TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Mercedes EQG kommer 2024

Mercedes-Benz bekräftar att den elektriska Geländewagen kan väntas i slutet av 2024.

forfatter
Publicerad 2022-10-01 - 09:00

Mercedes Geländewagen, populärt kallad börstraktorn, har varit en av Mercedes mest populära och ikoniska bilar i åratal. Det har länge varit känt att Mercedes planerar en elektrisk version av terrängbilen, och nu har vi fått veta när EQG kan förväntas på vägen!

Läs också Snart blir även Geländewagen elektrisk Den elektriska versionen av Mercedes G-klass väntas komma 2024.

EQG väntas i slutet av 2024

Mercedes VD Ola Källenius bekräftade nyligen för media att fordonet kommer att lanseras mellan mitten och slutet av 2024. Det skriver bland annat Autoblog. Källenius sa också att han har tagit prototypen på en riktig testrunda i terrängen. Det skedde på testbanan i Graz, Österrike, där förbränningsversionan av G-klass vanligtvis sätts på prov. Det ska ha övertygat Mercedes-chefen om att el också är framtiden för terrängfordon.

Mercedes-Benz tillkännagav sin elektriska storsatsning redan 2019. Innan 2030 ska hela bilparken vara elektrisk och förra året fick vi se konceptbilen EQG för första gången.

Ljud & Bild har tidigare testat den fossila versionen av Geländewagen, och vi kan intyga att den ger en distinkt körupplevelse. G-klassen fås även med en utmärkt ljudanläggning från Burmester, som vi förhoppningsvis kan förvänta oss att se (och höra) mer av i EQG, när den dyker upp någon gång under hösten/vintern 2024!

Läs också Mercedes Geländewagen med Burmester Surround 2021-modellen av Mercedes G-klass erbjuder unika körupplevelser och kan också packas med ett rejält stereosystem från Burmester. Tuffare blir det inte!

Se mer av EQG-konceptbilen i videon nedan:

 

 

Lämna en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.
MSI RTX 40: Nya prisbelönta serier med bärbara datorer

Ta språnget till en helt ny nivå med de senaste grafikkorten i GeForce RTX 40-serien och 13:e generationens Intel® Core™-processorer.

Volkswagens senaste blir superbillig En kompakt och prisvärd elbil i Polo-storlek förväntas 2025 - billigare och större än du tror.
Förbud mot Easee-laddboxar Elsäkerhetsverket har granskat laddboxar vilket lett till försäljningsförbud för två modeller.
BMW bekräftar i5 Den elektriska 5-serien närmar sig.
lbpluss
Mercedes EQA 300 4MATIC: Alla kan inte köra Tesla... Mercedes EQA 300 är inte den snabbaste eller mest uthålliga el-SUVen, men vilken komfort!
Porsche planerar sportig SUV 2027 kommer Porsches nya el-SUV.
Följ Ljud & Bild