Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

IONIQ 5 kan beställas om en vecka

23:e februari lanseras Hyundai IONIQ 5.

I dag har Hyundai släppt mer info om IONIQ 5. Lanseringsdatumet är klart och dessutom har vi fått se en liten teaser av interiören.

Den elektriska familje-SUVen IONIQ 5 skiljer sig från andra stora crossover-modeller genom at ha ”extremt lång hjulbas och platt golv”. Både föraren och passageraren fram kan gå in på vilken sida de vill eftersom det platta golvet gör att mittkonsolen kan skjutas fram och tillbaka. Praktiskt om bilen till exempel är parkerad på en trång parkeringsplats. Den nya mittkonsolen heter ”Universal Island” och är ett centralt element i IONIQ 5:s funktionella interiör.

Så här blir Hyundai Ioniq 5 Ska utmana Volkswagen och Skoda.

Framsätena ställs in helt elektroniskt. Båda kan dessutom vinklas helt bakåt till ett optimalt viloläge som ger en ”nästan viktlös känsla”. Hyundai har också minskat ryggstödets tjocklek med 30 procent för att ge bättre plats i baksätet.

Sätena ska också ha många inställningar så att de är lättare att anpassa efter kroppsform och behov.

Hyundai IONIQ 5 seats

I IONIQ 5 kan hela mittkonsolen flyttas, vilket gör det enkelt att komma in från båda sidor. Foto: Hyundai

Annons

Miljövänliga material

För att betona elbilarnas miljövänliga aspekt har Hyundai valt så miljövänliga material som möjligt på insidan. Lädersätena är bland annat färgade och behandlade med växtoljeextrakt från linfrö. Vi hittar också ull, sockerrör och återvunnet material från återvunna plastflaskor. Knappar, rattdetaljer, dörrpaneler och delar av instrumentpanelen är lackade med organisk polyuretanfärg som är gjord av olja från raps och majs.

IONIQ5_Teaser_Front

Foto: Hyundai

Den officiella lanseringen av IONIQ 5 sker på Hyundais hemsida den 23:e februari klockan 08.00.

hyundai.com

forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.