Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Sex nya elbilar från Mercedes-Benz

Två av modellerna kommer redan nästa år

Av / 2020-10-07 - 14:38
Sex nya elbilar från Mercedes-Benz

Den fetaste kommer nästa år, med Burmester-anläggningen naturligtvis, och EQS kommer att vara den första elektriska modellen med Mercedes-Benz nya elbils-plattform. Det blir därmed trea i raden av Mercedes nya generation av elbilar, efter minibuss-varianten EQV och den eleganta el-SUV:en EQC.

Den helelektriska EQS kommer att finnas tillgänglig samtidigt med den nyligen lanserade S-klassen och har ett motsvarande MBUX infotainment-system, och åtföljs av flera elbils-modeller.

Läs också Lyxbil med lyxljud Mercedes EQC är en tyst, silkeslen och ultra-bekväm körupplevelse. Det enda som bryter tystnaden är den saftiga ljudanläggningen från Burmester!
Mercedes-Benz EQS

Den stora EQS-modellen kommer att ha en räckvidd runt 700 km och kommer senare att visas i en SUV-utgåva på samma skalbara EVA-plattform. Men det är inte den enda nya elbilsmodellen från Mercedes-Benz vi kan vänta oss.

En E-klass i form av en EQE, samt en EQE SUV, en kompakta B-klass SUV och en ännu mindre A-klass SUV, kommer att ha eldrivna släktingar i form av EQB och EQA, och senare kommer mindre modeller att visas på den nya MMA-plattformen.

Mercedes-Benz roadmap för kommande elbilar.

Om alla hybrider räknas kommer Mercedes-Benz att ha 25 elektrifierade bilmodeller 2021, och 35 modeller redan 2025. Då kommer 10 av dem att vara rena elbilar, och då kommer också andelen förbränningsmotorer från Mercedes-Benz att minska avsevärt.

 

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ny Mini-modell på väg

Topless och vackert från Maserati

Snart går Mercedes EQS ännu längre

Alfa Romeos första elbil

Tesla Model Y med 600 km räckvidd

Fullständigt vansinne

Xpeng avtäcker el-SUV för folket

Här finns tillräckligt med utrymme

Snart kommer du att kunna snabbladda hos Ford

Så mycket bättre är nya Porsche Taycan

ID. Buzz - äntligen med fyrhjulsdrift

Familjebil med allt man behöver

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen