TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Snabbare laddning

Porsche uppdaterar Taycan med längre räckvidd.

forfatter
Publicerad 2021-08-29 - 15:47

Den kommande 2022-modellen av Taycan, kan beställas redan nu. Det som är värt att tänka på är att Porsche gjort en del uppdateringar och förbättringar, bland annat är den faktiska räckvidden förbättrad.

Med detta är inget du kan utläsa direkt i specifikationerna, eftersom WLTP-räckvidden uppges vara densamma som på årets modell.

Förbättringen ligger i att den främre elmotorn delvis kopplas ifrån när man valt normal- eller range-körläge, och när man släpper gasen för att bara cruisa (coasting), så kopplar det elektriska frihjulet bort båda drivaxlarna.

Men det räcker med en lätt touch på gaspedalen för att de ska kopplas in igen på millisekunden.

Porsche säger också att de reducerat laddtiden. När man väljer laddning i Turbo Charging Planner, värms batteriet upp till en lite högre temperatur än tidigare vilket gör det möjligt att ladda lite snabbare.

Dagens utgåva har Apple Carplay, och enligt oss ett något långsamt infotainmentsystem. Men nu kommer flera förbättringar, man kan välja Android Auto och PCM-systemet får flera mindre uppdateringar som förhoppningsvis gör reaktionen snabbare.

En ny funktion kallad Remote Park Assist finns också. Den gör precis det som det låter som. Med ett tryck på knappen i appen kan man parkera bilen automatisk i en ledig parkeringsficka, antingen i ett p-hus eller på en parkeringsplats.

Du har säkert uppmärksammat färgen på modellen på bilderna. Porsche introducerar också en mängd nya färger i ett så kallat Paint to Sample-program, där kunden kan välja mellan så många som 65 tilläggsfärger, bland annat färgen som Porsche använt på äldre modeller. Som Ruby Star Red på bilderna.

Läs också Porsche Taycan: Elchocksliknande ljudupplevelser Porsches nya super-elbil kan levereras ned premium-ljudsystem från Bose eller Burmester. Vi har testat båda!

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
BMW:s råaste hittills BMW i4 M50 har modifierad kaross och unik drivlina.
Nu kan du beställa din Polestar 6 Polestar 6 blir en Porsche-mördare
Teslas hemliga vapen: en superdator Superdatorn Tesla Dojo är deras vapen i kampen om att ha de säkraste, mest självkörande bilarna.
Billigare Tesla Y? Det finns tecken på att Tesla har en bakhjulsdriven Model Y på gång. Den byggs i så fall i Tyskland och har ett mindre batteri – och den kan komma väldigt snart.
Bluetooth säkrar däcken Det finns en app för det: Håll digital koll på cykelns däcktryck.
Great Scott! DeLorean Alpha5 får ljud från Cambridge Audio Kan det bli en bilstereo med hela 1,21 gigawatt?
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend