Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Mercedes EQG kommer 2024

Mercedes-Benz bekräftar att den elektriska Geländewagen kan väntas i slutet av 2024.

Av / 2022-10-01 - 09:00
Mercedes EQG kommer 2024

Mercedes Geländewagen, populärt kallad börstraktorn, har varit en av Mercedes mest populära och ikoniska bilar i åratal. Det har länge varit känt att Mercedes planerar en elektrisk version av terrängbilen, och nu har vi fått veta när EQG kan förväntas på vägen!

Läs också Snart blir även Geländewagen elektrisk Den elektriska versionen av Mercedes G-klass väntas komma 2024.

EQG väntas i slutet av 2024

Mercedes VD Ola Källenius bekräftade nyligen för media att fordonet kommer att lanseras mellan mitten och slutet av 2024. Det skriver bland annat Autoblog. Källenius sa också att han har tagit prototypen på en riktig testrunda i terrängen. Det skedde på testbanan i Graz, Österrike, där förbränningsversionan av G-klass vanligtvis sätts på prov. Det ska ha övertygat Mercedes-chefen om att el också är framtiden för terrängfordon.

Mercedes-Benz tillkännagav sin elektriska storsatsning redan 2019. Innan 2030 ska hela bilparken vara elektrisk och förra året fick vi se konceptbilen EQG för första gången.

Ljud & Bild har tidigare testat den fossila versionen av Geländewagen, och vi kan intyga att den ger en distinkt körupplevelse. G-klassen fås även med en utmärkt ljudanläggning från Burmester, som vi förhoppningsvis kan förvänta oss att se (och höra) mer av i EQG, när den dyker upp någon gång under hösten/vintern 2024!

Läs också Mercedes Geländewagen med Burmester Surround 2021-modellen av Mercedes G-klass erbjuder unika körupplevelser och kan också packas med ett rejält stereosystem från Burmester. Tuffare blir det inte!

Se mer av EQG-konceptbilen i videon nedan:

 

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

”Ingen” vill ha Tesla Full Self Driving

Första titten på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck är i Sverige

Beijing Auto Show 2024: Nya elbilar på löpande band

Billigare Tesla kan komma redan i år

Nyast med en ansiktslyftning: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: En riktig mardröm

Ny Mini-modell på väg

Topless och vackert från Maserati

Snart går Mercedes EQS ännu längre

Alfa Romeos första elbil

Tesla Model Y med 600 km räckvidd

Rulla till toppen