Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

BMW:s nya elektriska tvåhjulingar ska locka yngre

Med nya BMW CE 02 - som lanseras i två varianter, som lätt motorcykel och som EU-moped - tar företaget ett steg in i ett nytt segment, där de vänder sig till yngre människor.

Skrivet av / 2023-07-11 - 14:00
BMW:s nya elektriska tvåhjulingar ska locka yngre

BMW kallar CE 02 för en eParkourer, och beskriver den som smidig, praktisk, robust och nedbantad till det essentiella när det kommer till design.

MC-varianten av BMW CE 02 väger 132 kg och har en maxeffekt på 11 kW (15 hästkrafter) med 55 Nm vridmoment. Den anges accelerera 0-50 km/h på 3 sekunder medan topphastigheten är 95 km/h.

Mopedvarianten väger 119 kg och har en maxeffekt på 4 kW (5 hk) med 55 Nm vridmoment. Den är begränsad till en hastighet på 45 km/h, vilket innebär att den kan köras av personer med AM-körkort eller vanligt körkort för bil.

Upp till nio mil på en laddning

4 kW-versionen har ett batteripaket med maximal kapacitet på 1,96 kWh medan 11 kW-versionen har dubbla batteripaket vilket ger en maximal kapacitet på 3,92 kWh. Batteripaketen är uttagningsbara för service/underhåll eller förvaring. Räckvidden anges vara upp till 90 km (enligt WMTC).

Som standard medföljer en laddare med en laddningskapacitet på 0,9 kW för laddning via vanliga hushållsuttag. Som tillval finns även laddare med högre effekt på 1,5 kW som gör att 11 kW-versionen kan laddas full på ca 3,5 timme.

CE 02 har två körlägen som standard: ”Flow” som ska erbjuda optimala inställningar för att cruisa fram i stadstrafik, medan ”Surf” ska ge en dynamisk körupplevelse. Dessutom finns körläget ”Flash” som ett mer sportigt och dynamiskt tillägg, som en del av HIGHLINE-tillvalen och som originaltillbehör från BMW Motorrad.

En 3.5-tums display informerar föraren om hastighet, batteristatus och mer, och via USB-C-porten är det möjligt att ladda en smartphone.

Läs också BMW CE 04 kör på ström BMW CE 04 kör upp till 130 km.

Pris och tillgänglighet

Båda versionerna av BMW CE 02 beräknas finnas tillgängliga under första halvåret 2024, och priserna börjar på 79 900 SEK för 4 kW-versionen och 91 500 SEK för 11 kW-versionen. Det går redan idag att förorderteckna ett exemplar.

Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbetat med att hålla koll på - och skriva om - trender, innovationer och produkter inom konsumentelektronik samt vitvaror & småapparater. 1999-2017 jobbade Ola på de svenska branschtidningarna Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktör samt chefredaktör. Sedan 2017 arbetar Ola som konsult - i det egna bolaget Eor AB, grundat 2014 - med fokus på framförallt det skrivna ordet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Folkmassa går lös på förarlös bil

Första elskotern snart här

Elektriska sparkcyklar för råa gamers

Porsche Taycan får mer kraft och räckvidd

Den här har många väntat på

Får fyrhjulsdrift och lägre pris

Nu kan du beställa Polestar 4

Apple Car år 2028?

Teslas " folkvagn" är på väg

Elektriska Porsche Macan lanserad

Jeep Wagoneer S lanseras i år

Tesla Model Y krossar allt i Europa

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen