TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

IONIQ 5 kan beställas om en vecka

23:e februari lanseras Hyundai IONIQ 5.

forfatter
Publicerad 2021-02-15 - 09:48

I dag har Hyundai släppt mer info om IONIQ 5. Lanseringsdatumet är klart och dessutom har vi fått se en liten teaser av interiören.

Den elektriska familje-SUVen IONIQ 5 skiljer sig från andra stora crossover-modeller genom at ha ”extremt lång hjulbas och platt golv”. Både föraren och passageraren fram kan gå in på vilken sida de vill eftersom det platta golvet gör att mittkonsolen kan skjutas fram och tillbaka. Praktiskt om bilen till exempel är parkerad på en trång parkeringsplats. Den nya mittkonsolen heter ”Universal Island” och är ett centralt element i IONIQ 5:s funktionella interiör.

Läs också Så här blir Hyundai Ioniq 5 Ska utmana Volkswagen och Skoda.

Framsätena ställs in helt elektroniskt. Båda kan dessutom vinklas helt bakåt till ett optimalt viloläge som ger en ”nästan viktlös känsla”. Hyundai har också minskat ryggstödets tjocklek med 30 procent för att ge bättre plats i baksätet.

Sätena ska också ha många inställningar så att de är lättare att anpassa efter kroppsform och behov.

Hyundai IONIQ 5 seats
I IONIQ 5 kan hela mittkonsolen flyttas, vilket gör det enkelt att komma in från båda sidor. Foto: Hyundai

Miljövänliga material

För att betona elbilarnas miljövänliga aspekt har Hyundai valt så miljövänliga material som möjligt på insidan. Lädersätena är bland annat färgade och behandlade med växtoljeextrakt från linfrö. Vi hittar också ull, sockerrör och återvunnet material från återvunna plastflaskor. Knappar, rattdetaljer, dörrpaneler och delar av instrumentpanelen är lackade med organisk polyuretanfärg som är gjord av olja från raps och majs.

IONIQ5_Teaser_Front
Foto: Hyundai

Den officiella lanseringen av IONIQ 5 sker på Hyundais hemsida den 23:e februari klockan 08.00.

hyundai.com

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Teslas vilddjur kan äntligen beställas De lyckligaste får sin Model S Plaid eller Model X Plaid redan innan nyår.
Därför köpte jag en Tesla Inte nödvändigtvis den bästa bilen. Men det är den jag behöver.
Kolla in de senaste bilderna - och videon - av Rolls-Royce Spectre Den första elektriska Rollsen kommer 2023. Körkomforten ska vara som ett flygande matta!
Första tjuvtitten på ny konceptbil från Mini Konceptbilen Mini Concept Aceman ger ett första intryck av framtidens formspråk hos Mini.
Kolla in Fords automatiska "laddningsrobot" Ford testar en ny typ av automatisk laddstation där du inte behöver plugga in laddkabeln själv.
Porsche Taycan får längre räckvidd Får ökad räckvidd efter service, men det är mer än räckvidden som har förbättrats.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend