TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

IONIQ 5 kan beställas om en vecka

23:e februari lanseras Hyundai IONIQ 5.

I dag har Hyundai släppt mer info om IONIQ 5. Lanseringsdatumet är klart och dessutom har vi fått se en liten teaser av interiören.

Den elektriska familje-SUVen IONIQ 5 skiljer sig från andra stora crossover-modeller genom at ha ”extremt lång hjulbas och platt golv”. Både föraren och passageraren fram kan gå in på vilken sida de vill eftersom det platta golvet gör att mittkonsolen kan skjutas fram och tillbaka. Praktiskt om bilen till exempel är parkerad på en trång parkeringsplats. Den nya mittkonsolen heter ”Universal Island” och är ett centralt element i IONIQ 5:s funktionella interiör.

Så här blir Hyundai Ioniq 5 Ska utmana Volkswagen och Skoda.

Framsätena ställs in helt elektroniskt. Båda kan dessutom vinklas helt bakåt till ett optimalt viloläge som ger en ”nästan viktlös känsla”. Hyundai har också minskat ryggstödets tjocklek med 30 procent för att ge bättre plats i baksätet.

Sätena ska också ha många inställningar så att de är lättare att anpassa efter kroppsform och behov.

Hyundai IONIQ 5 seats
I IONIQ 5 kan hela mittkonsolen flyttas, vilket gör det enkelt att komma in från båda sidor. Foto: Hyundai

Miljövänliga material

För att betona elbilarnas miljövänliga aspekt har Hyundai valt så miljövänliga material som möjligt på insidan. Lädersätena är bland annat färgade och behandlade med växtoljeextrakt från linfrö. Vi hittar också ull, sockerrör och återvunnet material från återvunna plastflaskor. Knappar, rattdetaljer, dörrpaneler och delar av instrumentpanelen är lackade med organisk polyuretanfärg som är gjord av olja från raps och majs.

IONIQ5_Teaser_Front
Foto: Hyundai

Den officiella lanseringen av IONIQ 5 sker på Hyundais hemsida den 23:e februari klockan 08.00.

hyundai.com

Lämna en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.