Nya Mercedes S-klass får 4D-ljud från Burmester

Med fler än 30 högtalare och inbyggda vibratorer i sätena!
Annons
Annons
forfatter

Rykande färska 2021 Mercedes S-klassen är fylld med innovativa och lyxiga lösningar för både ögon och öron. Mercedes har gjort om interiören i S-klassen helt och hållet, antalet fysiska knappar har minskat till förmån för en ny 12,8-tums OLED 3D-pekskärm med en förbättrad version av användargränssnittet MBUX. Men trots detta är det framför allt ljudsystemet vi blir nyfikna på!

4D-system med fler än 30 högtalare

Mercedes och Burmester har länge haft ett samarbete på ljudfronten, men i det här nya flaggskeppet verkar de ha överträffat sig själva.

Den nya highend-surroundanläggningen från Burmester består av 31 högtalare som sitter placerade på olika ställen i den lyxiga kupén, inklusive en kraftfull subwoofer i en 18,5 liters kammare. Förstärkareffekt anges till hela 1750 watt, varav 400 watt är avsatt enbart för subwoofern. Men det stannar inte där.

 

Burmester-systemet består av sammanlagt 31 högtalare, varav flera är placerade som ”höjdkanaler” i taket. (Foto: Mercedes-Benz)

Inbyggda ”vibratorer”

I nya S-klassen har Burmester och Mercedes använt sig av vibratorer på i stolsryggen och i nackkuddarna. Dessa aktiva vibratorer styrs direkt av ljudsystemets förstärkare och vibrerar i takt med ljudsignalen. Detta förstärker upplevelsen av musik och underhållning, utan att ljudet blir plågsamt högt. Det är alltså det här som är den fjärde dimensionen i ”4D-ljudet”. Föraren och passagerarna kan själva justera hur stor vibrationseffekten ska vara.

Annons
Läs också

Den nya Burmester-anläggningen blir en av många extra tillval som man kan göra när man beställer den nya S-klassen. Exakt vad det kostar har Mercedes inte avslöjat ännu, men billigt blir det knappast.

Ljud & Bild jagar mer information om det här spännande ljudsystemet på hjul. Under tiden kan det vara värt att kolla in videon från lanseringen av Mercedes nya S-klass:

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 39 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.
Annons
Annons

Läs också

Lanserar bland annat nya tv-apparater med MiniLED-teknologi.
LG:s nya 2021-modeller har precis börjat dyka upp i butikerna. Kolla in de första priserna här!
Panasonic introducerar flera spännande TV-modeller 2021, inklusive 3 nya 48-tums OLED-TV!
Vet du inte hur du ska bli av med alla pengar? C Seed har gjort en 165 tum stor MicroLED-TV som viks ihop och förvaras i golvet när den inte används.
Där andra fuskar fram en 4K-bild från en HD-panel har Sony-projektorerna riktiga 4K-paneler. Nu kommer två viktiga modeller med den nya X1-processorn för högkvalitativ bildbehandling.
Den ser mycket större ut än den är, nya 4309 Studio Monitor.
Den danska storstjärnan har fått ytterligare en internationell mega-roll.
Blir ny säkerhetsbil i FIA Formula E.
770 km räckvidd, självkörning på nivå 3 och ett överflöd av lyx.
Urbanista Los Angeles laddas med solceller.
Vackert och uppseendeväckande från Sony World Photography Awards 2021.
Canons nya generation skrivare har påfyllningsbara bläckbehållare.
Audis nya el-SUV blir den första bilen med Sonos-ljud. Kolla lanseringvideon här!
Här är det vi vet om Samsungs nya 2021-modeller
Canon släpper också objektiven RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L och RF 600mm f4L.
Två nya mobiler med fokus på kameran.