Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Steve Wozniak med hård kritik av Tesla

Steve Wozniak har tidigare varit stor fan av Tesla-bilar, men nu kommer Apple-medgrundaren med hård kritik av bristen på självkörningsförmåga.

Av / 2023-05-09 - 09:27
Steve Wozniak med hård kritik av Tesla

Über-geeken och medgrundaren av Apple, Steve Wozniak, har tidigare varit en stor fan av Tesla. Han köpte sin första Tesla Model S 2013 efter att Elon Musk enligt uppgift kritiserat honom i ett e-postmeddelande för att ha köpt en vanlig bensinbil.

De senaste åren har det dock varit si och så med entusiasmen, och Wozniak har bland annat varit kritisk till Teslas Autopilot 2.0-programvara. Bland annat har han anklagat biltillverkaren för att intala användarna att deras bil är självkörande, när mjukvaran i själva verket inte klarar ens de enklaste situationerna i trafiken.

Läs också Är din Tesla Model Y livsfarlig? Tesla måste återkalla 3 470 Model Y i USA på grund av problem med säkerhetsbälten och baksäten.

Och nu har Steve Wozniak återigen skruvat upp kritiken. Den här gången i en intervju med CNN, skriver mediet Electrek.

Den här gången handlade det om Elon Musks många uttalanden om att Tesla kommer att bli hundra procent självkörande via mjukvaruuppdateringar inom en snar framtid. I stället försöker Tesla utrustade med betaversionen av Teslas självkörande programvara – FSD Beta – döda passagerarna, sa Wozniak till CNN!

I actually believed those things, and it’s not even close to reality. And boy, if you want a study of AI gone wrong and taking a lot of claims and trying to kill you every chance it can, get a Tesla, säger Steve Wozniak i intervjun.

Du kan se hela intervjun i videoklippet nedan.

Kommer snart till Europa

Hittills har Tesla utvecklat och testat programvaran Wozniak hänvisar till på sin hemmamarknad i USA. Men i vintras lovade Elon Musk att även europeiska Tesla-ägare snart skulle få en väsentlig uppgradering av Teslas autopilot-programvara. Det skriver TorqueNews.

Musk tillade också att 90 procent av arbetet med FSD Beta i USA och Kanada kommer att kunna användas över hela världen, och att när FSD Beta V11 släpps i Nordamerika kommer den att anpassas till EU:s vägar och lämnas in för myndighetsgodkännande.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Första titten på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck är i Sverige

Beijing Auto Show 2024: Nya elbilar på löpande band

Billigare Tesla kan komma redan i år

Nyast med en ansiktslyftning: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: En riktig mardröm

Ny Mini-modell på väg

Topless och vackert från Maserati

Snart går Mercedes EQS ännu längre

Alfa Romeos första elbil

Tesla Model Y med 600 km räckvidd

Fullständigt vansinne

Ljud & Bild
Rulla till toppen