Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Smarta MC-glasögon med head-up-display

De som gillar HUD (head-up-display) i bilen kan nu få samma funktion när de kör motorcykel, i och med lanseringen av BMW Motorrad ConnectedRide – smarta glasögon med head-up-display inbyggt.

Skrivet av / 2023-07-14 - 10:00
Smarta MC-glasögon med head-up-display

Det som fortfarande ansågs vara Science Fiction för några år sedan blir nu verklighet med BMW Motorrads smarta glasögon ConnectedRide, menar BMW, som berättar att motorcykelglasögonen tillhandahåller head-up-display, som redan är bekant från bilar, och projicerar relevant data – såsom navigering, hastighet, hastighetsbegränsning och växel – direkt i förarens synfält i realtid, vilket möjliggör förutseende och därmed säkrare motorcykelkörning.

BMW Motorrads smarta glasögon ConnectedRide, med head-up-display. Foto: BMW Motorrad

BMW Motorrad ConnectedRide Smartglasses kopplas till en smartphone via Bluetooth (GPS-data överförs från mobilen till glasögonen i realtid) och via BMW Motorrad Connected-appen kan projektionens placering justeras och visningsinställningar väljas. Projektionen kan även stängas av om så önskas.

Läs också Nya elektriska tvåhjulingar från BMW Med nya BMW CE 02 - som lanseras i två varianter, som lätt motorcykel och som EU-moped - tar företaget ett steg in i ett nytt segment, där de vänder sig till yngre människor.

BMW anger att ConnectedRide Smartglasses kan anpassas för att passa många hjälmar och ansiktsformer, och de levereras med fyra ”nosepads” och två uppsättningar certifierade UVA/UVB-linser – i storlek M för pupillavstånd 53-67 mm och L för pupillavstånd 59-73 mm. Ena uppsättningen är 85 % transparenta och kan användas speciellt för hjälmar med integrerat solskydd, medan den andra har tonade glas som gör smartglasögonen till solglasögon.

Läs också Ljudlös offroad-mc från Cake Svenska Bukk fås som en lätt eller mellanstor motorcykel.

För personer som använder glasögon finns en RX-adapter (+/- 4,5 dioptrier) som tillbehör. Litiumjonbatteriet möjliggör upp till tio timmars användning, och glasögonen laddas via USB.

ConnectedRide levereras med såväl transparenta som tonade glas. Foto: BMW Motorrad

Pris och tillgänglighet

BMW Motorrad ConnectedRide Smartglasses presenterades den 7 juli som en del av BMW Motorrad Days i Berlin. De kommer finnas tillgängliga inom kort och priset är satt till EUR 690.

Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbetat med att hålla koll på - och skriva om - trender, innovationer och produkter inom konsumentelektronik samt vitvaror & småapparater. 1999-2017 jobbade Ola på de svenska branschtidningarna Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktör samt chefredaktör. Sedan 2017 arbetar Ola som konsult - i det egna bolaget Eor AB, grundat 2014 - med fokus på framförallt det skrivna ordet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Folkmassa går lös på förarlös bil

Första elskotern snart här

Elektriska sparkcyklar för råa gamers

Porsche Taycan får mer kraft och räckvidd

Den här har många väntat på

Får fyrhjulsdrift och lägre pris

Nu kan du beställa Polestar 4

Apple Car år 2028?

Teslas " folkvagn" är på väg

Elektriska Porsche Macan lanserad

Jeep Wagoneer S lanseras i år

Tesla Model Y krossar allt i Europa

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen