Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Tesla förbereder sig för att konkurrera med pris

Från och med nästa år kommer det att finnas renodlade ekonomimodeller som direkt konkurrerar med bensinbilar.

Skrivet av / 2024-01-26 - 16:37
Tesla förbereder sig för att konkurrera med pris

En kompakt bilmodell för massmarknaden som kan ge konkurrenterna, särskilt kinesiska BYD, en match om priset. Detta är vad Tesla arbetar med.

Enligt flera branschkällor kommer bilen att kosta 25.000 USD, alltså hälften av priset för Tesla Model Y. Därmed kommer priset ner till en nivå där det blir lika billigt att köpa en elbil som en bensinbil. Bilen har fått kodnamnet ”Redwood”.

Den amerikanska elbilspionjären har upprepade gånger sänkt priset på befintliga modeller för att hålla jämna steg med konkurrenterna. BYD lyckades dock fortfarande ta över som den största tillverkaren av elbilar 2023.

Läs också Nu får du en ännu billigare Tesla Model Y Tesla sänker återigen priset på Model Y. Och erbjuder bättre räntor på lån.

Enligt nyhetsbyrån Reuters har Elon Musk bekräftat att Tesla kommer att börja tillverka sin nya basmodell i sin fabrik i Texas under andra halvåret 2025. Detta kommer att följas av produktion vid fabriken i Mexiko och en ytterligare fabrik.

Källa: Reuters

Läs också "Världens billigaste elbil" kommer till Europa Det har bekräftats att BYD kommer att lansera den tokbilliga småbilen Seagull i Europa.
John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Folkmassa går lös på förarlös bil

Första elskotern snart här

Elektriska sparkcyklar för råa gamers

Porsche Taycan får mer kraft och räckvidd

Den här har många väntat på

Får fyrhjulsdrift och lägre pris

Nu kan du beställa Polestar 4

Apple Car år 2028?

Teslas " folkvagn" är på väg

Elektriska Porsche Macan lanserad

Jeep Wagoneer S lanseras i år

Tesla Model Y krossar allt i Europa

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen