TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
L&B:s Julkalender 2022
Nyhet

Polestar 2, nya färger, nya fälgar och nya inredningsdetaljer

Polestar minskar klimatavtrycket och uppdaterar Polestar 2.

forfatter
Publicerad 2022-05-01 - 11:00

Det måste medges att den medelstora Polestar 2 har blivit en succé för det nya bolaget, som ägs av Volvo Cars och Geely Holding. Vi har testat alla versioner och förstår varför Polestar 2 har blivit så populär.

Nu är den uppdaterad med nya färger, fälgar och inredningsdetaljer. Versionen som kallas Standard range Single motor, har bättre cellkemi vilket ger högre kapacitet, och ökad räckvidd upp till 474 km enligt WLTP-standarden. Laddningen kan gå snabbare med upp till 130 kW DC-laddning och elmotorns effekt har höjts till 170 kW.

Ökad effekt

Polestar 2
Polestar 2

Värmepumpen som man måste ha Plus-paketet för att få, har förbättrats för ett optimalt temperaturområde mellan -7°C och 25°C, enligt Polestar, som också säger att mjukvaruuppgraderingen som ökar motoreffekten till ett max 350 kW och 680 Nm ingår nu i Performance-paketen.

Lägre klimatavtryck

651057 20220427 Polestar 2
Polestar 2 Space

Polestar säger också att bottenplattan i aluminium har ett minskat koldioxidavtryck på hela 750 kg per bil, eftersom Polestar använder aluminium köpt från smältverk som använder förnybar energi.

-En ny pilot har lanserats, där aluminiumet som används i fälgarna byts ut mot lågkolhaltigaluminium som produceras med förnybar energi. Vi förväntar oss att detta minskar koldioxidavtrycket för varje producerad Polestar 2 med 600 kg, med start under andra halvåret i år. I kombination med förbättringarna relaterade till aluminiumet i den nya bottenplattan räknar vi med en total minskning på cirka 1350 kg per bil. Säger Frederika Klarén, hållbarhetschef på Polestar.

651846 20220427 Polestar 2
Polestar 2 Jupiter

Nya färger och fälgar

På utsidan har Polestar 2 fått nya färger. Den svarta Space ersätter Void, medan den champagnefärgade Månen ersätts av Jupiter som har en något annorlunda kulör. Samtidigt kan du välja bland nya 19- och 20-tumsfälgar och inuti har Polestar gett kunderna möjlighet att välja nya nappasäten i färgen Zink. Som ersätter Barley, för den som minns den.

Polestar 2
Polestar 2

Nya träpaneler i ljus ask ersätter panelerna i rekonstruerat trä och nu kan du köpa ett separat avtagbart tak till panoramataket som skyddar passagerarna från solen..

Inuti har Polestar 2 ett mer avancerat pollenfilter. Väljer du Pluspaketet får du en uppgraderad sensor inuti som kontrollerar luftkvaliteten. I en ny app på skärmen kan du se värdena för luftburet damm i luften utanför.

Slutligen: Apple CarPlay kommer äntligen att finnas tillgängligt under våren 2022.

Polestar 2 651061 20220427 Polestar 2 989x742 1
<
>
Polestar 2
Läs också Trimmad Polestar 2 Polestar 2 får ännu högre effekt och blir ännu sportigare med en uppgradering du fixar själv.
P2 front
Annons
forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

1 svar på ”Polestar 2, nya färger, nya fälgar och nya inredningsdetaljer”

  1. När kommer det någon ny och innovativ design? Alla bilar ser exakt likadana ut innuti och utanpå. Varför ens ha bilmässor med prototyper om man ändå ska sälja samma skit om och om igen?
    Jag slutade köpa ny mobil varje år av samma skäl… kommer inget direkt nytt.

    Svara

Lämna en kommentar

Opel Astra lanseras i två elektriska versioner Sports Tourer Electric kan bli bilen familjen önskar sig.
Buzz vänder på en femöring! Den moderna versionen av folkvagnsbussen är en riktig fullträff – bortsett från ett problem.
Snabbare Abarth Fiat 500e Kommer snart med mer kraft och fejkat motorljud.
Den ikoniska Golf återuppstår som elbil Kommer förmodligen som elektrisk Golf GTI också.
Porsche Macan blir elektrisk: Här är de färska detaljerna Porsche har släppt fler detaljer om den elektriska versionen av Macan, som förväntas på vägen 2024. Det lovas över 600 hästkrafter, 100 kWh batteri och lång räckvidd!
Grymma Morgan får ljud från Sennheiser Morgan är sann brittisk bilkonst. Och nu får de ljudanläggning från självaste Sennheiser. Först ut är Plus Four och Plus Six.
Följ Ljud & Bild