TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

I vår kommer Renault Mégane E-TECH

Rymlig, snabb och med bra räckvidd.

forfatter
Publicerad 2021-09-07 - 10:20

Själva kallar de den för en ”Renaulution”, men som vi alla vet är Mégane E-TECH inte den första elektriska Renaulten. Men det är den första på CMF-EV-plattformen, som den delar med bland annat Nissan Ariya.

Det betyder också att Mégane E-TECH inte blir någon småbil, även om den ställer upp i det så kallade C-segmentet, som även kallas för Golf-klassen – även om alla vet att den faktiskt heter ID.3-klassen nu. Inte lika välklingande, men det är Volkswagen och inte vi som bestämmer vad deras bilar ska heta.

Då inser alla att Mégane E-TECH siktar in sig på ID.3. Som ammunition har den framhjulsdrift med ett 60 kWh-batteri som kan ge upp till 470 km räckvidd, 440 liter bagageutrymme och 220 hk som flyttar den upp till 100 km/h på 7,8 sekunder.

Google på insidan

Foto: Renault

Renault har sträckt ut hjulbasen till 2,7 m och lovar att det finns märkbart mer plats än i föregående generation Mégane. Inredningen är bland annat gjord av återvunnet material.

På insidan hittar man även Google integrerat. OpenR Link-systemet är nytt och baserat på Android Automotive OS.

Från en stor 12,3-tums vertikal skärm i mittkonsolen får man Google Maps, Play och assistent med röststyrning, så att man kan be om vägbeskrivning (närmaste laddstation) och styra musiken.

Bakom framsätena hittar man ett platt golv och nedfällbara säten, USB-C-portar och ett 12 V-uttag.

Bilen kan levereras med ett ljudsystem på sammanlagt 410 watt, med nio kanaler fördelade på två diskanter på varje sida av instrumentpanelen, två baselement på sidorna och två i dörrpanelerna. Två diskanter och två baselement flankerar passagerarna i baksätet. Dessutom finns en subwoofer i bagageutrymmet.

Renault planerar tre utrustningsversioner, Equilibre, Techno och Iconic. Våren 2022 släpper de bilen med två motorvarianter. En på 130 hk och en på 220 hk, båda med upp till 22 kW-laddning och upp till 130 kW-snabbladdning.

Renault Mégane E-TECH parked
Foto: Renault

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
BMW:s råaste hittills BMW i4 M50 har modifierad kaross och unik drivlina.
Nu kan du beställa din Polestar 6 Polestar 6 blir en Porsche-mördare
Teslas hemliga vapen: en superdator Superdatorn Tesla Dojo är deras vapen i kampen om att ha de säkraste, mest självkörande bilarna.
Billigare Tesla Y? Det finns tecken på att Tesla har en bakhjulsdriven Model Y på gång. Den byggs i så fall i Tyskland och har ett mindre batteri – och den kan komma väldigt snart.
Bluetooth säkrar däcken Det finns en app för det: Håll digital koll på cykelns däcktryck.
Great Scott! DeLorean Alpha5 får ljud från Cambridge Audio Kan det bli en bilstereo med hela 1,21 gigawatt?
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend