TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Mustang Mach-E kan bli Storbritanniens nya polisbil

Dags för ”grönare” polisbilar. Med Mustang Mach-E kan polisen rycka ut i raketfart – eller ta paus utanför donut-fiket med ett lyxigt ljud i stereon.

forfatter
Publicerad 2021-09-12 - 10:21

Den brittiska polisen letar efter en mer miljövänlig polisbil och har kontaktat flera tillverkare, inklusive Ford.

Ford har svarat med en konceptversion av Mustang Mach-E Standard Range med fyrhjulsdrift. Det planeras även för testvarianter av deras Long Range-modeller, med antingen bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift. Med de största batteripaketen får polisen längre räckvidd och därför ett bredare användningsområde och högre kapacitet för insatser.

Men frågan är om inte GT-versionen är den mest aktuella om det visar sig att polisen väljer Ford som leverantör. Den river nämligen av 0–100 km/h på 3,7 sekunder (med 1 fot rullande start), vilket bör göra det svårt för skurkarna att komma undan.

Läs också Släpp lös hingsten! Ford-historien har sett flera ovärdiga bilmodeller som haft Mustang-namnet. Detta är inte en av dem.

Blåljus och sirener påverkar inte räckvidden

Ford har redan utvecklat en lösning för ström till konceptbilens blåljus, sirener och annan högteknologisk utrustning.

– Den elektriska räckvidden blir densamma eftersom utrustningen drivs av bilens 12-voltsbatteri, inte batterierna som används för framdrivning. Längre fram under utvecklingen av bilen kommer vi att titta närmare på möjligheten att utöka batterikapaciteten för att ge möjlighet att utrusta bilen med ännu mer utrustning, säger Terry Adams, Blue Light Direct Sales Manager på Ford i Storbritannien och Irland.

Ford Mustang Mach-E Politibil Police Car
Foto: Ford

Speciella material

Ombyggnationen av den ursprungliga Mustang Mach-E är gjord av Fords partner för konvertering till utryckningsfordon, Safeguard SVP. De har bland annat utrustat konceptbilen med skräddarsydda plattor och fästen, så att utryckningar orsakar minimal skada på bilen. All belysning är LED som drar väldigt lite ström.

Själva märkningen – eller ”uniformeringen” – av polisbilen är också unik. För första gången används specialmaterial för att maximera polisbilens synlighet både natt och dag.

Mustang Mach-E: Ljud från Bang & Olufsen

Om Metropolitan Police väljer Mustang Mach-E kommer de också att kunna njuta av fikapauserna genom att lyssna på musik med det fantastiska Bang & Olufsen-ljudsystemet. Med 10 högtalarelement, inklusive subwoofer och centerhögtalare, och fintrimmat ljud.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Teslas vilddjur kan äntligen beställas De lyckligaste får sin Model S Plaid eller Model X Plaid redan innan nyår.
Därför köpte jag en Tesla Inte nödvändigtvis den bästa bilen. Men det är den jag behöver.
Kolla in de senaste bilderna - och videon - av Rolls-Royce Spectre Den första elektriska Rollsen kommer 2023. Körkomforten ska vara som ett flygande matta!
Första tjuvtitten på ny konceptbil från Mini Konceptbilen Mini Concept Aceman ger ett första intryck av framtidens formspråk hos Mini.
Kolla in Fords automatiska "laddningsrobot" Ford testar en ny typ av automatisk laddstation där du inte behöver plugga in laddkabeln själv.
Porsche Taycan får längre räckvidd Får ökad räckvidd efter service, men det är mer än räckvidden som har förbättrats.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend