Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Volvo XC40 Recharge Pure Electric P8 AWD

Over-the-air gör det enklare att fixa småfel i XC40 Pure Electric P8.

Skrivet av / 2021-03-01 - 11:06
Volvo XC40 Recharge Pure Electric P8 AWD

Snart slipper Volvo-ägare åka till verkstaden för att fixa småfel i sina XC40 Pure Electric P8.

Bilen får nämligen trådlös programvaruuppdatering – over-the-air (OTA) – som laddas ner till bilen på samma sätt som man laddar ner uppdateringar till mobiltelefonen.

Den nya programvaran som kommer att finnas tillgänglig till XC40 Pure Electric P8 och kan både förbättra strömförbrukningen, uppdatera Android Auto-operativsystemet, utföra felkorrigeringar och utöka bilens funktionalitet.

Volvos nästa elbil lanseras den 2:e mars

– Fördelarna med over-the-air-uppdateringar är uppenbara. Tidigare var det nödvändigt att åka till verkstäderna för att ladda in de senaste uppdateringarna i bilen. I framtiden behöver du bara klicka på ”OK”, så ordnar bilen resten själv. Enklare kan det inte bli, säger Henrik Green, teknikchef på Volvo Personvagnar, i ett pressmeddelande.

Volvo meddelar också att de kommer att släppa kvalitets- och stabilitetsförbättringar till Bluetooth-anslutningen, klimatanläggningens tidsinställning, användarmanualen och 360-kameran.

OTA-uppdateringar skickas ut automatiskt och bilens ägare får ett meddelande på skärmen att en uppdatering finns tillgänglig. Sedan trycker han eller hon bara på OK för att påbörja den automatiska installationen och ladda ner programuppdateringar.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Helsvart Volvo med en överraskning

GTI:n är tillbaka

0–100 km/h på 2,2 sekunder

Extra lång elcykel för barnfamiljer

Robottaxi-stöldförsök i Los Angeles slår fel

Smart #3 är en läckerbit

Här är Peugeots viktigaste bil

Vi har sett Xiaomis elbil

Apple Car blev äppelskrutt

NIO vill jämna ut elnätet

Ikonisk småbil blir billig

Här är kombimodellen

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen