna en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range

Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today

Fler maffiaförvecklingar från Stallone & Co! Fans av en sarkastisk, hårdslående (men mjuk på insidan) Sly Stallone kan nu se fram emot uppföljaren.
Kokainsnortarna är tillbaka! Hedonisterna på Aker Brygge har mer heroin, och viagra, i kassaskåpet!
Klart för säsong 2! Svamp-zombieserien har verkligen fångat både publik och kritiker - nu ger HBO Max grönt ljus för säsong 2.
Gangsterhelvete! Taylor Sheridan, och en perfekt castad Jeremy Renner, serverar stenhård socialrealism och gangsterhelvete – både innanför och utanför murarna.
Black Panther kommer till Disney+! Nu kan du snart se den Oscar-nominerade Marvel-filmen på Disney+.
Följ Ljud & Bild