TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
BLACK WEEK PÅ LB+ - 12 MND 30%!
Nyhet

Polestar 3 får världspremiär den 12 oktober

Håll ögonen öppna när vi får se Polestar 3 den 12 oktober.

forfatter
Publicerad 2022-09-28 - 16:42

En av de två bilmodeller Polestar hittills presenterat har blivit en succé. En femdörrars halvkombi, som vi kallade det tidigare, har visat sig vara både populär och eftertraktad. Trots det är det fortfarande möjligt att få en ny Polestar 2 före den 1 januari 2023, men frågan är om inte många kommer att vänta tills Polestar 3 lanseras.

Det sker onsdagen den 12 oktober i Köpenhamn. Ljud & Bild kommer att finnas på plats och rapportera från lanseringen, som äger rum klockan 19:00.

Som bilderna tydligt visar kommer Polestar 3 att vara en stor SUV med crossover-kaross, några helt nya säkerhetssystem inklusive LIDAR (radar) och avancerade förarstödsystem. Bilen kontrollerar bland annat att föraren är uppmärksam, inte har nickat till eller drabbats av en sjukdom.

Det vi vet hittills är att Polestar 3 får en drivlina med två elmotorer, med ett dubbelkopplingssystem på bakmotorn. Den ska också få luftfjädring och aktiva dämpare som standard, så att föraren kan justera dämparna för att passa körförhållanden och körstil.

Att den på mindre än ett ögonblick kan förvandlas från en bekväm bil med hög komfort till en spänstig prestandabil är den förmåga som gör Polestar 3 speciell som elektrisk prestanda-SUV. Den drar också nytta av en låg tyngdpunkt och bred spårvidd som ger bra stabilitet och mycket körglädje för föraren, säger Polestars vd Thomas Ingenlath.

Polestar 3 kan levereras med ett Performance-paket med en maximal effekt på 380 kW (510 hk) och 910 Nm vridmoment.

Polestar 3

Foto: Polestar

Polestar 2 Performance Engineered

Trimmad Polestar 2

Polestar 2 får ännu högre effekt och blir ännu sportigare med en uppgradering du fixar själv.

Annons
forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna en kommentar

Snabbare Abarth Fiat 500e Kommer snart med mer kraft och fejkat motorljud.
Den ikoniska Golf återuppstår som elbil Kommer förmodligen som elektrisk Golf GTI också.
Porsche Macan blir elektrisk: Här är de färska detaljerna Porsche har släppt fler detaljer om den elektriska versionen av Macan, som förväntas på vägen 2024. Det lovas över 600 hästkrafter, 100 kWh batteri och lång räckvidd!
Grymma Morgan får ljud från Sennheiser Morgan är sann brittisk bilkonst. Och nu får de ljudanläggning från självaste Sennheiser. Först ut är Plus Four och Plus Six.
Volvo EX90 ny lyx-SUV lanserad och prissatt Volvos flaggskepp kan beställas nu och levereras 2024
2023 Audi e-tron får längre räckvidd - och nytt namn Uppföljaren till Audi e-tron får längre räckvidd, snabbare laddning och en ny design: de första bilarna förväntas på vägen våren 2023!
Följ Ljud & Bild