Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Mercedes-Benz EQC

Mercedes-Benz EQC

Om du att trodde att Mercedes hittat på något speciellt i underhållningssystemet i deras helt elektriska crossover-SUV, EQC, så har du helt rätt.

En tysk bil förtjänar en tysk anläggning, och vem är då bättre på att fixa musiken än självaste Burmester? Vi snackar surroundljud med tretton högtalarelement och en klangbalans som är skräddarsydd efter bilens kupé för att låta så rent – och dynamiskt – som möjligt. En avancerad digital signalprocessor (DSP) är pricken över i. Du kan dessutom optimera ljudfördröjningen för varje kanal efter fram- eller baksätena om du inte vill ha ett demokratiskt ljud som är lika för alla.

En 9-kanalig förstärkare med totalt 590 watt driver alltihop, hela 7 x 50 watt driver mellanregister- och diskantelementen, medan de två baskanalerna får 120 watt vardera. Baselementen är för övrigt integrerade i karossen för att ge en jämn och kraftfull basrespons i hela bilen. Vilket är bara möjligt om man har en bra DSP, annars skulle basåtergivningen bli för olinjär.

Anläggningen kan skala upp stereoinnehåll till surround och stöder dessutom både Dolby Digital- och DTS-surroundformat.

I Porsche Taycan måste du lägga mer än 60 000 kronor för att få Burmester-stereon, men i Mercedes EQC räcker det med att gå upp till Premium-paketet. Det kostar lite mindre, 55 000 kronor, men då får du också sollucka, trådlös laddning av din mobilen och Energizing-paketet med komfortprogram, luftfilter och demonstrationer av avkopplingsövningar (!) så att du kan hålla dig fräsch och vaken bakom ratten.

Läs vårt test av Mercedes EQC med Burmester-ljud.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen