Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Mustang Mach-E kan bli Storbritanniens nya polisbil

Dags för ”grönare” polisbilar. Med Mustang Mach-E kan polisen rycka ut i raketfart – eller ta paus utanför donut-fiket med ett lyxigt ljud i stereon.

Den brittiska polisen letar efter en mer miljövänlig polisbil och har kontaktat flera tillverkare, inklusive Ford.

Ford har svarat med en konceptversion av Mustang Mach-E Standard Range med fyrhjulsdrift. Det planeras även för testvarianter av deras Long Range-modeller, med antingen bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift. Med de största batteripaketen får polisen längre räckvidd och därför ett bredare användningsområde och högre kapacitet för insatser.

Men frågan är om inte GT-versionen är den mest aktuella om det visar sig att polisen väljer Ford som leverantör. Den river nämligen av 0–100 km/h på 3,7 sekunder (med 1 fot rullande start), vilket bör göra det svårt för skurkarna att komma undan.

Släpp lös hingsten! Ford-historien har sett flera ovärdiga bilmodeller som haft Mustang-namnet. Detta är inte en av dem.

Blåljus och sirener påverkar inte räckvidden

Ford har redan utvecklat en lösning för ström till konceptbilens blåljus, sirener och annan högteknologisk utrustning.

– Den elektriska räckvidden blir densamma eftersom utrustningen drivs av bilens 12-voltsbatteri, inte batterierna som används för framdrivning. Längre fram under utvecklingen av bilen kommer vi att titta närmare på möjligheten att utöka batterikapaciteten för att ge möjlighet att utrusta bilen med ännu mer utrustning, säger Terry Adams, Blue Light Direct Sales Manager på Ford i Storbritannien och Irland.

Annons
Ford Mustang Mach-E Politibil Police Car

Foto: Ford

Speciella material

Ombyggnationen av den ursprungliga Mustang Mach-E är gjord av Fords partner för konvertering till utryckningsfordon, Safeguard SVP. De har bland annat utrustat konceptbilen med skräddarsydda plattor och fästen, så att utryckningar orsakar minimal skada på bilen. All belysning är LED som drar väldigt lite ström.

Själva märkningen – eller ”uniformeringen” – av polisbilen är också unik. För första gången används specialmaterial för att maximera polisbilens synlighet både natt och dag.

Mustang Mach-E: Ljud från Bang & Olufsen

Om Metropolitan Police väljer Mustang Mach-E kommer de också att kunna njuta av fikapauserna genom att lyssna på musik med det fantastiska Bang & Olufsen-ljudsystemet. Med 10 högtalarelement, inklusive subwoofer och centerhögtalare, och fintrimmat ljud.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.