Nyhet

Volkswagen startar produktion av ID.5 Coupé

ID.5 blir en coupéversion av den elektriska familje-SUVen ID.4.
forfatter

Strax efter att systerföretaget Skoda presenterade Sportline-versionen av Enyaq iV meddelar Volkswagen att det kommer en coupéversion av familje-SUVen ID.4. Som får det föga överraskande namnet ID.5.

VW ID.5 concept
Konceptbild av ID.5. Illustration: Volkswagen

Nyheten släpptes nyligen på Twitter:


Oversatt til norsk:

”Det är officiellt: VW ID.3 och VW ID.4 följs av VW ID.5! Detta bekräftades i ett samtal mellan VW:s marknadschef Ralf Brandstätter och Wolfsburger Nachrichten. Coupéversionen av SUVen kommer att byggas i Zwickau. Marknadsstart blir andra halvan av 2021! Den första pilotserien är redan igång.”

Det är ungefär samtidigt som ID.4 släpps till nå sina kunder, så om ID.5 faktiskt rullar ut från svenska butiker innan kalendern visar 2022 är vi inte lika säkra.

VW ID.5: Räckvidd

ID.4 har batteripaket från 51 kWh och 343 km (WLTP) till 77 kWh och 505–517 km, beroende på version. Det är naturligt att anta att ID.5 kommer att ha liknande batterispecifikationer, fast förmodligen något längre räckvidd på grund av bättre aerodynamik.

Även om det till en början inte verkar gå att uppgradera ljudsystemet i ID.4 så hoppas vi att det går att beställa en ordentlig stereo i ID.5!

Artikelfoto: Rendering av den publikationen Kolesa, baserat på spionbilder av tidiga prototyper.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.