Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Mustang Mach-E kan bli Storbritanniens nya polisbil

Dags för ”grönare” polisbilar. Med Mustang Mach-E kan polisen rycka ut i raketfart – eller ta paus utanför donut-fiket med ett lyxigt ljud i stereon.

Av / 2021-09-12 - 10:21
Mustang Mach-E kan bli Storbritanniens nya polisbil

Den brittiska polisen letar efter en mer miljövänlig polisbil och har kontaktat flera tillverkare, inklusive Ford.

Ford har svarat med en konceptversion av Mustang Mach-E Standard Range med fyrhjulsdrift. Det planeras även för testvarianter av deras Long Range-modeller, med antingen bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift. Med de största batteripaketen får polisen längre räckvidd och därför ett bredare användningsområde och högre kapacitet för insatser.

Men frågan är om inte GT-versionen är den mest aktuella om det visar sig att polisen väljer Ford som leverantör. Den river nämligen av 0–100 km/h på 3,7 sekunder (med 1 fot rullande start), vilket bör göra det svårt för skurkarna att komma undan.

Läs också Släpp lös hingsten! Ford-historien har sett flera ovärdiga bilmodeller som haft Mustang-namnet. Detta är inte en av dem.

Blåljus och sirener påverkar inte räckvidden

Ford har redan utvecklat en lösning för ström till konceptbilens blåljus, sirener och annan högteknologisk utrustning.

– Den elektriska räckvidden blir densamma eftersom utrustningen drivs av bilens 12-voltsbatteri, inte batterierna som används för framdrivning. Längre fram under utvecklingen av bilen kommer vi att titta närmare på möjligheten att utöka batterikapaciteten för att ge möjlighet att utrusta bilen med ännu mer utrustning, säger Terry Adams, Blue Light Direct Sales Manager på Ford i Storbritannien och Irland.

Ford Mustang Mach-E Politibil Police Car
Foto: Ford

Speciella material

Ombyggnationen av den ursprungliga Mustang Mach-E är gjord av Fords partner för konvertering till utryckningsfordon, Safeguard SVP. De har bland annat utrustat konceptbilen med skräddarsydda plattor och fästen, så att utryckningar orsakar minimal skada på bilen. All belysning är LED som drar väldigt lite ström.

Själva märkningen – eller ”uniformeringen” – av polisbilen är också unik. För första gången används specialmaterial för att maximera polisbilens synlighet både natt och dag.

Mustang Mach-E: Ljud från Bang & Olufsen

Om Metropolitan Police väljer Mustang Mach-E kommer de också att kunna njuta av fikapauserna genom att lyssna på musik med det fantastiska Bang & Olufsen-ljudsystemet. Med 10 högtalarelement, inklusive subwoofer och centerhögtalare, och fintrimmat ljud.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

”Ingen” vill ha Tesla Full Self Driving

Första titten på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck är i Sverige

Beijing Auto Show 2024: Nya elbilar på löpande band

Billigare Tesla kan komma redan i år

Nyast med en ansiktslyftning: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: En riktig mardröm

Ny Mini-modell på väg

Topless och vackert från Maserati

Snart går Mercedes EQS ännu längre

Alfa Romeos första elbil

Tesla Model Y med 600 km räckvidd

Rulla till toppen