TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

MWC 2022: Fisker Ocean presenteras på Mobile World Congress

Vi har sett den nya elbilen Fisker Ocean på nära håll.

forfatter
Publicerad 2022-03-01 - 19:55

Av alla ställen valde dansk-amerikanen Henrik Fisker mässan Mobile World Congress i Barcelona för att presentera sin nya elbil, Fisker Ocean, som vi redan har berättat om.

Läs också Nu kan du beställa denna – och den blir prisvärd Dansk-amerikanen Henrik Fisker är tillbaka med en elbil.

Själva lanseringen kan du se i slutet av artikeln, här är också en kort video med bilen som vi spelade in tidigare under dagen på Mobile World Congress.

Tre versioner

Den enklaste versionen av Fisker Ocean, Ocean Sport, har framhjulsdrift och en räckvidd på 440 km. Men den är ingen snigel på vägen med 275 hk och 0–100 km/h på 7 sekunder. Och utgångspriset på 450 000 kronor gör den extremt konkurrenskraftig.

Nästa upplaga, kallad Ocean Ultra, har fyrhjulsdrift och en räckvidd på 610 km. Den är mycket snabbare med 540 hk och 0–100 km/h på 4 sekunder. Även utrustningsnivån är högre – liksom priset som är 615 00 kronor.

Flaggskeppet heter Ocean Extreme och även den har fyrhjulsdrift. Samt utökad räckvidd till 630 km, 550 hk som ger 3,7 sekunder 0–100 km/h och en ännu högre utrustningsnivå än Ocean Ultra. Extreme-versionen kostar 755 000 kronor.

Fisker Ocean kan redan nu beställas för leverans i november 2022. Produktionen startade den 17 november på Magna Steyr i Österrike och bygget av de första 47 prototyperna av Fisker Ocean är därmed redan igång.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind

Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.

Världens snabbaste gatubil är rent ut sagt skrämmande Mytomspunna Model S Plaid uppmuntrar till att bryta mot lagen. Och inte bara på grund av hastigheten.
Polestar 2 får bakhjulsdrift och mer kraft Snabbare, sportigare och med längre räckvidd.
SE VIDEO: Tesla Model S Plaid – galenskap på fyra hjul! Geir och Audun har provkört Tesla Model S Plaid! Hela testet kommer lördag, här får du en liten försmak.
Det här är Årets bil 2023 Car of the Year för 2023 har utsetts.
Teslas prissänkning: Har de förändrat bilmarknaden? Nu får du plötsligt en rymlig Model Y familjebil till priset av en småbil. Det borde få konkurrenterna att darra.
Följ Ljud & Bild