Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Gamingföretag gör snygg business-laptop

Razer är kända för häftiga bärbara gaming-datorer, men nu vänder sig företaget till en helt ny kundgrupp

Av / 2020-11-05 - 19:08
Gamingföretag gör snygg business-laptop

Det är inget nytt att spel-laptops ibland köps av kunder som inte har någon avsikt att spela dataspel på de kraftfulla maskinerna. De väljer istället datorer från märken som Predator eller Razer på grund av dess rejäla prestanda.

Det är möjligen denna utveckling som har gjort att spelspecialisterna från Razer satsat fullt ut. I vilket fall lanserar de nu en tvättäkta business-laptop, Razer Book 13, som kombinerar all kraft och andra fördelar med speldatorer med en läcker och professionell design som är bättre lämpad för kontoret än tonårsrummet.

Razer Book 13 levereras med en 13,4-tumsskärm med upp till 4K+ upplösning gjord av Gorilla Glass 6. Medan kabinettet är CNC-tillverkat i ett ultralätt material med anodiserad finish.

Maskinen är Intel Evo-certifierad, vilket bland annat innebär att den levereras med en 11:e generationens Intel Core-processor med Intel Iris X-grafik, samt är optimerad för mobil användning med lång batteritid, blixtsnabbt uppvaknande från viloläge och snabbladdning.

Den nya affärsdatorn kommer med 64-bitars Windows 10 Home och kan utrustas med upp till 16 GB LPDDR4X RAM, Intel Core i7-processor och upp till 512 GB PCIE SSD-lagring. Razer Book 13 har även microSD-kortläsare, HDMI 2.0, 2 x USB-C (med Thunderbolt 4), USB 3.2 A-port och 3,5 mm-uttag för hörlurar.

Pris och tillgänglighet

Razer Book 13 kommer att finnas i butik under november månad, och priserna börjar på EUR 1 299 ( 13 350 kr) för den billigaste modellen.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Chromebooks med mer kraft

Möblera hemmet med IKEA-AI

Många skärmfunktioner för få kronor

Logitech-kitet överbryggar klyftan mellan arbete och hem

AI flyttar in i ThinkPad

Dells bärbara datorer med AI

HP:s bärbara datorer har blivit smartare

Apple uppgraderar Macbook Air

Kristallklar datorskärm med AI

Det är en ny AI i stan

Arbetsro på kontoret

Världens första stationära PC hittad i ett gammalt hus

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen