TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Volvo Concept 40.2

Från koncept till verklighet

Glöm att den ser ut som en Polestar 2, bilen på bilden är Volvos konceptbil Concept 40.2, som visades för första gången redan 2016.

Då visade de också Concept 40.1, som vi nu känner som Volvo XC40 Recharge. Den elektriska suven som rullas ut till återförsäljare dessa dagar.

Men vissa har sett nästa elektriska Volvo, inklusive Volvos VD Håkan Samuelsson, som säger till Automotive News att den kommande elbilen kommer att ha en mycket mer strömlinjeformad design än den kantiga XC40 Recharge.

– Resten är hemligt, men jag lovar att det blir en väldigt vacker bil.

Det är rimligt att anta att den kommer att kallas S40 Recharge, kanske även S60 Recharge om det blir större än konceptbilen.

Storleken, räckvidden, namnet och inte minst designen avslöjas den 2 mars 2021, så det dröjer inte länge.

 

 

Lämna en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.