Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Vissa Tesla Model Y kan vara livsfarliga

Tesla måste återkalla 3 470 Model Y i USA på grund av problem med säkerhetsbälten och baksäten.

Av / 2023-03-06 - 16:03
Vissa Tesla Model Y kan vara livsfarliga

Förra veckan tvingades Tesla av National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), som kan ses som den amerikanska motsvarigheten till Trafikverket här hemma, att återkalla 3470 bilar. Alla av modell Model Y, från 2022 och 2023. Anledningen är lösa bultar som säkrar baksätet och säkerhetsbältena bak. Vilket i sin tur kan leda till en dödlig utgång vid en kollision.

NHTSA kommer att skicka brev till drabbade ägare senast den 25 april, och bilarna kommer att repareras på en Tesla-verkstad i närheten. Naturligtvis utan kostnad för ägarna.

Återkallelsen kommer strax efter att Tesla blev tvungna att fjärruppdatera sin programvara (OTA) på 362 000 fordon på grund av problem med fullständig självkörning, som har rullats ut i vissa amerikanska områden.

Läs också En av de allra grymmaste familjebilarna När du behöver plats för hela familjen, men vill ha något som verkligen biter ifrån sig, är Model Y Performance bland det häftigaste som finns.

Tesla kommer förbättra kvalitetskontrollen i framtiden

Tesla meddelade under sin Investor Day att de fortsätter att förbättra kvalitetskontrollen och produktionskvaliteten i en ständigt ökande takt. Och att vi därför bör förvänta oss att sådana återkallelser sker mer sällan i framtiden.

Man kan bara hoppas att Teslas rykte om att snabbt spotta ur sig bilar, och sedan fixa kvaliteten efterhand problem uppstår, kommer att förbättras framöver.

OBS! De 3470 bilarna är på den amerikanska marknaden och alla tillverkades i Fremont-fabriken. Svenska kunder bör med andra ord inte vara i farozonen. Vi väntar dock på ett uttalande från Tesla i Norge, för säkerhets skull.

Källor:

CNN

Teslarati.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

1 reaktion på ”Vissa Tesla Model Y kan vara livsfarliga”

  1. Anders Rankegård

    Om ni vet att detta endast rör den amerikanska marknaden så kan man ju undra varför ni väljer att sätta rubriken ”Är din Tesla Model Y livsfarlig?”. Clickbait?

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Snart går Mercedes EQS ännu längre

Alfa Romeos första elbil

Tesla Model Y med 600 km räckvidd

Fullständigt vansinne

Xpeng avtäcker el-SUV för folket

Här finns tillräckligt med utrymme

Snart kommer du att kunna snabbladda hos Ford

Så mycket bättre är nya Porsche Taycan

ID. Buzz - äntligen med fyrhjulsdrift

Familjebil med allt man behöver

Framtidens elbil enligt BMW

Ljud från Bang & Olufsen och OLED-strålkastare

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen