Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

I vår kommer Renault Mégane E-TECH

Rymlig, snabb och med bra räckvidd.

Av / 2021-09-07 - 10:20
I vår kommer Renault Mégane E-TECH

Själva kallar de den för en ”Renaulution”, men som vi alla vet är Mégane E-TECH inte den första elektriska Renaulten. Men det är den första på CMF-EV-plattformen, som den delar med bland annat Nissan Ariya.

Det betyder också att Mégane E-TECH inte blir någon småbil, även om den ställer upp i det så kallade C-segmentet, som även kallas för Golf-klassen – även om alla vet att den faktiskt heter ID.3-klassen nu. Inte lika välklingande, men det är Volkswagen och inte vi som bestämmer vad deras bilar ska heta.

Då inser alla att Mégane E-TECH siktar in sig på ID.3. Som ammunition har den framhjulsdrift med ett 60 kWh-batteri som kan ge upp till 470 km räckvidd, 440 liter bagageutrymme och 220 hk som flyttar den upp till 100 km/h på 7,8 sekunder.

Google på insidan

Foto: Renault

Renault har sträckt ut hjulbasen till 2,7 m och lovar att det finns märkbart mer plats än i föregående generation Mégane. Inredningen är bland annat gjord av återvunnet material.

På insidan hittar man även Google integrerat. OpenR Link-systemet är nytt och baserat på Android Automotive OS.

Från en stor 12,3-tums vertikal skärm i mittkonsolen får man Google Maps, Play och assistent med röststyrning, så att man kan be om vägbeskrivning (närmaste laddstation) och styra musiken.

Bakom framsätena hittar man ett platt golv och nedfällbara säten, USB-C-portar och ett 12 V-uttag.

Bilen kan levereras med ett ljudsystem på sammanlagt 410 watt, med nio kanaler fördelade på två diskanter på varje sida av instrumentpanelen, två baselement på sidorna och två i dörrpanelerna. Två diskanter och två baselement flankerar passagerarna i baksätet. Dessutom finns en subwoofer i bagageutrymmet.

Renault planerar tre utrustningsversioner, Equilibre, Techno och Iconic. Våren 2022 släpper de bilen med två motorvarianter. En på 130 hk och en på 220 hk, båda med upp till 22 kW-laddning och upp till 130 kW-snabbladdning.

Renault Mégane E-TECH parked
Foto: Renault

 

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Första titten på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck är i Sverige

Beijing Auto Show 2024: Nya elbilar på löpande band

Billigare Tesla kan komma redan i år

Nyast med en ansiktslyftning: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: En riktig mardröm

Ny Mini-modell på väg

Topless och vackert från Maserati

Snart går Mercedes EQS ännu längre

Alfa Romeos första elbil

Tesla Model Y med 600 km räckvidd

Fullständigt vansinne

Ljud & Bild
Rulla till toppen