TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Volkswagen startar produktion av ID.5 Coupé

ID.5 blir en coupéversion av den elektriska familje-SUVen ID.4.

forfatter
Publicerad 2021-02-22 - 15:35

Strax efter att systerföretaget Skoda presenterade Sportline-versionen av Enyaq iV meddelar Volkswagen att det kommer en coupéversion av familje-SUVen ID.4. Som får det föga överraskande namnet ID.5.

VW ID.5 concept
Konceptbild av ID.5. Illustration: Volkswagen

Nyheten släpptes nyligen på Twitter:


Oversatt til norsk:

”Det är officiellt: VW ID.3 och VW ID.4 följs av VW ID.5! Detta bekräftades i ett samtal mellan VW:s marknadschef Ralf Brandstätter och Wolfsburger Nachrichten. Coupéversionen av SUVen kommer att byggas i Zwickau. Marknadsstart blir andra halvan av 2021! Den första pilotserien är redan igång.”

Det är ungefär samtidigt som ID.4 släpps till nå sina kunder, så om ID.5 faktiskt rullar ut från svenska butiker innan kalendern visar 2022 är vi inte lika säkra.

VW ID.5: Räckvidd

ID.4 har batteripaket från 51 kWh och 343 km (WLTP) till 77 kWh och 505–517 km, beroende på version. Det är naturligt att anta att ID.5 kommer att ha liknande batterispecifikationer, fast förmodligen något längre räckvidd på grund av bättre aerodynamik.

Även om det till en början inte verkar gå att uppgradera ljudsystemet i ID.4 så hoppas vi att det går att beställa en ordentlig stereo i ID.5!

Artikelfoto: Rendering av den publikationen Kolesa, baserat på spionbilder av tidiga prototyper.

Annons
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna en kommentar

Buzz vänder på en femöring! Den moderna versionen av folkvagnsbussen är en riktig fullträff – bortsett från ett problem.
Snabbare Abarth Fiat 500e Kommer snart med mer kraft och fejkat motorljud.
Den ikoniska Golf återuppstår som elbil Kommer förmodligen som elektrisk Golf GTI också.
Porsche Macan blir elektrisk: Här är de färska detaljerna Porsche har släppt fler detaljer om den elektriska versionen av Macan, som förväntas på vägen 2024. Det lovas över 600 hästkrafter, 100 kWh batteri och lång räckvidd!
Grymma Morgan får ljud från Sennheiser Morgan är sann brittisk bilkonst. Och nu får de ljudanläggning från självaste Sennheiser. Först ut är Plus Four och Plus Six.
Volvo EX90 ny lyx-SUV lanserad och prissatt Volvos flaggskepp kan beställas nu och levereras 2024
Följ Ljud & Bild