TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Snart på svenska vägar: Porsche Taycan Cross Turismo

Sugen på en ny Porsche? Här är den allra nyaste.

Porsches första elbil Taycan har varit en stor framgång. Nästa år kommer crossoverversionen Taycan Cross Turismo, med högre markfrigång och större bagagerum. Den bygger på konceptbilen Mission E Cross Turismo och har starka elmotorer och fyrhjulsdrift.

Produktionsmodellen av Cross Turismo har inte lanserats ännu, men Porsche berättar att de första bilarna planeras till sommaren. Exakt vilka versioner, motoralternativ och utrustningspaket som man kan välja mellan är inte klart, men det ligger nära till hands att misstänka att den kommer i 4S och Turbo/Turbo S-version.

Porsche Taycan Cross Turismo kommer 2021. Här är en bild på konceptbilen Mission E Cross Turismo. (Foto: Porsche)

Bose eller Burmester?

Enligt Porsche kommer interiören i Cross Turismo att bygga på sedanversionen av Taycan. Alltså är det förmodligen fritt fram utrusta bilen med Bose- eller Burmester-ljud! Vi har testat båda ljudsystemen och anser att Taycan är en av de mest välljudande bilarna som finns, förutom att vara en av de häftigaste att köra.

Burmester-ljudsystemet består av så många som 21 högtalare och 1455 watt förstärkarefffekt. (Foto: Porsche AG)

Produktionsmodellen för Taycan Cross Turismo kommer att presenteras under första halvan av 2021. De första bilarna förväntas anlända under sommaren.

Här är en video från när vi testade Taycan Turbo med Burmester-system:

Porsche Taycan: Elchocksliknande ljudupplevelser Porsches nya super-elbil kan levereras ned premium-ljudsystem från Bose eller Burmester. Vi har testat båda!

Lämna en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.