Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Allente lanserar streaming-dongel med Google TV

Nu kan Allente-abonnenter hoppa över TV-boxen

Av / 2023-02-24 - 10:31
Allente lanserar streaming-dongel med Google TV

Den nordiska programdistributören Allente (tidigare Viasat/Canal Digital) lanserar nu en egen ”Allente Streaming Hub” i samarbete med Google. I praktiken är detta en Chromecast med Google TV (4K-version) som är speciellt anpassad för Allente-prenumeranter. Allentes TV-app är förinstallerad på enheten, plus en rad andra streamingtjänster.

För TV-tittare som har tröttnat på stora TV-boxar kan detta vara välkomna nyheter. Man får tillgång till både linjära TV-kanaler och streamingtjänster via Allente Streaming Hub, där man bläddrar mellan kanaler och annat streaminginnehåll. Fjärrkontrollen har en inbyggd mikrofon för Google Assistant, så man kan be Google hitta filmer, streama appar, spela musik, styra TV:n med mera, med hjälp av rösten.

Läs också Nu får du Google TV på alla skärmar Google Chromecast ger TV:n nytt liv och nu har den fått både fjärrkontroll, Google TV – och 4K. Men ett problem också.

– Allente Streaming Hub är den perfekta tekniken för den som vill ha snabb och enkel tillgång till sitt TV-utbud. Framförallt tror vi att den kommer att bli populär bland vår växande skara av streaming-kunder, och bland de kunder som önskar att lägga till en TV-lösning till den befintliga lösningen, exempelvis i sommarstugan, säger Mahmoud Mustapha, kommersiell direktör på Allente.

Först i Europa

– Lanseringen av Allente Streaming Hub, och det faktum att vi är först ut i EMEA-regionen med en skräddarsydd operatörs-streaming-dongel med Google TV, har möjliggjorts tack vare samarbetet mellan Allente, Google och SEI Robotics. Det ska bli otroligt spännande att ta del av kundernas reaktioner på Allente Streaming Hub, och se hur vi kan ta nästa steg i vår resa mot ett ännu större kundfokus, säger Jon Espen Nergård, teknisk direktör på Allente.

 

Allente Streaming Hub med Google TV. (Foto: Allente)

Pris och tillgänglighet

Allente Streaming Hub kostar 792 kronor när den släpps och går att köpa på Allentes hemsida eller kundtjänst. Den lanseras samtidigt i Sverige, Norge och Danmark, och längre fram även i Finland.

Läs också Nya Apple TV är ett krutpaket Tredje generationens Apple TV 4K är en blixtsnabb enhet med starka prestanda, en sömlös användarupplevelse och fantastisk bild- och ljudkvalitet. Plugga in den och plocka fram popcornen!
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

1 reaktion på ”Allente lanserar streaming-dongel med Google TV”

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Väntan är snart över!

Snart är väntan över!

Släpp drakarna loss!

Spionuppföljare

To Infinity and Beyond!

RIP Wheeler?

Dags för mer fransk romantik

No more Netflix...!

Ny trailer från kostymdramats värld

Trailern är här!

Komedilegenden återvänder till sina rötter!

Väntan är över!

Rulla till toppen