Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

VW ID.4: Ljud från Harman Kardon?

Volkswagen har ännu inte offentliggjort vilken typ av ljudsystem den elektriska SUV:en ID.4 kommer att få. Kina kan ge oss svaret.

Efter att Volkswagen presenterat sin ID.4 i Europa och Nordamerika, har turen kommit till Kina. Och det finns faktiskt två varianter av bilen: VW ID.4 Crozz, som ser exakt likadan ut som ID.4 i resten av världen, och ID.4 X som har en annan design på strålkastare, baklyktor och stötfångare.

Men det var något annat vi märkte när vi såg bilderna på carscoops.com. Det var att på bilderna av 1st-upplagan av ID.4X bar högtalarna Harman Kardons logotyp. ID.4 Crozz, å andra sidan, har inga sådana logotyper.

VW Volkswagen ID.4 Interior

Trots komprimerad bild råder det ingen tvekan om att det är Harman Kardons logotyp som pryder diskanten på A-stolpen hos den kinesiska ID.4X. Foto: Volkswagen

Det låter rimligt eftersom Harman Kardon erbjuds i både Tiguan, Golf och Arteon. Men VW har också Dynaudio i vissa modeller, och Beats Audio i andra. Så vi ska alltså inte ta något för givet.

Osäkert

För att spä på osäkerheten, var det länge sagt att ID.3 skulle få Beats-anläggningar, något som tyvärr lyste med sin frånvaro på 1st upplagan. Om senare utgåvor av ID.3 kommer att få Beats, råder det plötslig osäkerhet om, då importören inte har velat göra ett officiellt uttalande. Också modellerna T-Cross, T-Roc och Polo kan beställas med Beats-anläggningar som tillval.

Annons
VW-ID.4-interior

Vi fruktar att den europeiska ID.4 1st kommer utan något särskilt ljudsystem. Foto: Volkswagen

En bilmodell kan också ha olika ljudsystem i Europa och Asien, beroende på vilka avtal som har gjorts med partnerna. Och vi måste understryka att det inte finns några bilder av Harman Kardon i ID.4 på västerländska breddgrader (se interiör-bilderna här). Och att den kinesiska ID.4 Crozz, som ser identisk med ”vår” version, inte heller har Harman Kardon på bilderna, sår ytterligare tvivel.

VW ID.4 får knappast HK till att börja med

Men här är vår så kallade kvalificerade gissning: den första upplagan som rullar ut, ID.4 1st, kommer utan något speciellt ljudsystem. Precis som var fallet med den mindre ID.3. Detta rimmar också bra med att Canton-anläggningen som utlovats i kusinen Skoda Enyaq iV inte heller kommer att vara tillgänglig för de första som beställer bilen.

Så vi gissar att nästa, mer massproducerade utgåva av ID.4 kommer med en uppgradering. Och det blir möjligen Harman Kardon.

VW ID4X

Strålkastarna på kinesiskt ID.4X är något annorlunda än här. Foto: Volkswagen

Annons

Vi tester ID.3

Vi håller förresten på att testa den fullt utrustade Max-utgåvan av VW ID.3 1st. Vad vi tyckte om den kan du läsa här snart.

Se alla foton av kinesiska ID.4X och ID.4 Crozz på carscoops.com

VW ID.4X ID4X

Också de bakre högtalarna i den kinesiska VW ID.4X bär tydliga Harman Kardon-logotyper.  Foto: Volkswagen

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.