Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Polestar 3 får världspremiär den 12 oktober

Håll ögonen öppna när vi får se Polestar 3 den 12 oktober.

Av / 2022-09-28 - 16:42
Polestar 3 får världspremiär den 12 oktober

En av de två bilmodeller Polestar hittills presenterat har blivit en succé. En femdörrars halvkombi, som vi kallade det tidigare, har visat sig vara både populär och eftertraktad. Trots det är det fortfarande möjligt att få en ny Polestar 2 före den 1 januari 2023, men frågan är om inte många kommer att vänta tills Polestar 3 lanseras.

Det sker onsdagen den 12 oktober i Köpenhamn. Ljud & Bild kommer att finnas på plats och rapportera från lanseringen, som äger rum klockan 19:00.

Som bilderna tydligt visar kommer Polestar 3 att vara en stor SUV med crossover-kaross, några helt nya säkerhetssystem inklusive LIDAR (radar) och avancerade förarstödsystem. Bilen kontrollerar bland annat att föraren är uppmärksam, inte har nickat till eller drabbats av en sjukdom.

Det vi vet hittills är att Polestar 3 får en drivlina med två elmotorer, med ett dubbelkopplingssystem på bakmotorn. Den ska också få luftfjädring och aktiva dämpare som standard, så att föraren kan justera dämparna för att passa körförhållanden och körstil.

Att den på mindre än ett ögonblick kan förvandlas från en bekväm bil med hög komfort till en spänstig prestandabil är den förmåga som gör Polestar 3 speciell som elektrisk prestanda-SUV. Den drar också nytta av en låg tyngdpunkt och bred spårvidd som ger bra stabilitet och mycket körglädje för föraren, säger Polestars vd Thomas Ingenlath.

Polestar 3 kan levereras med ett Performance-paket med en maximal effekt på 380 kW (510 hk) och 910 Nm vridmoment.

Polestar 3

Foto: Polestar

Polestar 2 Performance Engineered

Polestar 2 Performance Engineered

Polestar 2 får ännu högre effekt och blir ännu sportigare med en uppgradering du fixar själv.

Läs hela testet
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Familjebil med allt man behöver

Framtidens elbil enligt BMW

Ljud från Bang & Olufsen och OLED-strålkastare

Begagnade Tesla-bilar sjunker i värde

Helsvart Volvo med en överraskning

GTI:n är tillbaka

0–100 km/h på 2,2 sekunder

Extra lång elcykel för barnfamiljer

Robottaxi-stöldförsök i Los Angeles slår fel

Smart #3 är en läckerbit

Här är Peugeots viktigaste bil

Vi har sett Xiaomis elbil

0
Rulla till toppen