Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

MWC 2022: Fisker Ocean presenteras på Mobile World Congress

Vi har sett den nya elbilen Fisker Ocean på nära håll.

Av / 2022-03-01 - 19:55
MWC 2022: Fisker Ocean presenteras på Mobile World Congress

Av alla ställen valde dansk-amerikanen Henrik Fisker mässan Mobile World Congress i Barcelona för att presentera sin nya elbil, Fisker Ocean, som vi redan har berättat om.

Läs också Nu kan du beställa denna – och den blir prisvärd Dansk-amerikanen Henrik Fisker är tillbaka med en elbil.

Själva lanseringen kan du se i slutet av artikeln, här är också en kort video med bilen som vi spelade in tidigare under dagen på Mobile World Congress.

Tre versioner

Den enklaste versionen av Fisker Ocean, Ocean Sport, har framhjulsdrift och en räckvidd på 440 km. Men den är ingen snigel på vägen med 275 hk och 0–100 km/h på 7 sekunder. Och utgångspriset på 450 000 kronor gör den extremt konkurrenskraftig.

Nästa upplaga, kallad Ocean Ultra, har fyrhjulsdrift och en räckvidd på 610 km. Den är mycket snabbare med 540 hk och 0–100 km/h på 4 sekunder. Även utrustningsnivån är högre – liksom priset som är 615 00 kronor.

Flaggskeppet heter Ocean Extreme och även den har fyrhjulsdrift. Samt utökad räckvidd till 630 km, 550 hk som ger 3,7 sekunder 0–100 km/h och en ännu högre utrustningsnivå än Ocean Ultra. Extreme-versionen kostar 755 000 kronor.

Fisker Ocean kan redan nu beställas för leverans i november 2022. Produktionen startade den 17 november på Magna Steyr i Österrike och bygget av de första 47 prototyperna av Fisker Ocean är därmed redan igång.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Familjebil med allt man behöver

Framtidens elbil enligt BMW

Ljud från Bang & Olufsen och OLED-strålkastare

Begagnade Tesla-bilar sjunker i värde

Helsvart Volvo med en överraskning

GTI:n är tillbaka

0–100 km/h på 2,2 sekunder

Extra lång elcykel för barnfamiljer

Robottaxi-stöldförsök i Los Angeles slår fel

Smart #3 är en läckerbit

Här är Peugeots viktigaste bil

Vi har sett Xiaomis elbil

0
Rulla till toppen